Paista joulukinkku ohjeen mukaan ja anna kinkun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Yhdistä korppujauho ja yrtit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa. Hienonna pienimuruiseksi seokseksi. Sivele kypsä kinkku sinapilla ja painele kuorrutetta päälle. Koristele kinkku halutessasi pakastekarpaloilla tai -puolukoilla.
Tee hummus. Sulata herneet mikrossa tai huuhtele siivilässä lämpimällä vedellä. Kuori ja hienonna valkosipuli ja purista sitruunan mehu. Yhdistä hummuksen ainekset ja soseuta tasaiseksi tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
Valmista sinappinen omenasose. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
6881
1644
119,8 g
43,3 g
19,0 g
14,4 g
1,5 g
97,0 g
16,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Tuoretta persiljaa,
0,5 dl Minttua,
Suolaa,
Pakastekarpaloita tai -puolukoita, halutessasi,
Valkosipulinkynsi,
0,5 tl Suolaa,
2 tl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli