Harjaa ja puhdista simpukat juoksevan, kylmän veden alla. Leikkaa simpukoista roikkuva parta tarvittaessa. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Kopauta avautuneita simpukoita työtasoa vasten. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.
Kuori ja hienonna sipulit. Laita kattilaan 2 rkl voita, lisää sipulit ja kuullota. Lisää pippuri, persilja ja viini. Kun viini kiehuu, lisää simpukat. Peitä kannella. Hauduta 5 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää kuohukerma ja ruokalusikallinen voita. Sekoita. Heitä pois kaikki avautumattomat simpukat ja siirrä loput tarjoiluvatiin. Kauho päälle lientä. Tarjoa patongin kera.
”Suosittelen asiakkaille usein sinisimpukoita, sillä ne ovat nopeaa ja helppoa viikonloppusyötävää. Lisäksi kattilasta nousee simpukoita keitettäessä vastustamaton tuoksu.”
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
495
2069
31,0 g
18,5 g
4,5 g
2,0 g
0,3 g
40,8 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl hienonnettua lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli