Juustoiset perunanyytit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juustoiset perunanyytit

Juustoiset perunanyytit

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Foliossa kypsyvät kesän parhaat maut: uudet perunat, varhaissipuli ja tilli. Salaattijuusto ja voi pehmenevät samassa paketissa herkulliseksi kastikkeeksi. Tee kahden annoksen nyyttejä, niin pääset helpommalla.

Ainekset

1200 g
varhaisperunoita
180 g
(1 rs) salaattijuustokuutioita
1 kpl
sipulinippu
50 g
voita
1 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna

lisäksi

alumiinifoliota
leivinpaperia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese perunat ja keitä kypsiksi. Puolita.

1200 g
varhaisperunoita
2

Valuta juustokuutiot. Huuhtele sipulit ja hienonna. Jaa voi neljään osaan.

1 kpl
sipulinippu
180 g
(1 rs) salaattijuustokuutioita
50 g
voita
3

Leikkaa foliosta ja leivinpaperista 4 arkkia (40 x 40 cm). Aseta leivinpaperiarkit folioiden päälle. Jaa perunat, sipulit, juustokuutiot, voi ja tilli arkkien keskelle. Sulje tiiviiksi nyyteiksi. Yhdessä nyytissä valmistuu kaksi annosta.

1 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna
leivinpaperia
alumiinifoliota
4

Grillaa nyyttejä 15–20 minuuttia. Avaa nyytit varovasti ja sekoita pehmennyt juusto sekä sulanut voi perunoiden joukkoon.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.5.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

900

215

9,4 g

5,9 g

24,6 g

1,4 g

1,6 g

5,8 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

alumiinifoliota,

leivinpaperia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli