Liuota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy (3 rkl) ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Valmistele kohotuksen aikana tzatziki, kasvikset ja salaattijuusto.
Huuhtele kurkku ja raasta raastimen karkealla terällä. Valuta enin neste pois siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita tzatzikin ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Huuhtele salaatinlehdet, tomaatit ja paprika. Viipaloi tomaatit ja suikaloi paprika. Kuori ja suikaloi sipulit. Murenna salaattijuusto.
Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele pulliksi. Kauli pullat kevyesti jauhotetulla alustalla mataliksi pyöreiksi leiviksi (halkaisija 15 cm) ja siirrä pellille leivinpaperille. Kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia. Valmista kohotuksen aikana kukkakaaliriisi.
Irrota kukkakaalin lehdet ja leikkaa kannasta pala pois. Raasta kaali raastimen karkealla terällä. Kuumenna vesi pannulla kiehuvaksi ja lisää raaste. Kääntele raastetta pannulla noin 3 minuuttia ja lisää voi. Jatka sekoittamista, kunnes voi on sulanut. Siirrä seos kulhoon ja anna jäähtyä.
Paista leivät 225 asteessa 12–15 minuuttia, kunnes leivät ovat kohonneet ja saaneet kauniin värin. Kuumenna kalalastut öljyssä kuumalla pannulla. Halkaise leivät ja täytä kalalastuilla, tzatzikilla, kasviksilla, salaattijuustolla ja kukkakaaliriisillä.
Vinkki: Voit oikaista ostamalla kaupasta valmiit pitaleivät ja tzatzikin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
457
1914
20,1 g
8,5 g
49,8 g
7,3 g
5,6 g
15,8 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g (2 pkt) kalalastua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli