Joulukinkun yrttikuorrutus ja uudenlaiset lisukkeet

Arvostele resepti
8 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Perinteinen joulukinkku saa uuden ilmeen raikkaasta yrttikuorrutuksesta. Surauta lisukkeeksi hernehummus sekä sinapilla ja kanelilla maustettu omenasose.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
6 - 7 kgjoulukinkku (kypsä)

Yrttikuorrutus kinkulle

1 dlkorppujauhoa
1 dltuoretta persiljaa
1/2 dlminttua
suolaa
1/2 - 1 dlsinappia
pakastekarpaloita tai -puolukoita, halutessasi

Hernehummus

1 kpl(400 g) pakasteherneitä
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplsitruunan mehu
2 rklöljyä
1 rkltahinia
1/2 tlsuolaa

Sinappinen omenasose

2 kplomenaa
1/2 dlomenamehua
2 rklvahvaa sinappia (esim. dijon)
2 tlkanelia

Valmistus

  1. 1

    Paista joulukinkku pakkauksen ohjeen mukaan ja anna kinkun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    6 - 7 kgjoulukinkku (kypsä)
  2. 2

    Yhdistä korppujauho ja yrtit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa. Hienonna pienimuruiseksi seokseksi. Sivele kypsä kinkku sinapilla ja painele kuorrutetta päälle. Koristele kinkku halutessasi pakastekarpaloilla tai -puolukoilla.

    MääräAinesosa
    1 dlkorppujauhoa
    1/2 dlminttua
    1 dltuoretta persiljaa
    suolaa
    1/2 - 1 dlsinappia
    pakastekarpaloita tai -puolukoita, halutessasi
  3. 3

    Tee hummus. Sulata herneet mikrossa tai huuhtele siivilässä lämpimällä vedellä. Kuori ja hienonna valkosipuli ja purista sitruunan mehu. Yhdistä hummuksen ainekset ja soseuta tasaiseksi tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

    MääräAinesosa
    1 kpl(400 g) pakasteherneitä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 kplsitruunan mehu
    1 rkltahinia
    2 rklöljyä
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Valmista sinappinen omenasose. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta. Tarjoa joulukinkku hernehummuksen ja sinappisen omenasoseen kanssa.

    MääräAinesosa
    2 kplomenaa
    2 rklvahvaa sinappia (esim. dijon)
    1/2 dlomenamehua
    2 tlkanelia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Tuoretta persiljaa, 0,5 dl Minttua, Suolaa, Pakastekarpaloita tai -puolukoita, halutessasi, Valkosipulinkynsi, 0,5 tl Suolaa, 2 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
2.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä