Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja paloittele paprika, hienonna basilika.
Ota pinaatti huoneenlämpöön siksi aikaa, kun keität pastan. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (1/2 tl suolaa/1 l vettä) lähes kypsäksi. Valuta ja kumoa voideltuun uunivuokaan.
Kuumenna öljy pannussa ja ruskista jauheliha. Lisää sipulit ja paprikat pannulle, paista 3–5 minuuttia, kunnes sipuli on hieman pehmentynyt. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.
Murskaa tomaatit haarukalla kulhossa ja sekoita sulanut pinaatti joukkoon.
Kumoa jauhelihapaistos vuokaan, lisää tomaatti-pinaattiseos ja 1 desi juustoraastetta. Sekoita ja ripottele loppu juusto ruoan pinnalle. Paista vuokaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
602
2522
24,3 g
9,5 g
55,5 g
5,3 g
5,3 g
36,3 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl rypsiöljyä vuoan voiteluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli