Jäämiehen lonkerogranita
Ainekset
VIIMEISTELYYN
Näin teet
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää sokeri. Keitä seosta 1 minuutti. Anna liemen jäähtyä haaleaksi.
Pese yksi verigreippi huolellisesti lämpimällä vedellä ja raasta kuori. Puserra kaikista greipeistä mehu.
Lisää greippimehu ja kuoriraaste sokeriliemeen. Lisää lonkero ja sekoita. Kaada seos laakeaan, pakastuksen kestävään vuokaan ja pane pakastimeen. Seuraa granitan jäätymistä noin 45 minuutin kuluttua. Kun seos alkaa jähmettyä reunoilta, sekoita sitä noin puolen tunnin välein, kunnes se muistuttaa nuoskalunta. Anna granitan jäätyä sekoittelematta vielä pari tuntia.
Leikkaa jokaiseen annokseen koristeeksi yksi verigreippiviipale ja kuutioi loppu hedelmäliha. Jaa greippikuutiot annosmaljojen pohjalle. Raavi granitaa tukevalla lastalla tai haarukalla kulhosta ja laita greippipalojen päälle. Koristele greippiviipaleilla.
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 33 g | 234 g |
Proteiinia | 1 g | 6 g |
Rasvaa | 0 g | 3 g |
Kuituja | 2 g | 13 g |
Energiaa kj | 696 | 4873 |
Energiaa kcal | 166 | 1164 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 dl Vettä
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 33 g | 234 g |
Proteiinia | 1 g | 6 g |
Rasvaa | 0 g | 3 g |
Kuituja | 2 g | 13 g |
Energiaa kj | 696 | 4873 |
Energiaa kcal | 166 | 1164 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 dl Vettä