Kalakebab
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mausteinen kebab on valmistettu kotimaisista villikaloista. Kätke kalalastut muhkeiden pitaleipien sisuksiin yhdessä herkullisen tzatzikin, kukkakaaliriisin, fetan ja raikkaiden tuoreiden kasvisten kanssa
| 400 g | (2 pkt) kalalastua |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| PITALEIVÄT | |
|---|---|
| 3 dl | vettä |
| 25 g | (1/2 pkt) hiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| TZATZIKI | |
| 250 g | kurkkua |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 300 g | (1 prk) paksua jogurttia |
| 12 g | (1 ps) tzatziki-dippijauhetta |
| 1 tl | välimeren yrttiseosta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| LISUKKEET | |
| 8 kpl | (1 ruukku) salaatinlehteä |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | paprika |
| 2 kpl | punasipulia |
| 200 g | (1 pkt) salaattijuustopalaa |
| KUKKAKAALIRIISI | |
| 600 g | (1 kpl) kukkakaalia |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | voita |
- 1.
Liuota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy (3 rkl) ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Valmistele kohotuksen aikana tzatziki, kasvikset ja salaattijuusto.
- 2.
Huuhtele kurkku ja raasta raastimen karkealla terällä. Valuta enin neste pois siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita tzatzikin ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan.
- 3.
Huuhtele salaatinlehdet, tomaatit ja paprika. Viipaloi tomaatit ja suikaloi paprika. Kuori ja suikaloi sipulit. Murenna salaattijuusto.
- 4.
Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele pulliksi. Kauli pullat kevyesti jauhotetulla alustalla mataliksi pyöreiksi leiviksi (halkaisija 15 cm) ja siirrä pellille leivinpaperille. Kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia. Valmista kohotuksen aikana kukkakaaliriisi.
- 5.
Irrota kukkakaalin lehdet ja leikkaa kannasta pala pois. Raasta kaali raastimen karkealla terällä. Kuumenna vesi pannulla kiehuvaksi ja lisää raaste. Kääntele raastetta pannulla noin 3 minuuttia ja lisää voi. Jatka sekoittamista, kunnes voi on sulanut. Siirrä seos kulhoon ja anna jäähtyä.
- 6.
Paista leivät 225 asteessa 12–15 minuuttia, kunnes leivät ovat kohonneet ja saaneet kauniin värin. Kuumenna kalalastut öljyssä kuumalla pannulla. Halkaise leivät ja täytä kalalastuilla, tzatzikilla, kasviksilla, salaattijuustolla ja kukkakaaliriisillä.
Kalakebab
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)
Mausteinen kebab on valmistettu kotimaisista villikaloista. Kätke kalalastut muhkeiden pitaleipien sisuksiin yhdessä herkullisen tzatzikin, kukkakaaliriisin, fetan ja raikkaiden tuoreiden kasvisten kanssa
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (2 pkt) kalalastua |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
PITALEIVÄT | |
| 3 dl | vettä |
| 25 g | (1/2 pkt) hiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
TZATZIKI | |
| 250 g | kurkkua |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 300 g | (1 prk) paksua jogurttia |
| 12 g | (1 ps) tzatziki-dippijauhetta |
| 1 tl | välimeren yrttiseosta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
LISUKKEET | |
| 8 kpl | (1 ruukku) salaatinlehteä |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | paprika |
| 2 kpl | punasipulia |
| 200 g | (1 pkt) salaattijuustopalaa |
KUKKAKAALIRIISI | |
| 600 g | (1 kpl) kukkakaalia |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | voita |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Liuota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy (3 rkl) ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Valmistele kohotuksen aikana tzatziki, kasvikset ja salaattijuusto.
Määrä Ainesosa 3 dl vettä 25 g (1/2 pkt) hiivaa 1/2 tl suolaa 3 rkl rypsiöljyä 6 - 7 dl vehnäjauhoja - 2
Huuhtele kurkku ja raasta raastimen karkealla terällä. Valuta enin neste pois siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita tzatzikin ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 250 g kurkkua 1 kpl valkosipulinkynsi 300 g (1 prk) paksua jogurttia 12 g (1 ps) tzatziki-dippijauhetta 1 tl välimeren yrttiseosta 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa 1/2 tl sokeria - 3
Huuhtele salaatinlehdet, tomaatit ja paprika. Viipaloi tomaatit ja suikaloi paprika. Kuori ja suikaloi sipulit. Murenna salaattijuusto.
Määrä Ainesosa 8 kpl (1 ruukku) salaatinlehteä 2 kpl tomaattia 1 kpl paprika 2 kpl punasipulia 200 g (1 pkt) salaattijuustopalaa - 4
Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele pulliksi. Kauli pullat kevyesti jauhotetulla alustalla mataliksi pyöreiksi leiviksi (halkaisija 15 cm) ja siirrä pellille leivinpaperille. Kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia. Valmista kohotuksen aikana kukkakaaliriisi.
- 5
Irrota kukkakaalin lehdet ja leikkaa kannasta pala pois. Raasta kaali raastimen karkealla terällä. Kuumenna vesi pannulla kiehuvaksi ja lisää raaste. Kääntele raastetta pannulla noin 3 minuuttia ja lisää voi. Jatka sekoittamista, kunnes voi on sulanut. Siirrä seos kulhoon ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 600 g (1 kpl) kukkakaalia 1/2 dl vettä 2 rkl voita - 6
Paista leivät 225 asteessa 12–15 minuuttia, kunnes leivät ovat kohonneet ja saaneet kauniin värin. Kuumenna kalalastut öljyssä kuumalla pannulla. Halkaise leivät ja täytä kalalastuilla, tzatzikilla, kasviksilla, salaattijuustolla ja kukkakaaliriisillä.
Määrä Ainesosa 400 g (2 pkt) kalalastua 1/2 rkl rypsiöljyä
Vinkki: Voit oikaista ostamalla kaupasta valmiit pitaleivät ja tzatzikin.
Ravintosisältö
457
Energiaa kcal
1914
Energiaa kj
20,1 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,8 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
5,6 g
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
457
Energiaa kcal
1914
Energiaa kj
20,1 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,8 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
5,6 g
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (2 pkt) kalalastua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























