Itämaiset broilerivartaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Itämaiset broilerivartaat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kanavartaat sivellään grillauksen jälkeen itämaisella kastikkeella. Pintaan rapsakkuutta antavat seesaminsiemenet.

Ainekset

400 g
Broilerinleikkeitä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

glaseerauskastike

Pala tuoretta inkivääriä
1 kpl
Limetin kuori
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Ruokokidesokeria
1 rkl
Makeaa soijakastiketta
2 tl
Rypsiöljyä
2 tl
Seesamiöljyä
1 tl
Sambal oelek -chilitahnaa

pinnalle

Seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista glaseerauskastike. Raasta kattilaan inkivääri, pestyn limetin kuori ja valkosipulinkynsi. Lisää loput ainekset. Keitä hiljalleen 5 minuuttia välillä sekoittaen. Anna hieman jäähtyä.
Paloittele broilerinfileet. Työnnä palat varrastikkuihin Grillaa broilerivartaita välillä käännellen kunnes ne ovat kypsiä. Sivele maustekastiketta runsaasti vartaisiin grillauksen loppupuolella. Mausta vartaat suolalla ja pippurilla. Ripottele vartaiden päälle seesaminsiemeniä.
Jos käytät puisia grillivarrastikkuja, liota niitä vedessä noin 30 minuuttia ennen grillaamista.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

938

224

13,3 g

2,0 g

6,8 g

6,3 g

19,5 g

2,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Pala tuoretta inkivääriä,

Limetin kuori,

Valkosipulinkynsi,

1 tl Sambal oelek -chilitahnaa,

Seesaminsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli