Karpalofocaccia

arvosana5/5

(3)arviota
12 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Leivo karpaloilla ja rosmariinilla maustettu pyöreä focaccia loppuvuoden juhliin ja illanistujaisiin. Pala herkkuleipää maistuu niin glögin kuin juustojenkin kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
3 dlvettä
11 g(1 ps) kuivahiivaa
3/4 tlsuolaa
7 dlhiivaleipävehnäjauhoja
2 rkloliiviöljyä

Pinnalle

1 dl(60 g) kuivattuja karpaloita
2 rkloliiviöljyä
2 rklrosmariinia hienonnettuna
1/2 tl(sormi)suolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pane karpalot kulhoon ja kaada päälle 2 dl kiehautettua kuumaa vettä. Liota karpaloita taikinan valmistuksen ajan.

    MääräAinesosa
    1 dl(60 g) kuivattuja karpaloita
  2. 2

    Lämmitä 3 dl vettä hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin 42 astetta). Liuota hiiva veteen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä (esimerkiksi altaassa kuumassa vedessä) 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 dlvettä
    11 g(1 ps) kuivahiivaa
    3/4 tlsuolaa
    7 dlhiivaleipävehnäjauhoja
    2 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Taputtele taikina noin 1,5 cm:n paksuiseksi ympyräksi (halkaisija 30 cm) leivinpaperille pellille. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa 15 minuuttia.

  4. 4

    Valuta karpalot ja painele ne taikinaan. Voitele leivän pinta öljyllä. Ripottele rosmariinia ja suolaa pinnalle. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia kullanruskeaksi.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    2 rklrosmariinia hienonnettuna
    1/2 tl(sormi)suolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
21.10.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä