Juureskeitto - Yhteishyvä

Juureskeitto

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Pekonia
2 dl
Liotettuja rouskuja
2 kpl
Sipulia
1/2 - 1 l
Vettä
10 kpl
Kokonaistamustapippuria
1 kpl
Laakerinlehti
4 - 5 kpl
Perunaa
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Palsternakka
1/2 kpl
Lanttua
1 tl
Suolaa
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 - 2 kpl
Yrttiliemikuutiota tai hienonnettuja tuoreita yrttejä

Näin teet

1

Kuori sipulit ja juurekset. Paloittele sienet tarpeen mukaan.Silppua pekoni kattilaan. Ruskista varovasti sekoittaen, kunnes rasva irtoaa, voit kaataa ylimääräisen rasvan pois. Lisää joukkoon sienet jatoinen hienonnottusipuli, ruskista edelleen 1-2 minuuttia.Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuutioi joukkoon perunat, porkkanat ja palsternakka. Lisää vettä tarpeen mukaan ja jatka keittämistä.Raasta lanttu joukkoon karkeana raasteena tai ohuina lastuina.Lisää suola, toinen hienonnettu sipuli ja viipaloidut valkosipulinkynnet. Keitä kasvikset kypsiksi.Murenna lopuksi sekaan yrttiliemikuutiot, mutta älä keitä niitä liikaa, ettei maku katoa.Tarjoa keiton lisänä tummaa, hapanimelää limppua.Tämä keitto on erittäin maukas ja hiukan makea, koska siinä on lanttua.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 13.2.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa