Kananugetit ja juuresranskalaiset

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 45 min aktiivista)

Herkulliset kananugetit maistuvat juuresranskalaisten kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Kananugetit

410 g(1 rs) broilerin fileeleikettä (miedosti suolattua)
2 kplkananmunaa
1 dlvehnäjauhoja
1 tlcurrya
1/2 tlsipulijauhetta
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
2 dlkorppujauhoja
2 rklrypsiöljyä

Juuresranskalaiset

4 kplperunaa
3 kplporkkanaa
200 g(1/4 kpl) lanttua
1 kplpalsternakka
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

majoneesia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen kiertoilmatoiminnolla. Ota esille kaksi uunipeltiä ja laita niille leivinpaperit. Ota broileripakkaus pöydälle odottamaan.

    MääräAinesosa
    410 g(1 rs) broilerin fileeleikettä (miedosti suolattua)
  2. 2

    Aloita ranskalaisista. Pese ja kuori juurekset. Leikkaa ne sentin paksuisiksi pitkiksi tikuiksi. Laita tikut isoon kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Sekoita juureksia käsin kulhossa ja levitä ne pellille. Pese kädet hyvin. Laita pelti uunin keskitasolle 15 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    4 kplperunaa
    3 kplporkkanaa
    200 g(1/4 kpl) lanttua
    1 kplpalsternakka
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Ota esille 3 syvää lautasta. Riko munat yhdelle lautaselle ja vatkaa ne kevyesti haarukalla. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot, curry, sipulijauhe, suola ja pippuri, sekoita hyvin. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    1 dlvehnäjauhoja
    1 tlcurrya
    1/2 tlsipulijauhetta
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    2 dlkorppujauhoja
  4. 4

    Leikkaa broilerit ensin pitkittäin kahteen osaan ja sitten poikittain 3 cm:n paloiksi.

  5. 5

    Kääntele broileripalat vehnäjauhoseoksessa, karista liika jauho pois. Pyöräytä ne sitten munassa, valuta yli-määräinen pois. Kuorruta palat lopuksi korppujauhoilla. Laita palat toiselle pellille ja tiputtele öljy päälle.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
  6. 6

    Ota juurespelti pois uunista. Käännä juurekset. Laita juurespelti uunin keskitasolle ja nugettipelti sen yläpuolella olevalle tasolle. Paista 15 minuuttia.

  7. 7

    Leikkaa yksi nugetti halki ja tarkista, että se on kypsä. Tarjoa kypsät nugetit ja ranskalaiset majoneesin kanssa.

    MääräAinesosa
    majoneesia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl currya, 0.5 tl sipulijauhetta, majoneesia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
20.9.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä