Japanilaiset Katsu sando -leivät
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Japanilaiset Katsu sando -leivät kätkevät sisäänsä mehukasta, rapeaksi paistettua kanaa, raikasta kaalia ja maukkaita kastikkeita.
| 410 g | (1 rs) kanan fileeleikkeitä |
| 100 g | varhaiskaalia |
| 50 g | (½ ps, à 100 g) jääsalaattia |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | pankojauhoja |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 8 kpl | isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta |
| 2 rkl | majoneesia |
| 1 rkl | sinappia |
| Kastike | |
|---|---|
| 2 rkl | ketsuppia |
| 1 rkl | worcester-kastiketta |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | soijakastiketta |
| 1 tl | sinappia |
- 1.
Ota kana huoneenlämpöön.
- 2.
Yhdistä kastikkeen ainekset. Huuhtele kaali ja salaatti. Suikaloi tai raasta kaali.
- 3.
Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet, sekoita hyvin. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa ne kevyesti haarukalla. Mittaa pankojauhot kolmannelle lautaselle.
- 4.
Nuiji leikkeitä hieman ohuemmiksi. Kääntele leikkeet vehnäjauhoseoksessa, karista liika jauho pois. Pyöräytä ne sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Kuorruta leikkeet lopuksi pankojauhoilla. Kuumenna öljy pannulla ja paista leikkeet kypsiksi, 10–15 minuuttia välillä kääntäen.
- 5.
Levitä majoneesia ja sinappia 4 leivälle. Asettele salaatti, kaali ja leikkeet leiville. Levitä kastike lopuille leiville ja paina kansiksi. Halutessasi leikkaa leivät puoliksi.
Japanilaiset Katsu sando -leivät
arvosana5/5
45 min (josta 45 min aktiivista)
Japanilaiset Katsu sando -leivät kätkevät sisäänsä mehukasta, rapeaksi paistettua kanaa, raikasta kaalia ja maukkaita kastikkeita.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 410 g | (1 rs) kanan fileeleikkeitä |
| 100 g | varhaiskaalia |
| 50 g | (½ ps, à 100 g) jääsalaattia |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | pankojauhoja |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 8 kpl | isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta |
| 2 rkl | majoneesia |
| 1 rkl | sinappia |
Kastike | |
| 2 rkl | ketsuppia |
| 1 rkl | worcester-kastiketta |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | soijakastiketta |
| 1 tl | sinappia |
Valmistus
- 1
Ota kana huoneenlämpöön.
Määrä Ainesosa 410 g (1 rs) kanan fileeleikkeitä - 2
Yhdistä kastikkeen ainekset. Huuhtele kaali ja salaatti. Suikaloi tai raasta kaali.
Määrä Ainesosa 2 rkl ketsuppia 1 rkl worcester-kastiketta 1 rkl sokeria 1 tl soijakastiketta 1 tl sinappia 100 g varhaiskaalia 50 g (½ ps, à 100 g) jääsalaattia - 3
Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet, sekoita hyvin. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa ne kevyesti haarukalla. Mittaa pankojauhot kolmannelle lautaselle.
Määrä Ainesosa 3/4 dl vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 2 kpl kananmunaa 1 1/2 dl pankojauhoja - 4
Nuiji leikkeitä hieman ohuemmiksi. Kääntele leikkeet vehnäjauhoseoksessa, karista liika jauho pois. Pyöräytä ne sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Kuorruta leikkeet lopuksi pankojauhoilla. Kuumenna öljy pannulla ja paista leikkeet kypsiksi, 10–15 minuuttia välillä kääntäen.
Määrä Ainesosa 3 rkl rypsiöljyä - 5
Levitä majoneesia ja sinappia 4 leivälle. Asettele salaatti, kaali ja leikkeet leiville. Levitä kastike lopuille leiville ja paina kansiksi. Halutessasi leikkaa leivät puoliksi.
Määrä Ainesosa 8 kpl isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta 2 rkl majoneesia 1 rkl sinappia
Ravintosisältö
524
Energiaa kcal
2188
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,5 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
34,0 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
524
Energiaa kcal
2188
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,5 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
34,0 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























