Keltajuuri-pekonicarbonara

Herkkupastan sesonkijuuresversiossa loistaa keltajuuri. Paras kastike syntyy huoneenlämpöisistä kananmunista ja reilusta kourallisesta parmesaania.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gspagettia
3 lvettä
2 tlsuolaa

Kastike

1 kpl(170 g) pekonia
2 kplkeltajuurta
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tl(1/4 tl) mustapippuria
4 kplkananmunaa
4 dlparmesaania raastettuna
1/2 - 1 dlpastan keitinvettä
1 kplruukku lehtipersiljaa

Valmistus

  1. 1

    Suikaloi pekoni, kuori ja raasta keltajuuret. Kuori ja silppua valkosipulit.

    MääräAinesosa
    1 kpl(170 g) pekonia
    2 kplkeltajuurta
    2 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Kuumenna vesi kattilassa, mausta suolalla ja kypsennä pastaa 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    3 lvettä
    2 tlsuolaa
    400 gspagettia
  3. 3

    Pastan kiehuessa ruskista pekonit pannulla ja nosta sivuun. Lisää pannulle 2 rkl öljyä ja paista keltajuuriraastetta 3 minuuttia, lisää valkosipulit ja paista vielä 2 minuuttia sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun.

    MääräAinesosa
    1 kpl(170 g) pekonia
    2 rklöljyä
    2 kplkeltajuurta
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tl(1/4 tl) mustapippuria
  4. 4

    Riko huoneenlämpöiset kananmunat kulhoon ja raasta juusto joukkoon. Sekoita.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    4 dlparmesaania raastettuna
  5. 5

    Ota 1 dl keitinlientä talteen ja siivilöi pasta. Yhdistä kattilassa pasta ja kananmuna-juustoseos. Sekoita heti voimakkaasti puulastalla vatkaten. Lisää keitinlientä muutamassa erässä sekoittamisen aikana niin, että juusto sulaa ja muodostaa kananmunan kanssa vaalean kastikemaisen pinnan pastalle. Lisää pekonit ja paistetut keltajuuret. Hienonna joukkoon lehtipersilja.

    MääräAinesosa
    1/2 - 1 dlpastan keitinvettä
    1 kplruukku lehtipersiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 l Vettä, 2 tl Suolaa, Valkosipulinkynttä, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria, 4 dl Parmesaania raastettuna, 0,5 - 1 dl Pastan keitinvettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
5.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä