Jäämiehen lonkerogranita

Nappaa talteen!
Suomalaisen formulatähden lempijuoman inspiroima granita maustetaan greipillä ja lonkerolla. Aikuisille tarkoitettu mehujää sopii raikkaaksi jälkiruoaksi tai drinkin korvikkeeksi varsinkin loskaiseen vuodenaikaan.
| 3 kpl | verigreippiä |
| 3 dl | vettä |
| 2 dl | sokeria |
| 1 kpl | (0,33 l) lonkeroa |
| Viimeistelyyn | |
|---|---|
| 2 kpl | verigreippiä |
- 1.
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää sokeri. Keitä seosta 1 minuutti. Anna liemen jäähtyä haaleaksi.
- 2.
Pese yksi verigreippi huolellisesti lämpimällä vedellä ja raasta kuori. Puserra kaikista greipeistä mehu.
- 3.
Lisää greippimehu ja kuoriraaste sokeriliemeen. Lisää lonkero ja sekoita. Kaada seos laakeaan, pakastuksen kestävään vuokaan ja pane pakastimeen. Seuraa granitan jäätymistä noin 45 minuutin kuluttua. Kun seos alkaa jähmettyä reunoilta, sekoita sitä noin puolen tunnin välein, kunnes se muistuttaa nuoskalunta. Anna granitan jäätyä sekoittelematta vielä pari tuntia.
- 4.
Leikkaa jokaiseen annokseen koristeeksi yksi verigreippiviipale ja kuutioi loppu hedelmäliha. Jaa greippikuutiot annosmaljojen pohjalle. Raavi granitaa tukevalla lastalla tai haarukalla kulhosta ja laita greippipalojen päälle. Koristele greippiviipaleilla.
Jäämiehen lonkerogranita
Suomalaisen formulatähden lempijuoman inspiroima granita maustetaan greipillä ja lonkerolla. Aikuisille tarkoitettu mehujää sopii raikkaaksi jälkiruoaksi tai drinkin korvikkeeksi varsinkin loskaiseen vuodenaikaan.
Ainekset (7 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | verigreippiä |
| 3 dl | vettä |
| 2 dl | sokeria |
| 1 kpl | (0,33 l) lonkeroa |
Viimeistelyyn | |
| 2 kpl | verigreippiä |
Valmistus
- 1
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää sokeri. Keitä seosta 1 minuutti. Anna liemen jäähtyä haaleaksi.
Määrä Ainesosa 3 dl vettä 2 dl sokeria - 2
Pese yksi verigreippi huolellisesti lämpimällä vedellä ja raasta kuori. Puserra kaikista greipeistä mehu.
Määrä Ainesosa 3 kpl verigreippiä - 3
Lisää greippimehu ja kuoriraaste sokeriliemeen. Lisää lonkero ja sekoita. Kaada seos laakeaan, pakastuksen kestävään vuokaan ja pane pakastimeen. Seuraa granitan jäätymistä noin 45 minuutin kuluttua. Kun seos alkaa jähmettyä reunoilta, sekoita sitä noin puolen tunnin välein, kunnes se muistuttaa nuoskalunta. Anna granitan jäätyä sekoittelematta vielä pari tuntia.
Määrä Ainesosa 1 kpl (0,33 l) lonkeroa - 4
Leikkaa jokaiseen annokseen koristeeksi yksi verigreippiviipale ja kuutioi loppu hedelmäliha. Jaa greippikuutiot annosmaljojen pohjalle. Raavi granitaa tukevalla lastalla tai haarukalla kulhosta ja laita greippipalojen päälle. Koristele greippiviipaleilla.
Määrä Ainesosa 2 kpl verigreippiä
Ravintosisältö
166
Energiaa kcal
696
Energiaa kj
0,4 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
33,4 g
Hiilihydraatteja
33,4 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
0,9 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
166
Energiaa kcal
696
Energiaa kj
0,4 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
33,4 g
Hiilihydraatteja
33,4 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
0,9 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























