Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoinen uuniseiti

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Hauduta pakasteseiti meheväksi juustokastikkeessa. Helppo arkiruoka on simppeli valmistaa eikä vaadi montaa raaka-ainetta.

Ainekset

400 g
(1 pkt) pakasteseitiä annospaloina
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
valkopippuria
50 g
Purjoa

Juustokastike

1 rkl
Margariinia
1 rkl
Vehnäjauhoja
2 dl
Maitoa
2 dl
Emmentaljuustoraastetta
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata kala pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Laita kalapalat uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Säädä uuni 200 asteeseen.

400 g
(1 pkt) pakasteseitiä annospaloina
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
valkopippuria
2

Huuhdo ja suikaloi purjo. Levitä suikaleet kalojen päälle.

50 g
Purjoa
3

Valmista juustokastike. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes seos kuohahtaa. Lisää maito muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes kastike kiehahtaa. Lisää puolet juustoraasteesta. Sekoita, kunnes juusto sulaa. Mausta suolalla. Valuta kastike kalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.

1 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Margariinia
2 dl
Maitoa
1/4 tl
suolaa
2 dl
Emmentaljuustoraastetta
4

Kypsennä seitiä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.

Vinkki: Voit tehdä kalavuoan myös ahven- tai kuhafileistä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.10.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

131

547

3,8 g

1,3 g

3,5 g

1,8 g

0,3 g

19,5 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Emmentaljuustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli