Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kalakebab

Kalakebab

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Mausteinen kebab on valmistettu kotimaisista villikaloista. Kätke kalalastut muhkeiden pitaleipien sisuksiin yhdessä herkullisen tzatzikin, kukkakaaliriisin, fetan ja raikkaiden tuoreiden kasvisten kanssa

Ainekset

400 g
(2 pkt) kalalastua
1/2 rkl
rypsiöljyä

pitaleivät

3 dl
vettä
25 g
(1/2 pkt) hiivaa
1/2 tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä
6 - 7 dl
vehnäjauhoja

tzatziki

250 g
kurkkua
1 kpl
valkosipulinkynsi
300 g
(1 prk) paksua jogurttia
12 g
(1 ps) tzatziki-dippijauhetta
1 tl
välimeren yrttiseosta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria

lisukkeet

8 kpl
(1 ruukku) salaatinlehteä
2 kpl
tomaattia
1 kpl
paprika
2 kpl
punasipulia
200 g
(1 pkt) salaattijuustopalaa

kukkakaaliriisi

600 g
(1 kpl) kukkakaalia
1/2 dl
vettä
2 rkl
voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy (3 rkl) ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Valmistele kohotuksen aikana tzatziki, kasvikset ja salaattijuusto.

3 dl
vettä
25 g
(1/2 pkt) hiivaa
1/2 tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
2

Huuhtele kurkku ja raasta raastimen karkealla terällä. Valuta enin neste pois siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita tzatzikin ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan.

250 g
kurkkua
1 kpl
valkosipulinkynsi
300 g
(1 prk) paksua jogurttia
12 g
(1 ps) tzatziki-dippijauhetta
1 tl
välimeren yrttiseosta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
3

Huuhtele salaatinlehdet, tomaatit ja paprika. Viipaloi tomaatit ja suikaloi paprika. Kuori ja suikaloi sipulit. Murenna salaattijuusto.

8 kpl
(1 ruukku) salaatinlehteä
2 kpl
tomaattia
1 kpl
paprika
2 kpl
punasipulia
200 g
(1 pkt) salaattijuustopalaa
4

Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele pulliksi. Kauli pullat kevyesti jauhotetulla alustalla mataliksi pyöreiksi leiviksi (halkaisija 15 cm) ja siirrä pellille leivinpaperille. Kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia. Valmista kohotuksen aikana kukkakaaliriisi.

5

Irrota kukkakaalin lehdet ja leikkaa kannasta pala pois. Raasta kaali raastimen karkealla terällä. Kuumenna vesi pannulla kiehuvaksi ja lisää raaste. Kääntele raastetta pannulla noin 3 minuuttia ja lisää voi. Jatka sekoittamista, kunnes voi on sulanut. Siirrä seos kulhoon ja anna jäähtyä.

600 g
(1 kpl) kukkakaalia
1/2 dl
vettä
2 rkl
voita
6

Paista leivät 225 asteessa 12–15 minuuttia, kunnes leivät ovat kohonneet ja saaneet kauniin värin. Kuumenna kalalastut öljyssä kuumalla pannulla. Halkaise leivät ja täytä kalalastuilla, tzatzikilla, kasviksilla, salaattijuustolla ja kukkakaaliriisillä.

400 g
(2 pkt) kalalastua
1/2 rkl
rypsiöljyä

Vinkki: Voit oikaista ostamalla kaupasta valmiit pitaleivät ja tzatzikin.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.8.2020
Muokattu: 31.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

457

1914

20,1 g

8,5 g

49,8 g

7,3 g

5,6 g

15,8 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g (2 pkt) kalalastua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli