Karpalofocaccia
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo karpaloilla ja rosmariinilla maustettu pyöreä focaccia loppuvuoden juhliin ja illanistujaisiin. Pala herkkuleipää maistuu niin glögin kuin juustojenkin kanssa.
| 3 dl | vettä |
| 11 g | (1 ps) kuivahiivaa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 7 dl | hiivaleipävehnäjauhoja |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 dl | (60 g) kuivattuja karpaloita |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | rosmariinia hienonnettuna |
| 1/2 tl | (sormi)suolaa |
- 1.
Pane karpalot kulhoon ja kaada päälle 2 dl kiehautettua kuumaa vettä. Liota karpaloita taikinan valmistuksen ajan.
- 2.
Lämmitä 3 dl vettä hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin 42 astetta). Liuota hiiva veteen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä (esimerkiksi altaassa kuumassa vedessä) 30 minuuttia.
- 3.
Taputtele taikina noin 1,5 cm:n paksuiseksi ympyräksi (halkaisija 30 cm) leivinpaperille pellille. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa 15 minuuttia.
- 4.
Valuta karpalot ja painele ne taikinaan. Voitele leivän pinta öljyllä. Ripottele rosmariinia ja suolaa pinnalle. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia kullanruskeaksi.
Karpalofocaccia
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Leivo karpaloilla ja rosmariinilla maustettu pyöreä focaccia loppuvuoden juhliin ja illanistujaisiin. Pala herkkuleipää maistuu niin glögin kuin juustojenkin kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | vettä |
| 11 g | (1 ps) kuivahiivaa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 7 dl | hiivaleipävehnäjauhoja |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Pinnalle | |
| 1 dl | (60 g) kuivattuja karpaloita |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | rosmariinia hienonnettuna |
| 1/2 tl | (sormi)suolaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Pane karpalot kulhoon ja kaada päälle 2 dl kiehautettua kuumaa vettä. Liota karpaloita taikinan valmistuksen ajan.
Määrä Ainesosa 1 dl (60 g) kuivattuja karpaloita - 2
Lämmitä 3 dl vettä hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin 42 astetta). Liuota hiiva veteen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä (esimerkiksi altaassa kuumassa vedessä) 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 dl vettä 11 g (1 ps) kuivahiivaa 3/4 tl suolaa 7 dl hiivaleipävehnäjauhoja 2 rkl oliiviöljyä - 3
Taputtele taikina noin 1,5 cm:n paksuiseksi ympyräksi (halkaisija 30 cm) leivinpaperille pellille. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa 15 minuuttia.
- 4
Valuta karpalot ja painele ne taikinaan. Voitele leivän pinta öljyllä. Ripottele rosmariinia ja suolaa pinnalle. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia kullanruskeaksi.
Määrä Ainesosa 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl rosmariinia hienonnettuna 1/2 tl (sormi)suolaa
Ravintosisältö
159
Energiaa kcal
665
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,2 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
159
Energiaa kcal
665
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,2 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























