Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kalkkunarulla ja rosmariini-punaviinikastike

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee joulupöydän tähdeksi mehevä kalkkunarulla, joka valmistuu kinkkua nopeammin. Tarjoa rapeapintainen, pankojauholla kuorrutettu kalkkuna punaviinikastikkeen kanssa.

Ainekset

1 kg
kalkkunan fileerulla

Marinadi

1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sinappia
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
valkosipulista yrttimaustetta
2 tl
paprikajauhetta

Pinnalle

1 rkl
sinappia
1/2 dl
pankojauhoja

Rosmariini-punaviinikastike

2 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
rosmariinin oksaa
1/2 dl
balsamiviinietikkaa
375 ml
(1 pl) punaviiniä
4 dl
vettä
1 kpl
liha-annosfondi
2 rkl
voita
1 tl
sokeria

Viimeistelyyn

rosmariinin oksia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota kalkkunarulla huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Poista suojamuovi, mutta jätä verkko paikalleen. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja levitä seos rullan pintaan.

1 kg
kalkkunan fileerulla
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sinappia
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
valkosipulista yrttimaustetta
2 tl
paprikajauhetta
2

Paista rullaa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes paistovahdin keskiosa ponnahtaa esiin (kypsän paistin sisälämpötila on 75 °C). Anna rullan jäähtyä noin 10 minuuttia ja poista verkko. Nosta uunin lämpö 250 asteeseen. Levitä sinappi rullan pintaan ja ripottele päälle pankojauhot. Ruskista uunissa, kunnes kuorrute rapeutuu ja saa kauniin värin.

1 rkl
sinappia
1/2 dl
pankojauhoja
3

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä pannulla. Lisää rosmariinin oksat ja etikka pannulle. Keitä, kunnes neste on lähes haihtunut. Lisää viini ja keitä, kunnes nestettä on jäljellä noin desilitra. Lisää vesi ja fondi. Keitä, kunnes kastiketta on jäljellä noin 3 desilitraa. Siivilöi kastike. Lisää voi ja sokeri, sekoita tasaiseksi.

2 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
rosmariinin oksaa
1/2 dl
balsamiviinietikkaa
375 ml
(1 pl) punaviiniä
4 dl
vettä
1 kpl
liha-annosfondi
2 rkl
voita
1 tl
sokeria
4

Nosta kalkkunarulla tarjoiluvadille ja koristele rosmariinin oksilla. Tarjoa rosmariini-punaviinikastikkeen ja puikulamuusin kanssa.

rosmariinin oksia

Vinkki: Jos haluat kastikkeesta paksumpaa, suurusta se maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan (½ dl vettä ja ½ rkl maissitärkkelystä).

Vinkki: Saat rosmariini-punaviinikastikkeesta herkullisen lisukkeen vegaaniselle Wellingtonille pienin muutoksin. Käytä kastikkeeseen kasvis-annosfondia, maidotonta margariinia ja varmista, että punaviini on vegaanista.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.10.2023
|
Muokattu: 3.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

601

2518

26,0 g

7,3 g

8,5 g

3,3 g

1,3 g

66,3 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

rosmariinin oksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli