Kaurainen kanabowl
30 min

Nappaa talteen!
Koko perheelle maistuvan kanakulhon pohjana on riisin sijaan keitettyjä kauranjyviä. Kokoa ruoka yhteen isoon vuokaan.
| 240 g | (3 dl) ruokakauraa (alku) |
| 600 g | (1 pkt) leivitettyjä kanan minuuttipihvejä tai ohutleikkeitä |
| 200 g | (1 ps) broccoliinia eli varsiparsakaalia |
| 100 g | (1 rs) ananaskirsikoita |
| 1 kpl | avokado |
| 1 | ruukku thai-basilikaa |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | punainen chilipalko |
| 1 kpl | limen mehua |
| 2 rkl | sushi-inkivääriä (säilyke) |
| 2 rkl | seesamiöljyä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 tl | sokeria |
- 1.
Kiehauta vesi (n. 1 l) isossa kattilassa ja mausta suolalla. Lisää kauranjyvät ja päälle huuhdellut broccoliinit. Keitä 10 minuuttia.
- 2.
Paista pannulla (seesami)öljyssä kanaleikkeet kypsiksi.
- 3.
Valmista kastike soseuttamalla kaikki ainekset sauva- tai tehosekoittimella.
- 4.
Huuhdo ja halkaise avokado, poista kivi ja kaiverra lusikalla hedelmäliha kokonaisena puolikkaana leikkuulaudalle. Viipaloi avokado. Kuori ananaskirsikoiden verholehdet.
- 5.
Ota broccoliinit kattilasta työlaudalle. Kaada kauranjyvät siivilään valumaan. Paloittele broccoliinit, säästä kukinnot koristeluun. Kumoa kauranjyvät esim. lasagnevuokaan (25 x 35 cm), sekoita joukkoon kastike ja broccoliinin varsipalat. Ota leikkeet pannulta työlaudalle ja viipaloi ne.
- 6.
Kokoa ruoka asettelemalla kauran päälle riveihin kanaa, ananaskirsikoita ja avokadoa. Viimeistele thai-basilikalla.
Koko perheelle maistuvan kanakulhon pohjana on riisin sijaan keitettyjä kauranjyviä. Kokoa ruoka yhteen isoon vuokaan.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 240 g | (3 dl) ruokakauraa (alku) |
| 600 g | (1 pkt) leivitettyjä kanan minuuttipihvejä tai ohutleikkeitä |
| 200 g | (1 ps) broccoliinia eli varsiparsakaalia |
| 100 g | (1 rs) ananaskirsikoita |
| 1 kpl | avokado |
| 1 | ruukku thai-basilikaa |
Kastike | |
| 1 kpl | punainen chilipalko |
| 1 kpl | limen mehua |
| 2 rkl | sushi-inkivääriä (säilyke) |
| 2 rkl | seesamiöljyä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 tl | sokeria |
Valmistus
- 1
Kiehauta vesi (n. 1 l) isossa kattilassa ja mausta suolalla. Lisää kauranjyvät ja päälle huuhdellut broccoliinit. Keitä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 240 g (3 dl) ruokakauraa (alku) 200 g (1 ps) broccoliinia eli varsiparsakaalia - 2
Paista pannulla (seesami)öljyssä kanaleikkeet kypsiksi.
Määrä Ainesosa 600 g (1 pkt) leivitettyjä kanan minuuttipihvejä tai ohutleikkeitä - 3
Valmista kastike soseuttamalla kaikki ainekset sauva- tai tehosekoittimella.
Määrä Ainesosa 1 tl sokeria 1 rkl soijakastiketta 2 rkl seesamiöljyä 2 rkl sushi-inkivääriä (säilyke) 1 kpl limen mehua 1 kpl punainen chilipalko - 4
Huuhdo ja halkaise avokado, poista kivi ja kaiverra lusikalla hedelmäliha kokonaisena puolikkaana leikkuulaudalle. Viipaloi avokado. Kuori ananaskirsikoiden verholehdet.
Määrä Ainesosa 1 kpl avokado 100 g (1 rs) ananaskirsikoita - 5
Ota broccoliinit kattilasta työlaudalle. Kaada kauranjyvät siivilään valumaan. Paloittele broccoliinit, säästä kukinnot koristeluun. Kumoa kauranjyvät esim. lasagnevuokaan (25 x 35 cm), sekoita joukkoon kastike ja broccoliinin varsipalat. Ota leikkeet pannulta työlaudalle ja viipaloi ne.
- 6
Kokoa ruoka asettelemalla kauran päälle riveihin kanaa, ananaskirsikoita ja avokadoa. Viimeistele thai-basilikalla.
Määrä Ainesosa 1 ruukku thai-basilikaa
Ravintosisältö
430
Energiaa kcal
1800
Energiaa kj
16,8 g
Rasvaa
2,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,6 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
11,4 g
Kuituja
29,4 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
430
Energiaa kcal
1800
Energiaa kj
16,8 g
Rasvaa
2,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,6 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
11,4 g
Kuituja
29,4 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku thai-basilikaa, 2 rkl sushi-inkivääriä (säilyke).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























