Sulata kala pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Laita kalapalat uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Säädä uuni 200 asteeseen.
Huuhdo ja suikaloi purjo. Levitä suikaleet kalojen päälle.
Valmista juustokastike. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes seos kuohahtaa. Lisää maito muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes kastike kiehahtaa. Lisää puolet juustoraasteesta. Sekoita, kunnes juusto sulaa. Mausta suolalla. Valuta kastike kalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
Kypsennä seitiä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.
Vinkki: Voit tehdä kalavuoan myös ahven- tai kuhafileistä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
131
547
3,8 g
1,3 g
3,5 g
1,8 g
0,3 g
19,5 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Emmentaljuustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli