Juureskeitto

Arvostele resepti
1 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplpekonia
2 dlliotettuja rouskuja
2 kplsipulia
1/2 - 1 lvettä
10 kplkokonaistamustapippuria
1 kpllaakerinlehti
4 - 5 kplperunaa
2 kplporkkanaa
1 kplpalsternakka
1/2 kpllanttua
1 tlsuolaa
2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
1 - 2 kplyrttiliemikuutiota tai hienonnettuja tuoreita yrttejä

Valmistus

  1. 1

    Kuori sipulit ja juurekset. Paloittele sienet tarpeen mukaan.Silppua pekoni kattilaan. Ruskista varovasti sekoittaen, kunnes rasva irtoaa, voit kaataa ylimääräisen rasvan pois. Lisää joukkoon sienet jatoinen hienonnottusipuli, ruskista edelleen 1-2 minuuttia.Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuutioi joukkoon perunat, porkkanat ja palsternakka. Lisää vettä tarpeen mukaan ja jatka keittämistä.Raasta lanttu joukkoon karkeana raasteena tai ohuina lastuina.Lisää suola, toinen hienonnettu sipuli ja viipaloidut valkosipulinkynnet. Keitä kasvikset kypsiksi.Murenna lopuksi sekaan yrttiliemikuutiot, mutta älä keitä niitä liikaa, ettei maku katoa.Tarjoa keiton lisänä tummaa, hapanimelää limppua.Tämä keitto on erittäin maukas ja hiukan makea, koska siinä on lanttua.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä