Jauhelihahodarit

Arvostele resepti
8 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Jauhelihakepakoilla täytetyt hot dogit ovat lapsillekin maistuva perjantaiherkku. Jauhelihakepakot paistetaan uunissa kinkkuviipaleisiin käärittyinä. Hodarin perinteiset lisukkeet kurkkusalaatti, ketsuppi ja sinappi sopivat myös sämpylän väliin.

Ainekset

MääräAinesosa
8 kplhot dog -sämpylää

Kepakot

400 gjauhelihaa
1 kplkananmuna
2 tlpihvimaustetta
suolaa
rouhittua mustapippuria
8 kplkylmäsavukinkkua

Lisäksi

esim. kurkkurelissiä
tomaattikastiketta
sinappia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sekoita jauheliha, kananmuna ja mausteet. Muotoile massasta kahdeksan tankoa ja kääri ne kinkkuviipaleisiin leivinpaperoidulle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    1 kplkananmuna
    2 tlpihvimaustetta
    suolaa
    8 kplkylmäsavukinkkua
    rouhittua mustapippuria
  2. 2

    Paahda avatut sämpylät ja täytä jauhelihatangoilla ja maustekastikkeilla.

    MääräAinesosa
    esim. kurkkurelissiä
    tomaattikastiketta
    sinappia
    8 kplhot dog -sämpylää

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Esim. kurkkurelissiä, Tomaattikastiketta, Sinappia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025