Food Market Herkun Kalamestarin sinisimpukat
Food Market Herkun Kalamestarin sinisimpukat
Yhteistyössä

Kalamestarin sinisimpukat

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Vantaan Jumbon Food Market Herkun kalamestari Mikko Forsbergin valkoviinillä maustetut simpukat valmistuvat vähistä raaka-aineista, mutta lopputulos on maksimaalisen hyvä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgsinisimpukoita
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
3 rklvoita
3/10 tlvalkopippuria
1/2 dlhienonnettua lehtipersiljaa
2 dlkuivaa valkoviiniä
2 dl(1 prk) kuohukermaa

Lisäksi

1 kplpatonki

Valmistus

  1. 1

    Harjaa ja puhdista simpukat juoksevan, kylmän veden alla. Leikkaa simpukoista roikkuva parta tarvittaessa. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Kopauta avautuneita simpukoita työtasoa vasten. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.

    MääräAinesosa
    1 kgsinisimpukoita
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipulit. Laita kattilaan 2 rkl voita, lisää sipulit ja kuullota. Lisää pippuri, persilja ja viini. Kun viini kiehuu, lisää simpukat. Peitä kannella. Hauduta 5 minuuttia välillä sekoittaen.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    3 rklvoita
    3/10 tlvalkopippuria
    2 dlkuivaa valkoviiniä
    1/2 dlhienonnettua lehtipersiljaa
  3. 3

    Lisää kuohukerma ja ruokalusikallinen voita. Sekoita. Heitä pois kaikki avautumattomat simpukat ja siirrä loput tarjoiluvatiin. Kauho päälle lientä. Tarjoa patongin kera.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    1 kplpatonki

”Suosittelen asiakkaille usein sinisimpukoita, sillä ne ovat nopeaa ja helppoa viikonloppusyötävää. Lisäksi kattilasta nousee simpukoita keitettäessä vastustamaton tuoksu.”

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl hienonnettua lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Mikko Forsberg
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.5.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä