Katkarapusalaatti itämaiseen tapaan
60 min

Nappaa talteen!
Riisistä, porkkanasta, paprikasta ja kurkusta sekoitetussa katkarapusalaatissa maistuvat thaimaalaisesta ruoasta tutut mausteet. Kevyt salaatti sopii niin iltapalaksi, lounaaksi kuin noutopöytäänkin.
| 2 dl | riisiä |
| 360 g | (2 ps) katkarapuja |
| 1/2 dl | makeaa chilikastiketta |
| 1 rkl | limemehua |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 kpl | porkkana |
| 1/2 kpl | paprikaa |
| 1/4 kpl | kurkkua |
| 2 - 3 kpl | kevätsipulia |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria hienonnettuna |
| 50 g | keräsalaattia |
| 1/2 dl | suolapähkinöitä |
| 1 kpl | lime |
- 1.
Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä kypsä riisi.
- 2.
Sulata ja valuta katkaravut. Yhdistä chilikastike, limemehu ja 1 rkl riisiviinietikkaa. Sekoita kastike katkarapuihin ja laita jääkaappiin maustumaan salaatin valmistelun ajaksi.
- 3.
Pese, kuori ja raasta porkkana. Suikaloi paprika ja halkaise kurkku pitkittäin. Kaavi lusikalla kurkun siemenet pois. Viipaloi kurkunpuolikkaat poikittain. Suikaloi kevätsipulit.
- 4.
Sekoita 1 rkl riisiviinietikkaa ja sokeri tasaisesti jäähtyneeseen riisiin.
- 5.
Sekoita riisi, paloitellut kasvikset ja korianteri. Levitä salaatinlehdet tarjoilulautaselle ja jaa riisiseos lehtien päälle. Aseta päälle katkaravut mausteliemineen ja suolapähkinät. Lohko lime ja tarjoa lohkot salaatin kanssa.
Katkarapusalaatti itämaiseen tapaan
Riisistä, porkkanasta, paprikasta ja kurkusta sekoitetussa katkarapusalaatissa maistuvat thaimaalaisesta ruoasta tutut mausteet. Kevyt salaatti sopii niin iltapalaksi, lounaaksi kuin noutopöytäänkin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | riisiä |
| 360 g | (2 ps) katkarapuja |
| 1/2 dl | makeaa chilikastiketta |
| 1 rkl | limemehua |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 kpl | porkkana |
| 1/2 kpl | paprikaa |
| 1/4 kpl | kurkkua |
| 2 - 3 kpl | kevätsipulia |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria hienonnettuna |
| 50 g | keräsalaattia |
| 1/2 dl | suolapähkinöitä |
| 1 kpl | lime |
Valmistus
- 1
Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä kypsä riisi.
Määrä Ainesosa 2 dl riisiä - 2
Sulata ja valuta katkaravut. Yhdistä chilikastike, limemehu ja 1 rkl riisiviinietikkaa. Sekoita kastike katkarapuihin ja laita jääkaappiin maustumaan salaatin valmistelun ajaksi.
Määrä Ainesosa 360 g (2 ps) katkarapuja 1/2 dl makeaa chilikastiketta 1 rkl limemehua 2 rkl riisiviinietikkaa - 3
Pese, kuori ja raasta porkkana. Suikaloi paprika ja halkaise kurkku pitkittäin. Kaavi lusikalla kurkun siemenet pois. Viipaloi kurkunpuolikkaat poikittain. Suikaloi kevätsipulit.
Määrä Ainesosa 1 kpl porkkana 1/2 kpl paprikaa 1/4 kpl kurkkua 2 - 3 kpl kevätsipulia - 4
Sekoita 1 rkl riisiviinietikkaa ja sokeri tasaisesti jäähtyneeseen riisiin.
Määrä Ainesosa 1 tl sokeria 2 rkl riisiviinietikkaa - 5
Sekoita riisi, paloitellut kasvikset ja korianteri. Levitä salaatinlehdet tarjoilulautaselle ja jaa riisiseos lehtien päälle. Aseta päälle katkaravut mausteliemineen ja suolapähkinät. Lohko lime ja tarjoa lohkot salaatin kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua korianteria hienonnettuna 50 g keräsalaattia 1/2 dl suolapähkinöitä 1 kpl lime
Ravintosisältö
322
Energiaa kcal
1346
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,5 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
19,3 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
322
Energiaa kcal
1346
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,5 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
19,3 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























