Juustoiset perunanyytit

arvosana5/5

(4)arviota
8 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Foliossa kypsyvät kesän parhaat maut: uudet perunat, varhaissipuli ja tilli. Salaattijuusto ja voi pehmenevät samassa paketissa herkulliseksi kastikkeeksi. Tee kahden annoksen nyyttejä, niin pääset helpommalla.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1200 gvarhaisperunoita
200 g(1 pkt) fetajuustoa
200 g(1 rs) helmitomaatteja
1 kplsipulinippu
2 rklvoita
1 kplruukku basilikaa

LISÄKSI

alumiinifoliota
leivinpaperia

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat huolellisesti ja keitä kypsiksi (kevyesti suolatussa) vedessä. Puolita.

    MääräAinesosa
    1200 gvarhaisperunoita
  2. 2

    Valuta juusto. Huuhtele tomaatit ja sipulit. Hienonna sipulit.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    1 kplsipulinippu
    200 g(1 rs) helmitomaatteja
  3. 3

    Leikkaa foliosta ja leivinpaperista 4 arkkia (40 x 40 cm). Aseta leivinpaperiarkit folioiden päälle. Jaa perunat, sipulit, tomaatit ja juustokuutiot arkkien keskelle. Jaa voi nokareiksi päälle. Sulje paperi ja folio tiiviiksi nyyteiksi. Yhdestä nyytistä riittää lisukkeeksi kahdelle ruokailijalle.

    MääräAinesosa
    leivinpaperia
    alumiinifoliota
    1200 gvarhaisperunoita
    1 kplsipulinippu
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    2 rklvoita
  4. 4

    Grillaa nyyttejä 15–20 minuuttia. Avaa nyytit varovasti ja viimeistele annokset tuoreilla basilikanlehdillä.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.5.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä