Sekoita kananmunat ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota 5 minuuttia.
Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta se karkealla terällä. Purista raasteesta ylimääräinen neste. Kuori ja raasta porkkanat ja perunat. Sekoita raasteet korppujauho-munaseokseen. Mausta seos ruohosipulisilpulla, suolalla ja valkopippurilla.
Muotoile seoksesta noin kämmenen kokoisia pihvejä. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista pihvejä pannulla molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Voit valmistaa pihvit myös uunissa paistamalla niitä 200 asteessa 15–20 minuuttia.
Vinkki: Tarjoa pihvit sitruunalla ja yrteillä maustetun ranskankerman kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
505
121
6,3 g
0,8 g
10,8 g
2,3 g
1,5 g
4,2 g
1,1 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli