Juusto-chorizopiirakka

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Kauli valmis piirakkataikina pohjaksi, mausta tacokastikkeella, lisää täytteet ja valmiiksi maustettu ruokakerma. Viimeistele muhkeiden makujen piirakka raikkaalla ja rapealla salaattisekoituksella.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste)
130 gchorizoviipaleita
150 gmaissia (säilyke)
3 kplkananmunaa
2 1/2 dlpippuriruokakermaa
1 dltacokastiketta
150 gjuustoraastetta

Lisäksi

100 gsalaattisekoitusta
2 tloliiviöljyä
3 rklsiemensekoitusta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä piirakkavuoan pohja (28 x 20 cm tai halkaisija 27 cm) leivinpaperilla.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste)
  2. 2

    Kauli taikina vuoan pohjan ja reunat peittäväksi levyksi. Asettele taikina vuokaan. Tue reuna foliosuikaleella, pistele pohja haarukalla ja esipaista uunin keskitasolla 12 minuuttia.

  3. 3

    Suikaloi 2/3 chorizoviipaleista. Valuta maissit. Sekoita munat ja kerma.

    MääräAinesosa
    130 gchorizoviipaleita
    150 gmaissia (säilyke)
    3 kplkananmunaa
    2 1/2 dlpippuriruokakermaa
  4. 4

    Levitä tacokastike esipaistetulle pohjalle. Ripota puolet juustoraasteesta, maissit ja chorizo-suikaleet täytteeksi. Kaada muna-kermaseos päälle. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle ja lisää päälle kokonaiset chorizoviipaleet. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi.

    MääräAinesosa
    1 dltacokastiketta
    150 gjuustoraastetta
  5. 5

    Lisää öljyllä kostutettu salaattisekoitus ja siemenet pinnalle.

    MääräAinesosa
    2 tloliiviöljyä
    100 gsalaattisekoitusta
    3 rklsiemensekoitusta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pia Arnould
13.10.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä