Kuumenna uuni 200 asteeseen kiertoilmatoiminnolla. Ota esille kaksi uunipeltiä ja laita niille leivinpaperit. Ota broileripakkaus pöydälle odottamaan.
Aloita ranskalaisista. Pese ja kuori juurekset. Leikkaa ne sentin paksuisiksi pitkiksi tikuiksi. Laita tikut isoon kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Sekoita juureksia käsin kulhossa ja levitä ne pellille. Pese kädet hyvin. Laita pelti uunin keskitasolle 15 minuutiksi.
Ota esille 3 syvää lautasta. Riko munat yhdelle lautaselle ja vatkaa ne kevyesti haarukalla. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot, curry, sipulijauhe, suola ja pippuri, sekoita hyvin. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle.
Leikkaa broilerit ensin pitkittäin kahteen osaan ja sitten poikittain 3 cm:n paloiksi.
Kääntele broileripalat vehnäjauhoseoksessa, karista liika jauho pois. Pyöräytä ne sitten munassa, valuta yli-määräinen pois. Kuorruta palat lopuksi korppujauhoilla. Laita palat toiselle pellille ja tiputtele öljy päälle.
Ota juurespelti pois uunista. Käännä juurekset. Laita juurespelti uunin keskitasolle ja nugettipelti sen yläpuolella olevalle tasolle. Paista 15 minuuttia.
Leikkaa yksi nugetti halki ja tarkista, että se on kypsä. Tarjoa kypsät nugetit ja ranskalaiset majoneesin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
516
2158
23,0 g
2,5 g
46,5 g
15,0 g
7,5 g
26,0 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl currya,
0,5 tl sipulijauhetta,
majoneesia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli