Jauheliha-pastavuoka
60 min

Nappaa talteen!
Maukas jauhelihapaistos muhii pastan ja pinaattisen tomaattikastikkeen kanssa uunissa herkulliseksi vuokaruoaksi. Tähän uunipastaan voit käyttää mitä tahansa kuviopastaa.
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 150 g | (1 ps) pakastepinaattia |
| 300 g | kuviopastaa (esim. penne) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | (1 rs) jauhelihaa |
| 2 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 400 g | (1 tlk) kuorittuja tomaatteja |
| 175 g | (1 ps) mozzarellaraastetta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja paloittele paprika, hienonna basilika.
- 2.
Ota pinaatti huoneenlämpöön siksi aikaa, kun keität pastan. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta ja kumoa voideltuun uunivuokaan.
- 3.
Kuumenna öljy pannussa ja ruskista jauheliha. Lisää sipulit ja paprikat pannulle, paista 3–5 minuuttia, kunnes sipuli on hieman pehmentynyt. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.
- 4.
Murskaa tomaatit haarukalla kulhossa ja sekoita sulanut pinaatti joukkoon.
- 5.
Kumoa jauhelihapaistos vuokaan, lisää tomaatti-pinaattiseos ja 1 dl juustoraastetta. Sekoita ja ripottele loppu juusto ruoan pinnalle. Paista vuokaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Jauheliha-pastavuoka
arvosana4/5
60 min
Maukas jauhelihapaistos muhii pastan ja pinaattisen tomaattikastikkeen kanssa uunissa herkulliseksi vuokaruoaksi. Tähän uunipastaan voit käyttää mitä tahansa kuviopastaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 150 g | (1 ps) pakastepinaattia |
| 300 g | kuviopastaa (esim. penne) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | (1 rs) jauhelihaa |
| 2 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 400 g | (1 tlk) kuorittuja tomaatteja |
| 175 g | (1 ps) mozzarellaraastetta |
Lisäksi | |
| 2 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja paloittele paprika, hienonna basilika.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl paprika 1 kpl ruukku basilikaa - 2
Ota pinaatti huoneenlämpöön siksi aikaa, kun keität pastan. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta ja kumoa voideltuun uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) pakastepinaattia 300 g kuviopastaa (esim. penne) 2 rkl rypsiöljyä vuoan voiteluun - 3
Kuumenna öljy pannussa ja ruskista jauheliha. Lisää sipulit ja paprikat pannulle, paista 3–5 minuuttia, kunnes sipuli on hieman pehmentynyt. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 400 g (1 rs) jauhelihaa 2 tl oreganoa 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Murskaa tomaatit haarukalla kulhossa ja sekoita sulanut pinaatti joukkoon.
Määrä Ainesosa 400 g (1 tlk) kuorittuja tomaatteja - 5
Kumoa jauhelihapaistos vuokaan, lisää tomaatti-pinaattiseos ja 1 dl juustoraastetta. Sekoita ja ripottele loppu juusto ruoan pinnalle. Paista vuokaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 175 g (1 ps) mozzarellaraastetta
Ravintosisältö
665
Energiaa kcal
2783
Energiaa kj
31,0 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
56,0 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
36,5 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
665
Energiaa kcal
2783
Energiaa kj
31,0 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
56,0 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
36,5 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























