Kasviswrapit ja maapähkinä-tomaattitahna

Appelsiini mehevöittää kasvistortillat. Paahdettu maapähkinä-tomaattitahna antaa uudenlaisen aromin.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
8 kplvehnätortillaa
500 gporkkanoita
1 1/2 rkloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 kplappelsiinia
2 kplavokadoa
4 kplkananmunaa
1/2 dlhienonnettuja yrttejä, esim. tilliä ja persiljaa

Maapähkinä-tomaattitahna

2 dlmaapähkinöitä
8 kplaurinkokuivattua tomaattia
4 rklvettä
2 rkloliiviöljyä
2 rklsitruunamehua
1/2 tljauhettua juustokuminaa
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä kananmunat n. 7 minuuttia. Anna jäähtyä kylmässä vedessä.

    Paahda pähkinöitä uunipellillä 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia kunnes kuoret alkavat irtoilla. Anna jäähtyä.

    Kuori ja suikaloi porkkanat. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskota päälle öljy. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paahda 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

    Hiero pähkinöistä pyyhkeen sisällä kuoret irti. Jauha pähkinät teholeikkurissa. Lisää loput tahnan aineet ja aja tasaiseksi tahnaksi.

    Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja paloittele. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja kuoritut munat. Levitä lämmitetyille tortilloille maapähkinä-tomaattitahnaa ja täytteet.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 0,5 dl Hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä ja persiljaa, 4 rkl Vettä, 0,5 tl Jauhettua juustokuminaa, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä