Kalakebab

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Mausteinen kebab on valmistettu kotimaisista villikaloista. Kätke kalalastut muhkeiden pitaleipien sisuksiin yhdessä herkullisen tzatzikin, kukkakaaliriisin, fetan ja raikkaiden tuoreiden kasvisten kanssa

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
400 g(2 pkt) kalalastua
1/2 rklrypsiöljyä

PITALEIVÄT

3 dlvettä
25 g(1/2 pkt) hiivaa
1/2 tlsuolaa
3 rklrypsiöljyä
6 - 7 dlvehnäjauhoja

TZATZIKI

250 gkurkkua
1 kplvalkosipulinkynsi
300 g(1 prk) paksua jogurttia
12 g(1 ps) tzatziki-dippijauhetta
1 tlvälimeren yrttiseosta
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa
1/2 tlsokeria

LISUKKEET

8 kpl(1 ruukku) salaatinlehteä
2 kpltomaattia
1 kplpaprika
2 kplpunasipulia
200 g(1 pkt) salaattijuustopalaa

KUKKAKAALIRIISI

600 g(1 kpl) kukkakaalia
1/2 dlvettä
2 rklvoita

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy (3 rkl) ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Valmistele kohotuksen aikana tzatziki, kasvikset ja salaattijuusto.

    MääräAinesosa
    3 dlvettä
    25 g(1/2 pkt) hiivaa
    1/2 tlsuolaa
    3 rklrypsiöljyä
    6 - 7 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Huuhtele kurkku ja raasta raastimen karkealla terällä. Valuta enin neste pois siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita tzatzikin ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    250 gkurkkua
    1 kplvalkosipulinkynsi
    300 g(1 prk) paksua jogurttia
    12 g(1 ps) tzatziki-dippijauhetta
    1 tlvälimeren yrttiseosta
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlsokeria
  3. 3

    Huuhtele salaatinlehdet, tomaatit ja paprika. Viipaloi tomaatit ja suikaloi paprika. Kuori ja suikaloi sipulit. Murenna salaattijuusto.

    MääräAinesosa
    8 kpl(1 ruukku) salaatinlehteä
    2 kpltomaattia
    1 kplpaprika
    2 kplpunasipulia
    200 g(1 pkt) salaattijuustopalaa
  4. 4

    Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele pulliksi. Kauli pullat kevyesti jauhotetulla alustalla mataliksi pyöreiksi leiviksi (halkaisija 15 cm) ja siirrä pellille leivinpaperille. Kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia. Valmista kohotuksen aikana kukkakaaliriisi.

  5. 5

    Irrota kukkakaalin lehdet ja leikkaa kannasta pala pois. Raasta kaali raastimen karkealla terällä. Kuumenna vesi pannulla kiehuvaksi ja lisää raaste. Kääntele raastetta pannulla noin 3 minuuttia ja lisää voi. Jatka sekoittamista, kunnes voi on sulanut. Siirrä seos kulhoon ja anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    600 g(1 kpl) kukkakaalia
    1/2 dlvettä
    2 rklvoita
  6. 6

    Paista leivät 225 asteessa 12–15 minuuttia, kunnes leivät ovat kohonneet ja saaneet kauniin värin. Kuumenna kalalastut öljyssä kuumalla pannulla. Halkaise leivät ja täytä kalalastuilla, tzatzikilla, kasviksilla, salaattijuustolla ja kukkakaaliriisillä.

    MääräAinesosa
    400 g(2 pkt) kalalastua
    1/2 rklrypsiöljyä

Vinkki: Voit oikaista ostamalla kaupasta valmiit pitaleivät ja tzatzikin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (2 pkt) kalalastua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
25.8.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä