Kasvis-herkkusienicouscous
30 min

Nappaa talteen!
Grillaa maissia, herkkusieniä ja paprikaa ja tarjoa ne mausteiselta couscouspediltä. Viimeistele maut yrttikastikkeella. Kasviscouscous sopii syötäväksi sellaisenaan tai muun grilliruoan lisukkeena.
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 kpl | keltainen tai vihreä paprika |
| 4 kpl | (2 pkt, à 450 g) esikeitettyä maissia |
| 200 g | tuoreita herkkusieniä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Couscous | |
|---|---|
| 5 dl | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | jauhettua korianteria |
| 1 tl | jauhettua kanelia |
| 3 dl | couscous-suurimoita |
| Yrttikastike | |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | valkoista balsamiviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Halkaise ja huuhtele paprikat, poista siemenet ja paloittele reiluiksi lohkoiksi. Leikkaa esikeitetyt maissit muutamaan osaan. Harjaa sienet puhtaiksi ja halkaise sienet. Sekoita öljy kasvisten joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 2.
Valmista couscous. Kiehauta vesi kattilassa ja mausta se suolalla, öljyllä, korianterilla ja kanelilla. Lisää couscous. Nosta kattila pois levyltä ja anna couscousin turvota kannen alla 5 minuuttia. Sekoita haarukalla irtonaiseksi.
- 3.
Valmista kastike. Silppua revityt basilikanlehdet tehosilppurissa öljyn kanssa tasaiseksi. Lisää viinietikka ja mausta suolalla ja pippurilla.
- 4.
Grillaa kasvikset kauniin värisiksi. Sekoita ne yrttikastikkeen kanssa couscousiin.
Kasvis-herkkusienicouscous
Grillaa maissia, herkkusieniä ja paprikaa ja tarjoa ne mausteiselta couscouspediltä. Viimeistele maut yrttikastikkeella. Kasviscouscous sopii syötäväksi sellaisenaan tai muun grilliruoan lisukkeena.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 kpl | keltainen tai vihreä paprika |
| 4 kpl | (2 pkt, à 450 g) esikeitettyä maissia |
| 200 g | tuoreita herkkusieniä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Couscous | |
| 5 dl | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | jauhettua korianteria |
| 1 tl | jauhettua kanelia |
| 3 dl | couscous-suurimoita |
Yrttikastike | |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | valkoista balsamiviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Halkaise ja huuhtele paprikat, poista siemenet ja paloittele reiluiksi lohkoiksi. Leikkaa esikeitetyt maissit muutamaan osaan. Harjaa sienet puhtaiksi ja halkaise sienet. Sekoita öljy kasvisten joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl punainen paprika 1 kpl keltainen tai vihreä paprika 4 kpl (2 pkt, à 450 g) esikeitettyä maissia 200 g tuoreita herkkusieniä 2 rkl öljyä 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Valmista couscous. Kiehauta vesi kattilassa ja mausta se suolalla, öljyllä, korianterilla ja kanelilla. Lisää couscous. Nosta kattila pois levyltä ja anna couscousin turvota kannen alla 5 minuuttia. Sekoita haarukalla irtonaiseksi.
Määrä Ainesosa 3 dl couscous-suurimoita 2 rkl öljyä 1/2 tl suolaa 5 dl vettä 1 tl jauhettua kanelia 1 tl jauhettua korianteria - 3
Valmista kastike. Silppua revityt basilikanlehdet tehosilppurissa öljyn kanssa tasaiseksi. Lisää viinietikka ja mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa 2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa 3/4 dl oliiviöljyä 1 kpl ruukku basilikaa - 4
Grillaa kasvikset kauniin värisiksi. Sekoita ne yrttikastikkeen kanssa couscousiin.
Ravintosisältö
715
Energiaa kcal
2994
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
83,5 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
9,3 g
Kuituja
11,8 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
715
Energiaa kcal
2994
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
83,5 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
9,3 g
Kuituja
11,8 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Jauhettua korianteria, 1 tl Jauhettua kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























