
Joulukinkun yrttikuorrutus ja uudenlaiset lisukkeet
Ainekset
Yrttikuorrutus kinkulle
Hernehummus
Sinappinen omenasose
Valmistus
Paista joulukinkku pakkauksen ohjeen mukaan ja anna kinkun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Yhdistä korppujauho ja yrtit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa. Hienonna pienimuruiseksi seokseksi. Sivele kypsä kinkku sinapilla ja painele kuorrutetta päälle. Koristele kinkku halutessasi pakastekarpaloilla tai -puolukoilla.
Tee hummus. Sulata herneet mikrossa tai huuhtele siivilässä lämpimällä vedellä. Kuori ja hienonna valkosipuli ja purista sitruunan mehu. Yhdistä hummuksen ainekset ja soseuta tasaiseksi tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
Valmista sinappinen omenasose. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta. Tarjoa joulukinkku hernehummuksen ja sinappisen omenasoseen kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1647
6895
119,9 g
43,3 g
19,4 g
14,8 g
1,6 g
97,4 g
16,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Tuoretta persiljaa,
0,5 dl Minttua,
Suolaa,
Pakastekarpaloita tai -puolukoita, halutessasi,
Valkosipulinkynsi,
0,5 tl Suolaa,
2 tl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli