Jauheliha-varhaiskaalikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kaalikeitto varhaiskaalista ja jauhelihasta

Jauheliha-varhaiskaalikeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mehevä kaalikeitto valmistuu varhaiskaalista ja kypsyy keitossa tasatahtiin muiden kasvisten kanssa. Jauhelihan sijasta voit käyttää keittoon makkaraa.

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
400 g
Varhaiskaalia
1 kpl
Sipuli
1 - 2 kpl
Porkkanaa
4 kpl
Perunaa
1 l
Kasvis- tai lihalientä
2 rkl
Tomaattisosetta (pyree)
2 tl
Siirappia tai hunajaa
1 kpl
Tähtianis
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Pippuria
Silputtua persiljaa tai korianteria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Suikaloi kaali, silppua sipuli ja viipaloi porkkana. Kuori ja paloittele perunat. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä, kunnes kaali painuu kasaan. Lisää hunaja tai siirappi, tomaattipyree, neste ja mausteet. Anna kiehua 15 minuuttia. Paista jauheliha pannulla öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kattilaan. Anna keiton hautua 10 minuuttia. Silppua pinnalle persiljaa tai korianteria

2

Lisää hunaja tai siirappi, tomaattipyree, neste ja mausteet. Anna kiehua 15 minuuttia.

2 tl
Siirappia tai hunajaa
2 rkl
Tomaattisosetta (pyree)
1 l
Kasvis- tai lihalientä
1 kpl
Tähtianis
3

Paista jauheliha pannulla öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kattilaan. Anna keiton hautua 10 minuuttia. Silppua pinnalle persiljaa tai korianteria

400 g
Jauhelihaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Pippuria
Silputtua persiljaa tai korianteria
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.5.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1580

377

24,0 g

10,0 g

17,8 g

8,0 g

3,0 g

20,5 g

3,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl Sipuli,

2 rkl Tomaattisosetta (pyree),

Tähtianis,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Pippuria,

Silputtua persiljaa tai korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli