Kasviswrapit ja maapähkinä-tomaattitahna | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kasviswrapit ja maapähkinä-tomaattitahna

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Appelsiini mehevöittää kasvistortillat. Paahdettu maapähkinä-tomaattitahna antaa uudenlaisen aromin.

Ainekset

8 kpl
Vehnätortillaa
500 g
Porkkanoita
1 1/2 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 kpl
Appelsiinia
2 kpl
Avokadoa
4 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä ja persiljaa

maapähkinä-tomaattitahna

2 dl
Maapähkinöitä
8 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
4 rkl
Vettä
2 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Jauhettua juustokuminaa
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä kananmunat n. 7 minuuttia. Anna jäähtyä kylmässä vedessä.

Paahda pähkinöitä uunipellillä 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia kunnes kuoret alkavat irtoilla. Anna jäähtyä.

Kuori ja suikaloi porkkanat. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskota päälle öljy. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paahda 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Hiero pähkinöistä pyyhkeen sisällä kuoret irti. Jauha pähkinät teholeikkurissa. Lisää loput tahnan aineet ja aja tasaiseksi tahnaksi.

Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja paloittele. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja kuoritut munat. Levitä lämmitetyille tortilloille maapähkinä-tomaattitahnaa ja täytteet.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1745

417

25,8 g

4,3 g

30,5 g

10,4 g

7,0 g

12,4 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

0,5 dl Hienonnettuja yrttejä, esim, tilliä ja persiljaa,

4 rkl Vettä,

0,5 tl Jauhettua juustokuminaa,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli