Kalakebab | Leivät | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kalakebab

Kalakebab

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Mausteinen kebab on valmistettu kotimaisista villikaloista. Kätke kalalastut muhkeiden pitaleipien sisuksiin yhdessä herkullisen tzatzikin, kukkakaaliriisin, fetan ja raikkaiden tuoreiden kasvisten kanssa

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
(2 pkt) kalalastua
1/2 rkl
rypsiöljyä

pitaleivät

3 dl
vettä
25 g
(1/2 pkt) hiivaa
1/2 tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä
6 - 7 dl
vehnäjauhoja

tzatziki

250 g
(1) kurkkua
1 kpl
valkosipulinkynsi
300 g
(1 prk) paksua jogurttia
12 g
(1 ps) tzatziki-dippijauhetta
1 tl
välimeren yrttiseosta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria

lisukkeet

8 kpl
(1 ruukku) salaatinlehteä
2 kpl
tomaattia
1 kpl
paprika
2 kpl
punasipulia
200 g
(1 pkt) salaattijuustopalaa

kukkakaaliriisi

600 g
(1) kukkakaalia
1/2 dl
vettä
2 rkl
voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy (3 rkl) ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Valmistele kohotuksen aikana tzatziki, kasvikset ja salaattijuusto.

3 dl
vettä
25 g
(1/2 pkt) hiivaa
1/2 tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
2

Huuhtele kurkku ja raasta raastimen karkealla terällä. Valuta enin neste pois siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita tzatzikin ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan. Huuhtele salaatinlehdet, tomaatit ja paprika. Viipaloi tomaatit ja suikaloi paprika. Kuori ja suikaloi sipulit. Murenna salaattijuusto.

250 g
(1) kurkkua
1 kpl
valkosipulinkynsi
300 g
(1 prk) paksua jogurttia
12 g
(1 ps) tzatziki-dippijauhetta
1 tl
välimeren yrttiseosta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
8 kpl
(1 ruukku) salaatinlehteä
2 kpl
tomaattia
1 kpl
paprika
2 kpl
punasipulia
200 g
(1 pkt) salaattijuustopalaa
3

Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele pulliksi. Kauli pullat kevyesti jauhotetulla alustalla mataliksi pyöreiksi leiviksi (halkaisija 15 cm) ja siirrä pellille leivinpaperille. Kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia. Valmista kohotuksen aikana kukkakaaliriisi.

4

Irrota kukkakaalin lehdet ja leikkaa kannasta pala pois. Raasta kaali raastimen karkealla terällä. Kuumenna vesi pannulla kiehuvaksi ja lisää raaste. Kääntele raastetta pannulla noin 3 minuuttia ja lisää voi. Jatka sekoittamista, kunnes voi on sulanut. Siirrä seos kulhoon ja anna jäähtyä.

600 g
(1) kukkakaalia
1/2 dl
vettä
2 rkl
voita
5

Paista leivät 225 asteessa 12–15 minuuttia, kunnes leivät ovat kohonneet ja saaneet kauniin värin. Kuumenna kalalastut öljyssä kuumalla pannulla. Halkaise leivät ja täytä kalalastuilla, tzatzikilla, kasviksilla, salaattijuustolla ja kukkakaaliriisillä.

400 g
(2 pkt) kalalastua
1/2 rkl
rypsiöljyä

Vinkki: Voit oikaista ostamalla kaupasta valmiit pitaleivät ja tzatzikin.

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.8.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2139

511

19,9 g

7,9 g

53,8 g

11,3 g

11,3 g

22,4 g

2,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g (2 pkt) kalalastua,

1 tl välimeren yrttiseosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli