Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jättihampurilainen

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kokoa hampurilaistäytteet ranskanleivän väliin ja jaa annospaloiksi neljälle herkuttelijalle.

Ainekset

1 kpl
Ranskanleipä

Jauhelihapihvit

250 g
Jauhelihaa
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljy
1 1/2 rkl
Pihvimaustetta
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna

Lisäksi

Cheddar-juustoviipaleita
Kurkkumajoneesia
Salaattia
Tomaattia
Punasipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä. Kaada sipuliseos kulhoon jäähtymään. Sekoita joukkoon jauheliha, mausteet ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Muotoile jauhelihasta kaksi suurehkoa soikeaa pihviä. Paista ne pannulla tai muurikalla kypsiksi. Nostele lämpimien pihvien päälle juustoviipaleet.

2

Halkaise leipä ja paahda leivät grillissä tai uunin grillivastusten alla. Täytä leipä majoneesilla, salaatilla, tomaatilla, punasipulirenkailla ja kuumilla jauhelihapihveillä. Jaa hampurilainen veitsellä leikaten annospaloiksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

227

951

18,3 g

6,3 g

2,3 g

0,3 g

0,3 g

13,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1,5 rkl Pihvimaustetta,

0,5 tl Suolaa,

Cheddar-juustoviipaleita,

Kurkkumajoneesia,

Salaattia,

Tomaattia,

Punasipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli