Kalamestarin sinisimpukat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kalamestarin sinisimpukat

Food Market Herkun Kalamestarin sinisimpukat
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Vantaan Jumbon Food Market Herkun kalamestari Mikko Forsbergin valkoviinillä maustetut simpukat valmistuvat vähistä raaka-aineista, mutta lopputulos on maksimaalisen hyvä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
sinisimpukoita
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
voita
3/10 tl
valkopippuria
1/2 dl
hienonnettua lehtipersiljaa
2 dl
kuivaa valkoviiniä
2 dl
(1 prk) kuohukermaa

LISÄKSI

1 kpl
patonki

”Suosittelen asiakkaille usein sinisimpukoita, sillä ne ovat nopeaa ja helppoa viikonloppusyötävää. Lisäksi kattilasta nousee simpukoita keitettäessä vastustamaton tuoksu.”

Näin teet

1

Harjaa ja puhdista simpukat juoksevan, kylmän veden alla. Leikkaa simpukoista roikkuva parta tarvittaessa. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Kopauta avautuneita simpukoita työtasoa vasten. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.

1 kg
sinisimpukoita
2

Kuori ja hienonna sipulit. Laita kattilaan 2 rkl voita, lisää sipulit ja kuullota. Lisää pippuri, persilja ja viini. Kun viini kiehuu, lisää simpukat. Peitä kannella. Hauduta 5 minuuttia välillä sekoittaen.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
voita
3/10 tl
valkopippuria
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1/2 dl
hienonnettua lehtipersiljaa
3

Lisää kuohukerma ja ruokalusikallinen voita. Sekoita. Heitä pois kaikki avautumattomat simpukat ja siirrä loput tarjoiluvatiin. Kauho päälle lientä. Tarjoa patongin kera.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1 kpl
patonki
Resepti
Mikko Forsberg
Kuvausjärjestelyt
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.5.2019
Muokattu: 25.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g18 g
Proteiinia41 g163 g
Rasvaa31 g124 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj2069 8277
Energiaa kcal495 1978

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g18 g
Proteiinia41 g163 g
Rasvaa31 g124 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj2069 8277
Energiaa kcal495 1978

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Resepti
Mikko Forsberg
Kuvausjärjestelyt
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.