Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min

Nappaa talteen!
Vantaan Jumbon Food Market Herkun kalamestari Mikko Forsbergin valkoviinillä maustetut simpukat valmistuvat vähistä raaka-aineista, mutta lopputulos on maksimaalisen hyvä.
| 1 kg | sinisimpukoita |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | voita |
| 3/10 tl | valkopippuria |
| 1/2 dl | hienonnettua lehtipersiljaa |
| 2 dl | kuivaa valkoviiniä |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | patonki |
Harjaa ja puhdista simpukat juoksevan, kylmän veden alla. Leikkaa simpukoista roikkuva parta tarvittaessa. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Kopauta avautuneita simpukoita työtasoa vasten. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.
Kuori ja hienonna sipulit. Laita kattilaan 2 rkl voita, lisää sipulit ja kuullota. Lisää pippuri, persilja ja viini. Kun viini kiehuu, lisää simpukat. Peitä kannella. Hauduta 5 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää kuohukerma ja ruokalusikallinen voita. Sekoita. Heitä pois kaikki avautumattomat simpukat ja siirrä loput tarjoiluvatiin. Kauho päälle lientä. Tarjoa patongin kera.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Vantaan Jumbon Food Market Herkun kalamestari Mikko Forsbergin valkoviinillä maustetut simpukat valmistuvat vähistä raaka-aineista, mutta lopputulos on maksimaalisen hyvä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | sinisimpukoita |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | voita |
| 3/10 tl | valkopippuria |
| 1/2 dl | hienonnettua lehtipersiljaa |
| 2 dl | kuivaa valkoviiniä |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
Lisäksi | |
| 1 kpl | patonki |
Harjaa ja puhdista simpukat juoksevan, kylmän veden alla. Leikkaa simpukoista roikkuva parta tarvittaessa. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Kopauta avautuneita simpukoita työtasoa vasten. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | sinisimpukoita |
Kuori ja hienonna sipulit. Laita kattilaan 2 rkl voita, lisää sipulit ja kuullota. Lisää pippuri, persilja ja viini. Kun viini kiehuu, lisää simpukat. Peitä kannella. Hauduta 5 minuuttia välillä sekoittaen.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | voita |
| 3/10 tl | valkopippuria |
| 2 dl | kuivaa valkoviiniä |
| 1/2 dl | hienonnettua lehtipersiljaa |
Lisää kuohukerma ja ruokalusikallinen voita. Sekoita. Heitä pois kaikki avautumattomat simpukat ja siirrä loput tarjoiluvatiin. Kauho päälle lientä. Tarjoa patongin kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 1 kpl | patonki |
”Suosittelen asiakkaille usein sinisimpukoita, sillä ne ovat nopeaa ja helppoa viikonloppusyötävää. Lisäksi kattilasta nousee simpukoita keitettäessä vastustamaton tuoksu.”
497
Energiaa kcal
2081
Energiaa kj
31,0 g
Rasvaa
18,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,0 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
41,0 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
497
Energiaa kcal
2081
Energiaa kj
31,0 g
Rasvaa
18,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,0 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
41,0 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl hienonnettua lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli