Juustoiset perunanyytit
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Foliossa kypsyvät kesän parhaat maut: uudet perunat, varhaissipuli ja tilli. Salaattijuusto ja voi pehmenevät samassa paketissa herkulliseksi kastikkeeksi. Tee kahden annoksen nyyttejä, niin pääset helpommalla.
| 1200 g | varhaisperunoita |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja |
| 1 kpl | sipulinippu |
| 2 rkl | voita |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| LISÄKSI | |
|---|---|
| alumiinifoliota | |
| leivinpaperia | |
- 1.
Pese perunat huolellisesti ja keitä kypsiksi (kevyesti suolatussa) vedessä. Puolita.
- 2.
Valuta juusto. Huuhtele tomaatit ja sipulit. Hienonna sipulit.
- 3.
Leikkaa foliosta ja leivinpaperista 4 arkkia (40 x 40 cm). Aseta leivinpaperiarkit folioiden päälle. Jaa perunat, sipulit, tomaatit ja juustokuutiot arkkien keskelle. Jaa voi nokareiksi päälle. Sulje paperi ja folio tiiviiksi nyyteiksi. Yhdestä nyytistä riittää lisukkeeksi kahdelle ruokailijalle.
- 4.
Grillaa nyyttejä 15–20 minuuttia. Avaa nyytit varovasti ja viimeistele annokset tuoreilla basilikanlehdillä.
Foliossa kypsyvät kesän parhaat maut: uudet perunat, varhaissipuli ja tilli. Salaattijuusto ja voi pehmenevät samassa paketissa herkulliseksi kastikkeeksi. Tee kahden annoksen nyyttejä, niin pääset helpommalla.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1200 g | varhaisperunoita |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja |
| 1 kpl | sipulinippu |
| 2 rkl | voita |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
LISÄKSI | |
| alumiinifoliota | |
| leivinpaperia | |
Valmistus
- 1
Pese perunat huolellisesti ja keitä kypsiksi (kevyesti suolatussa) vedessä. Puolita.
Määrä Ainesosa 1200 g varhaisperunoita - 2
Valuta juusto. Huuhtele tomaatit ja sipulit. Hienonna sipulit.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) fetajuustoa 1 kpl sipulinippu 200 g (1 rs) helmitomaatteja - 3
Leikkaa foliosta ja leivinpaperista 4 arkkia (40 x 40 cm). Aseta leivinpaperiarkit folioiden päälle. Jaa perunat, sipulit, tomaatit ja juustokuutiot arkkien keskelle. Jaa voi nokareiksi päälle. Sulje paperi ja folio tiiviiksi nyyteiksi. Yhdestä nyytistä riittää lisukkeeksi kahdelle ruokailijalle.
Määrä Ainesosa leivinpaperia alumiinifoliota 1200 g varhaisperunoita 1 kpl sipulinippu 200 g (1 pkt) fetajuustoa 2 rkl voita - 4
Grillaa nyyttejä 15–20 minuuttia. Avaa nyytit varovasti ja viimeistele annokset tuoreilla basilikanlehdillä.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku basilikaa
Ravintosisältö
225
Energiaa kcal
942
Energiaa kj
9,5 g
Rasvaa
5,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,6 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
225
Energiaa kcal
942
Energiaa kj
9,5 g
Rasvaa
5,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,6 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























