Kiehauta vesi (n. 1 l) isossa kattilassa ja mausta suolalla. Lisää kauranjyvät ja päälle huuhdellut broccoliinit. Keitä 10 minuuttia.
Paista pannulla (seesami)öljyssä kanaleikkeet kypsiksi.
Valmista kastike soseuttamalla kaikki ainekset sauva- tai tehosekoittimella.
Huuhdo ja halkaise avokado, poista kivi ja kaiverra lusikalla hedelmäliha kokonaisena puolikkaana leikkuulaudalle. Viipaloi avokado. Kuori ananaskirsikoiden verholehdet.
Ota broccoliinit kattilasta työlaudalle. Kaada kauranjyvät siivilään valumaan. Paloittele broccoliinit, säästä kukinnot koristeluun. Kumoa kauranjyvät esim. lasagnevuokaan (25 x 35 cm), sekoita joukkoon kastike ja broccoliinin varsipalat. Ota leikkeet pannulta työlaudalle ja viipaloi ne.
Kokoa ruoka asettelemalla kauran päälle riveihin kanaa, ananaskirsikoita ja avokadoa. Viimeistele thai-basilikalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
430
1800
16,8 g
2,4 g
33,6 g
8,0 g
11,4 g
29,4 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku thai-basilikaa,
2 rkl sushi-inkivääriä (säilyke).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli