Joulukinkun yrttikuorrutus ja uudenlaiset lisukkeet - Yhteishyvä

Joulukinkun yrttikuorrutus ja uudenlaiset lisukkeet

???
Annokset
8
Perinteinen joulukinkku saa uuden ilmeen raikkaasta yrttikuorrutuksesta. Surauta lisäkeherneet hummukseksi ja ryyditä omenasose sinapilla ja kanelilla.
Jaa Somessa

Ainekset

6 - 7 kg
Joulukinkku (kypsä)

YRTTIKUORRUTUS KINKULLE

1 dl
Korppujauhoa
1 dl
Tuoretta persiljaa
1/2 dl
Minttua
Suolaa
1/2 - 1 dl
Sinappia
Pakastekarpaloita tai -puolukoita, halutessasi

HERNEHUMMUS

1 kpl
(400 g) pakasteherneitä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Öljyä
1 rkl
Tahinia
1/2 tl
Suolaa

SINAPPINEN OMENASOSE

2 kpl
Omenaa
1/2 dl
Omenamehua
2 rkl
Vahvaa sinappia (esim. dijon)
2 tl
Kanelia

Näin teet

1

Paista joulukinkku ohjeen mukaan ja anna kinkun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

6 - 7 kg
Joulukinkku (kypsä)
2

Yhdistä korppujauho ja yrtit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa. Hienonna pienimuruiseksi seokseksi. Sivele kypsä kinkku sinapilla ja painele kuorrutetta päälle. Koristele kinkku halutessasi pakastekarpaloilla tai -puolukoilla.

1 dl
Korppujauhoa
1/2 dl
Minttua
1 dl
Tuoretta persiljaa
Suolaa
1/2 - 1 dl
Sinappia
Pakastekarpaloita tai -puolukoita, halutessasi
3

Tee hummus. Sulata herneet mikrossa tai huuhtele siivilässä lämpimällä vedellä. Kuori ja hienonna valkosipuli ja purista sitruunan mehu. Yhdistä hummuksen ainekset ja soseuta tasaiseksi tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

1 kpl
(400 g) pakasteherneitä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 rkl
Tahinia
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
4

Valmista sinappinen omenasose. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta.

2 kpl
Omenaa
2 rkl
Vahvaa sinappia (esim. dijon)
1/2 dl
Omenamehua
2 tl
Kanelia
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.11.2017
Muokattu: 28.9.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g152 g
Proteiinia97 g776 g
Rasvaa120 g958 g
Kuituja2 g12 g
Energiaa kj6881 55051
Energiaa kcal1644 13151

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Tuoretta persiljaa

  • 0,5 dl Minttua

  • Suolaa

  • Pakastekarpaloita tai -puolukoita, halutessasi

  • Valkosipulinkynsi

  • 0,5 tl Suolaa

  • 2 tl Kanelia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g152 g
Proteiinia97 g776 g
Rasvaa120 g958 g
Kuituja2 g12 g
Energiaa kj6881 55051
Energiaa kcal1644 13151

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Tuoretta persiljaa

  • 0,5 dl Minttua

  • Suolaa

  • Pakastekarpaloita tai -puolukoita, halutessasi

  • Valkosipulinkynsi

  • 0,5 tl Suolaa

  • 2 tl Kanelia

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.