Juusto-chorizopiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kauli valmis piirakkataikina pohjaksi, mausta tacokastikkeella, lisää täytteet ja valmiiksi maustettu ruokakerma. Viimeistele muhkeiden makujen piirakka raikkaalla ja rapealla salaattisekoituksella.
| 400 g | (1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste) |
| 130 g | chorizoviipaleita |
| 150 g | maissia (säilyke) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | pippuriruokakermaa |
| 1 dl | tacokastiketta |
| 150 g | juustoraastetta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 100 g | salaattisekoitusta |
| 2 tl | oliiviöljyä |
| 3 rkl | siemensekoitusta |
- 1.
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä piirakkavuoan pohja (28 x 20 cm tai halkaisija 27 cm) leivinpaperilla.
- 2.
Kauli taikina vuoan pohjan ja reunat peittäväksi levyksi. Asettele taikina vuokaan. Tue reuna foliosuikaleella, pistele pohja haarukalla ja esipaista uunin keskitasolla 12 minuuttia.
- 3.
Suikaloi 2/3 chorizoviipaleista. Valuta maissit. Sekoita munat ja kerma.
- 4.
Levitä tacokastike esipaistetulle pohjalle. Ripota puolet juustoraasteesta, maissit ja chorizo-suikaleet täytteeksi. Kaada muna-kermaseos päälle. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle ja lisää päälle kokonaiset chorizoviipaleet. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi.
- 5.
Lisää öljyllä kostutettu salaattisekoitus ja siemenet pinnalle.
Juusto-chorizopiirakka
Kauli valmis piirakkataikina pohjaksi, mausta tacokastikkeella, lisää täytteet ja valmiiksi maustettu ruokakerma. Viimeistele muhkeiden makujen piirakka raikkaalla ja rapealla salaattisekoituksella.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste) |
| 130 g | chorizoviipaleita |
| 150 g | maissia (säilyke) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | pippuriruokakermaa |
| 1 dl | tacokastiketta |
| 150 g | juustoraastetta |
Lisäksi | |
| 100 g | salaattisekoitusta |
| 2 tl | oliiviöljyä |
| 3 rkl | siemensekoitusta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä piirakkavuoan pohja (28 x 20 cm tai halkaisija 27 cm) leivinpaperilla.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste) - 2
Kauli taikina vuoan pohjan ja reunat peittäväksi levyksi. Asettele taikina vuokaan. Tue reuna foliosuikaleella, pistele pohja haarukalla ja esipaista uunin keskitasolla 12 minuuttia.
- 3
Suikaloi 2/3 chorizoviipaleista. Valuta maissit. Sekoita munat ja kerma.
Määrä Ainesosa 130 g chorizoviipaleita 150 g maissia (säilyke) 3 kpl kananmunaa 2 1/2 dl pippuriruokakermaa - 4
Levitä tacokastike esipaistetulle pohjalle. Ripota puolet juustoraasteesta, maissit ja chorizo-suikaleet täytteeksi. Kaada muna-kermaseos päälle. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle ja lisää päälle kokonaiset chorizoviipaleet. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi.
Määrä Ainesosa 1 dl tacokastiketta 150 g juustoraastetta - 5
Lisää öljyllä kostutettu salaattisekoitus ja siemenet pinnalle.
Määrä Ainesosa 2 tl oliiviöljyä 100 g salaattisekoitusta 3 rkl siemensekoitusta
Ravintosisältö
632
Energiaa kcal
2647
Energiaa kj
41,8 g
Rasvaa
19,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,2 g
Hiilihydraatteja
3,7 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
21,7 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
632
Energiaa kcal
2647
Energiaa kj
41,8 g
Rasvaa
19,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,2 g
Hiilihydraatteja
3,7 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
21,7 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























