Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä kypsä riisi.
Sulata ja valuta katkaravut. Yhdistä chilikastike, limemehu ja 1 rkl riisiviinietikkaa. Sekoita kastike katkarapuihin ja laita jääkaappiin maustumaan salaatin valmistelun ajaksi.
Pese, kuori ja raasta porkkana. Suikaloi paprika ja halkaise kurkku pitkittäin. Kaavi lusikalla kurkun siemenet pois. Viipaloi kurkunpuolikkaat poikittain. Suikaloi kevätsipulit.
Sekoita 1 rkl riisiviinietikkaa ja sokeri tasaisesti jäähtyneeseen riisiin.
Sekoita riisi, paloitellut kasvikset ja korianteri. Levitä salaatinlehdet tarjoilulautaselle ja jaa riisiseos lehtien päälle. Aseta päälle katkaravut mausteliemineen ja suolapähkinät. Lohko lime ja tarjoa lohkot salaatin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
312
1305
4,8 g
0,8 g
43,8 g
9,0 g
3,3 g
18,8 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 kpl Salaatinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli