Juustoinen uuniseiti

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Hauduta pakasteseiti meheväksi juustokastikkeessa. Helppo arkiruoka on simppeli valmistaa eikä vaadi montaa raaka-ainetta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) pakasteseitiä annospaloina
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
50 gpurjoa

Juustokastike

1 rklmargariinia
1 rklvehnäjauhoja
2 dlmaitoa
2 dlemmentaljuustoraastetta
1/4 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata kala pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Laita kalapalat uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) pakasteseitiä annospaloina
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria
  2. 2

    Huuhdo ja suikaloi purjo. Levitä suikaleet kalojen päälle.

    MääräAinesosa
    50 gpurjoa
  3. 3

    Valmista juustokastike. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes seos kuohahtaa. Lisää maito muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes kastike kiehahtaa. Lisää puolet juustoraasteesta. Sekoita, kunnes juusto sulaa. Mausta suolalla. Valuta kastike kalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.

    MääräAinesosa
    1 rklvehnäjauhoja
    1 rklmargariinia
    2 dlmaitoa
    1/4 tlsuolaa
    2 dlemmentaljuustoraastetta
  4. 4

    Kypsennä seitiä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.

Vinkki: Voit tehdä kalavuoan myös ahven- tai kuhafileistä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Emmentaljuustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä