Juustoinen uuniseiti
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hauduta pakasteseiti meheväksi juustokastikkeessa. Helppo arkiruoka on simppeli valmistaa eikä vaadi montaa raaka-ainetta.
| 400 g | (1 pkt) pakasteseitiä annospaloina |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 50 g | purjoa |
| Juustokastike | |
|---|---|
| 1 rkl | margariinia |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | maitoa |
| 2 dl | emmentaljuustoraastetta |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Sulata kala pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Laita kalapalat uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2.
Huuhdo ja suikaloi purjo. Levitä suikaleet kalojen päälle.
- 3.
Valmista juustokastike. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes seos kuohahtaa. Lisää maito muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes kastike kiehahtaa. Lisää puolet juustoraasteesta. Sekoita, kunnes juusto sulaa. Mausta suolalla. Valuta kastike kalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
- 4.
Kypsennä seitiä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.
Juustoinen uuniseiti
Hauduta pakasteseiti meheväksi juustokastikkeessa. Helppo arkiruoka on simppeli valmistaa eikä vaadi montaa raaka-ainetta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) pakasteseitiä annospaloina |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 50 g | purjoa |
Juustokastike | |
| 1 rkl | margariinia |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | maitoa |
| 2 dl | emmentaljuustoraastetta |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata kala pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Laita kalapalat uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) pakasteseitiä annospaloina 1/2 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria - 2
Huuhdo ja suikaloi purjo. Levitä suikaleet kalojen päälle.
Määrä Ainesosa 50 g purjoa - 3
Valmista juustokastike. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes seos kuohahtaa. Lisää maito muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes kastike kiehahtaa. Lisää puolet juustoraasteesta. Sekoita, kunnes juusto sulaa. Mausta suolalla. Valuta kastike kalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
Määrä Ainesosa 1 rkl vehnäjauhoja 1 rkl margariinia 2 dl maitoa 1/4 tl suolaa 2 dl emmentaljuustoraastetta - 4
Kypsennä seitiä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.
Vinkki: Voit tehdä kalavuoan myös ahven- tai kuhafileistä.
Ravintosisältö
131
Energiaa kcal
547
Energiaa kj
3,8 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,5 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
131
Energiaa kcal
547
Energiaa kj
3,8 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,5 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Emmentaljuustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























