Jauheliha-varhaiskaalikeitto

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Mehevä kaalikeitto valmistuu varhaiskaalista ja kypsyy keitossa tasatahtiin muiden kasvisten kanssa. Jauhelihan sijasta voit käyttää keittoon makkaraa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
400 gvarhaiskaalia
1 kplsipuli
2 kplporkkanaa
4 kplperunaa
1 lkasvislientä
2 rkltomaattisosetta (pyree)
2 tlsiirappia
1 kpltähtianis
1/2 tlsuolaa
1/4 tlpippuria
hienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Suikaloi kaali, hienonna sipuli ja kuori ja viipaloi porkkana. Kuori ja paloittele perunat. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä, kunnes kaali painuu kasaan.

    MääräAinesosa
    400 gvarhaiskaalia
    1 kplsipuli
    2 kplporkkanaa
    4 kplperunaa
  2. 2

    Lisää hunaja tai siirappi, tomaattipyree, neste ja mausteet. Anna kiehua 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 tlsiirappia
    2 rkltomaattisosetta (pyree)
    1 lkasvislientä
    1 kpltähtianis
  3. 3

    Paista jauheliha pannulla öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kattilaan. Anna keiton hautua 10 minuuttia. Lisää pinnalle hienonnettua persiljaa.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlpippuria
    hienonnettua persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Sipuli, 2 rkl Tomaattisosetta (pyree), Tähtianis, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl Pippuria, hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä