Sekoita kananmunat ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota 5 minuuttia.
Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta se karkealla terällä. Purista raasteesta ylimääräinen neste. Kuori ja raasta porkkanat ja perunat. Sekoita raasteet korppujauho-munaseokseen. Mausta seos ruohosipulisilpulla, suolalla ja valkopippurilla.
Muotoile seoksesta noin kämmenen kokoisia pihvejä. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista pihvejä pannulla molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Voit valmistaa pihvit myös uunissa paistamalla niitä 200 asteessa 15–20 minuuttia.
Vinkki: Tarjoa pihvit sitruunalla ja yrteillä maustetun ranskankerman kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
181
757
9,5 g
1,3 g
16,3 g
3,5 g
2,3 g
6,3 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli