Italialainen salamisalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
1 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlpastaa, esimerkiksi simpukkapastaa
vettä, suolaa
150 gsalamimakkaraa
1 kplhapahko omena
1 dlaurinkokuivattua tomaattia
2 kplsipulinvartta
2 rklkapriksia
30 gparmesaanilastuja

Kastike:

1/2 dlpunaista pestoa
3 rkloliiviöljyä
3 rklsitruunamehua
1 kplruukkubasilika
2 kplvalkosipulin kynttä
salaatinlehtiä tai rucolaa koristeeksi

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta. Viipaloi salami ja puolita viipaleet. Kuori ja suikaloi omena, pilko aurinkokuivattu tomaatti ja silppua sipulinvarret. Pane kaikki ainekset kulhoon. Silppua basilikanlehdet ja murskaa valkosipulit. Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon. Siirrä salaatti tarjoilukulhoon. Koristele rucolalla tai salaatinlehdillä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.11.2025