Jauheliha-varhaiskaalikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kaalikeitto varhaiskaalista ja jauhelihasta

Jauheliha-varhaiskaalikeitto

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mehevä kaalikeitto valmistuu varhaiskaalista ja kypsyy keitossa tasatahtiin muiden kasvisten kanssa. Jauhelihan sijasta voit käyttää keittoon makkaraa.

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
400 g
Varhaiskaalia
1 kpl
Sipuli
1 - 2 kpl
Porkkanaa
4 kpl
Perunaa
1 l
Kasvis- tai lihalientä
2 rkl
Tomaattisosetta (pyree)
2 tl
Siirappia tai hunajaa
1 kpl
Tähtianis
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Pippuria
Silputtua persiljaa tai korianteria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Suikaloi kaali, silppua sipuli ja viipaloi porkkana. Kuori ja paloittele perunat. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä, kunnes kaali painuu kasaan.

400 g
Varhaiskaalia
1 kpl
Sipuli
1 - 2 kpl
Porkkanaa
4 kpl
Perunaa
2

Lisää hunaja tai siirappi, tomaattipyree, neste ja mausteet. Anna kiehua 15 minuuttia.

2 tl
Siirappia tai hunajaa
2 rkl
Tomaattisosetta (pyree)
1 l
Kasvis- tai lihalientä
1 kpl
Tähtianis
3

Paista jauheliha pannulla öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kattilaan. Anna keiton hautua 10 minuuttia. Silppua pinnalle persiljaa tai korianteria

400 g
Jauhelihaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Pippuria
Silputtua persiljaa tai korianteria
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.5.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1580

377

24,0 g

10,0 g

17,8 g

8,0 g

3,0 g

20,5 g

3,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl Sipuli,

2 rkl Tomaattisosetta (pyree),

Tähtianis,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Pippuria,

Silputtua persiljaa tai korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli