Itämaiset broilerivartaat

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Kanavartaat sivellään grillauksen jälkeen itämaisella kastikkeella. Pintaan rapsakkuutta antavat seesaminsiemenet.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gbroilerinleikkeitä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Glaseerauskastike

pala tuoretta inkivääriä
1 kpllimetin kuori
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklruokokidesokeria
1 rklmakeaa soijakastiketta
2 tlrypsiöljyä
2 tlseesamiöljyä
1 tlsambal oelek -chilitahnaa

Pinnalle

seesaminsiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Valmista glaseerauskastike. Raasta kattilaan inkivääri, pestyn limetin kuori ja valkosipulinkynsi. Lisää loput ainekset. Keitä hiljalleen 5 minuuttia välillä sekoittaen. Anna hieman jäähtyä.
    Paloittele broilerinfileet. Työnnä palat varrastikkuihin Grillaa broilerivartaita välillä käännellen kunnes ne ovat kypsiä. Sivele maustekastiketta runsaasti vartaisiin grillauksen loppupuolella. Mausta vartaat suolalla ja pippurilla. Ripottele vartaiden päälle seesaminsiemeniä.
    Jos käytät puisia grillivarrastikkuja, liota niitä vedessä noin 30 minuuttia ennen grillaamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Pala tuoretta inkivääriä, Limetin kuori, Valkosipulinkynsi, 1 tl Sambal oelek -chilitahnaa, Seesaminsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 12.11.2025

Samankaltaisia reseptejä