Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää sokeri. Keitä seosta 1 minuutti. Anna liemen jäähtyä haaleaksi.
Pese yksi verigreippi huolellisesti lämpimällä vedellä ja raasta kuori. Puserra kaikista greipeistä mehu.
Lisää greippimehu ja kuoriraaste sokeriliemeen. Lisää lonkero ja sekoita. Kaada seos laakeaan, pakastuksen kestävään vuokaan ja pane pakastimeen. Seuraa granitan jäätymistä noin 45 minuutin kuluttua. Kun seos alkaa jähmettyä reunoilta, sekoita sitä noin puolen tunnin välein, kunnes se muistuttaa nuoskalunta. Anna granitan jäätyä sekoittelematta vielä pari tuntia.
Leikkaa jokaiseen annokseen koristeeksi yksi verigreippiviipale ja kuutioi loppu hedelmäliha. Jaa greippikuutiot annosmaljojen pohjalle. Raavi granitaa tukevalla lastalla tai haarukalla kulhosta ja laita greippipalojen päälle. Koristele greippiviipaleilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
166
696
0,4 g
—
33,4 g
33,4 g
1,9 g
0,9 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli