Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kananugetit ja juuresranskalaiset

Kananugetit ja juuresranskalaiset

timer-iconNoin tunti  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Herkulliset kananugetit maistuvat juuresranskalaisten kanssa.

Ainekset

kananugetit

410 g
(1 rs) broilerin fileeleikettä (miedosti suolattua)
2 kpl
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
currya
1/2 tl
sipulijauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
korppujauhoja
2 rkl
rypsiöljyä

juuresranskalaiset

1 kg
juureksia (perunaa, lanttua, porkkanaa ja palsternakkaa)
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

lisäksi

majoneesia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen kiertoilmatoiminnolla. Ota esille kaksi uunipeltiä ja laita niille leivinpaperit. Ota broileripakkaus pöydälle odottamaan.

410 g
(1 rs) broilerin fileeleikettä (miedosti suolattua)
2

Aloita ranskalaisista. Pese ja kuori juurekset. Leikkaa ne sentin paksuisiksi pitkiksi tikuiksi. Laita tikut isoon kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Sekoita juureksia käsin kulhossa ja levitä ne pellille. Pese kädet hyvin. Laita pelti uunin keskitasolle 15 minuutiksi.

1 kg
juureksia (perunaa, lanttua, porkkanaa ja palsternakkaa)
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Ota esille 3 syvää lautasta. Riko munat yhdelle lautaselle ja vatkaa ne kevyesti haarukalla. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot, curry, sipulijauhe, suola ja pippuri, sekoita hyvin. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle.

2 kpl
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
currya
1/2 tl
sipulijauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
korppujauhoja
4

Leikkaa broilerit ensin pitkittäin kahteen osaan ja sitten poikittain 3 cm:n paloiksi.

5

Kääntele broileripalat vehnäjauhoseoksessa, karista liika jauho pois. Pyöräytä ne sitten munassa, valuta yli-määräinen pois. Kuorruta palat lopuksi korppujauhoilla. Laita palat toiselle pellille ja tiputtele öljy päälle.

2 rkl
rypsiöljyä
6

Ota juurespelti pois uunista. Käännä juurekset. Laita juurespelti uunin keskitasolle ja nugettipelti sen yläpuolella olevalle tasolle. Paista 15 minuuttia.

7

Leikkaa yksi nugetti halki ja tarkista, että se on kypsä. Tarjoa kypsät nugetit ja ranskalaiset majoneesin kanssa.

majoneesia
Miltä maistui?
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.9.2021
Muokattu: 20.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

516

2158

23,0 g

2,5 g

46,5 g

15,0 g

7,5 g

26,0 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl currya,

0,5 tl sipulijauhetta,

majoneesia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli