Juuresvuoka

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Valmista näyttävä juuresvuoka tutuista aineksista: perunasta, palsternakasta ja juuriselleristä. Kermaisen mehevä uuniruoka muistuttaa perinteisiä valkosipuliperunoita, mutta palsternakka ja juuriselleri antavat perunavuoalle hienon lisämaun.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gperunaa
300 gpalsternakkaa
200 gjuuriselleriä
3 kplvalkosipulinkynttä
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
2 dlkermaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese, kuori ja viipaloi perunat ja juurekset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita peruna- ja juuresviipaleet sekä valkosipulit ja mausteet kulhossa keskenään.

    MääräAinesosa
    200 gjuuriselleriä
    300 gpalsternakkaa
    300 gperunaa
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Asettele tai levitä juuresviipaleet vuokaan. Valuta kerma päälle. Kypsennä vuokaa 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä foliolla ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    2 dlkermaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä