Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauheliha-pastavuoka

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukas jauhelihapaistos muhii pastan ja pinaattisen tomaattikastikkeen kanssa uunissa herkulliseksi vuokaruoaksi. Tähän uunipastaan voit käyttää mitä tahansa kuviopastaa.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Paprika
1 kpl
(ruukku) basilikaa
150 g
(1 ps) pakastepinaattia
300 g
(6 dl) kuviopastaa (penne, fusilli)
2 rkl
Rypsiöljyä
400 g
(1 rs) jauhelihaa
2 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria rouhittuna
400 g
(1 tlk) kuorittuja tomaatteja
175 g
(1 ps) mozzarellaraastetta

Lisäksi

2 rkl
rypsiöljyä vuoan voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja paloittele paprika, hienonna basilika.

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Paprika
1 kpl
(ruukku) basilikaa
2

Ota pinaatti huoneenlämpöön siksi aikaa, kun keität pastan. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (1/2 tl suolaa/1 l vettä) lähes kypsäksi. Valuta ja kumoa voideltuun uunivuokaan.

150 g
(1 ps) pakastepinaattia
300 g
(6 dl) kuviopastaa (penne, fusilli)
2 rkl
rypsiöljyä vuoan voiteluun
3

Kuumenna öljy pannussa ja ruskista jauheliha. Lisää sipulit ja paprikat pannulle, paista 3–5 minuuttia, kunnes sipuli on hieman pehmentynyt. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.

2 rkl
Rypsiöljyä
400 g
(1 rs) jauhelihaa
2 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria rouhittuna
4

Murskaa tomaatit haarukalla kulhossa ja sekoita sulanut pinaatti joukkoon.

400 g
(1 tlk) kuorittuja tomaatteja
150 g
(1 ps) pakastepinaattia
5

Kumoa jauhelihapaistos vuokaan, lisää tomaatti-pinaattiseos ja 1 desi juustoraastetta. Sekoita ja ripottele loppu juusto ruoan pinnalle. Paista vuokaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

175 g
(1 ps) mozzarellaraastetta
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 26.2.2007
|
Muokattu: 27.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

602

2522

24,3 g

9,5 g

55,5 g

5,3 g

5,3 g

36,3 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl rypsiöljyä vuoan voiteluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli