Kalamestarin sinisimpukat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Food Market Herkun Kalamestarin sinisimpukat

Kalamestarin sinisimpukat

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vantaan Jumbon Food Market Herkun kalamestari Mikko Forsbergin valkoviinillä maustetut simpukat valmistuvat vähistä raaka-aineista, mutta lopputulos on maksimaalisen hyvä.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kg
sinisimpukoita
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
voita
3/10 tl
valkopippuria
1/2 dl
hienonnettua lehtipersiljaa
2 dl
kuivaa valkoviiniä
2 dl
(1 prk) kuohukermaa

lisäksi

1 kpl
patonki

Valmistus

1

Harjaa ja puhdista simpukat juoksevan, kylmän veden alla. Leikkaa simpukoista roikkuva parta tarvittaessa. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Kopauta avautuneita simpukoita työtasoa vasten. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu.

1 kg
sinisimpukoita
2

Kuori ja hienonna sipulit. Laita kattilaan 2 rkl voita, lisää sipulit ja kuullota. Lisää pippuri, persilja ja viini. Kun viini kiehuu, lisää simpukat. Peitä kannella. Hauduta 5 minuuttia välillä sekoittaen.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
voita
3/10 tl
valkopippuria
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1/2 dl
hienonnettua lehtipersiljaa
3

Lisää kuohukerma ja ruokalusikallinen voita. Sekoita. Heitä pois kaikki avautumattomat simpukat ja siirrä loput tarjoiluvatiin. Kauho päälle lientä. Tarjoa patongin kera.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1 kpl
patonki

”Suosittelen asiakkaille usein sinisimpukoita, sillä ne ovat nopeaa ja helppoa viikonloppusyötävää. Lisäksi kattilasta nousee simpukoita keitettäessä vastustamaton tuoksu.”

Resepti:
Mikko Forsberg
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.5.2019
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2069

495

31,0 g

18,5 g

4,5 g

2,0 g

0,3 g

40,8 g

2,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl hienonnettua lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli