Japanilaiset Katsu sando -leivät

arvosana5/5

(5)arviota
4 Kappaletta

45 min (josta 45 min aktiivista)

Japanilaiset Katsu sando -leivät kätkevät sisäänsä mehukasta, rapeaksi paistettua kanaa, raikasta kaalia ja maukkaita kastikkeita.

Ainekset

MääräAinesosa
410 g(1 rs) kanan fileeleikkeitä
100 gvarhaiskaalia
50 g(½ ps, à 100 g) jääsalaattia
3/4 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
2 kplkananmunaa
1 1/2 dlpankojauhoja
3 rklrypsiöljyä
8 kplisoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta
2 rklmajoneesia
1 rklsinappia

Kastike

2 rklketsuppia
1 rklworcester-kastiketta
1 rklsokeria
1 tlsoijakastiketta
1 tlsinappia

Valmistus

  1. 1

    Ota kana huoneenlämpöön.

    MääräAinesosa
    410 g(1 rs) kanan fileeleikkeitä
  2. 2

    Yhdistä kastikkeen ainekset. Huuhtele kaali ja salaatti. Suikaloi tai raasta kaali.

    MääräAinesosa
    2 rklketsuppia
    1 rklworcester-kastiketta
    1 rklsokeria
    1 tlsoijakastiketta
    1 tlsinappia
    100 gvarhaiskaalia
    50 g(½ ps, à 100 g) jääsalaattia
  3. 3

    Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet, sekoita hyvin. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa ne kevyesti haarukalla. Mittaa pankojauhot kolmannelle lautaselle.

    MääräAinesosa
    3/4 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    2 kplkananmunaa
    1 1/2 dlpankojauhoja
  4. 4

    Nuiji leikkeitä hieman ohuemmiksi. Kääntele leikkeet vehnäjauhoseoksessa, karista liika jauho pois. Pyöräytä ne sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Kuorruta leikkeet lopuksi pankojauhoilla. Kuumenna öljy pannulla ja paista leikkeet kypsiksi, 10–15 minuuttia välillä kääntäen.

    MääräAinesosa
    3 rklrypsiöljyä
  5. 5

    Levitä majoneesia ja sinappia 4 leivälle. Asettele salaatti, kaali ja leikkeet leiville. Levitä kastike lopuille leiville ja paina kansiksi. Halutessasi leikkaa leivät puoliksi.

    MääräAinesosa
    8 kplisoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta
    2 rklmajoneesia
    1 rklsinappia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
30.6.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä