Italialaiset pannupihvit

Mozzarella, basilika ja tomaatti kruunaavat jauhelihapihvin.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
1 rklöljyä
1 dlvettä
3 rklkorppujauhoja
1 kplkananmuna
700 gjauhelihaa
1/2 dlaurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä
1 1/2 rklprovencale-yrttiseosta
1 tlsuolaa

Pinnalle

1 kpl(125 g) mozzarellajuusto
1 kpliso tomaatti
6 kplisoa basilikanlehteä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Sekoita vesi, korppujauhot ja muna. Lisää joukkoon sipulit, aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet. Lisää jauheliha ja sekoita. Muotoile taikinasta kostutetuilla käsillä 6-8 pyöreää pihviä ja nosta ne öljyttyyn uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Ota pihvit uunista. Kuumenna grillivastukset. Viipaloi mozzarella ja tomaatti. Aseta viipaleet ja basilikanlehdet pihvien päälle. Nosta pihvit kuumien grillivastusten alle, paahda kunnes juusto sulaa ja pihvit ovat kypsiä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vettä, 1,5 rkl Provencale-yrttiseosta, 1 tl Suolaa, Isoa basilikanlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025