Kanaa sweet & sour -kastikkeessa
Ainekset
Suurus
Lisäksi
Valmistus
Ota fileeleikkeet puoleksi tunniksi huoneenlämpöön. Sekoita maissitärkkelys ja pippuri kulhossa.
Kuori ja suikaloi sipuli. Huuhtele porkkana ja paprika. Kuori ja suikaloi porkkana. Pilko paprika isohkoiksi paloiksi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet sekä inkivääri.
Piko fileeleikkeet noin 2 cm x 2 cm paloiksi. Pyörittele palat maissitärkkelyksessä.
Kuumenna 2 rkl rypsiöljyä pannulla. Paista kananpaloja keskilämmöllä, kunnes liha on läpikypsää, noin 10 minuuttia. Siirrä palat lautaselle.
Valuta ananaspurkin mehu kulhoon ja sekoita joukkoon fariinisokeri, ketsuppi, soijakastike ja viinietikka.
Kuumenna 1 rkl rypsiöljyä pannulla. Paista porkkanaa, paprikaa ja sipulia 2 minuuttia. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista minuutti.
Lisää kasvisten joukkoon ananaspalat sekä kastike. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita suurus ja kaada nauhana kastikkeen joukkoon. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes kastike on paksuuntunut. Lisää kypsät kananpalat kastikkeeseen. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
262
1097
2,8 g
0,8 g
26,3 g
19,0 g
2,0 g
31,0 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 cm pala inkivääriä,
1 tl maissitärkkelystä,
rypsiöljyä,
keitettyä riisiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli