Keltajuuri-pekonicarbonara | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Keltajuuri-pekonicarbonara

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Herkkupastan sesonkijuuresversiossa loistaa keltajuuri. Paras kastike syntyy huoneenlämpöisistä kananmunista ja reilusta kourallisesta parmesaania.

Ainekset

400 g
Spagettia
3 l
Vettä
2 tl
Suolaa

kastike

1 kpl
(170 g) pekonia
2 kpl
Keltajuurta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
4 kpl
Kananmunaa
4 dl
Parmesaania raastettuna
1/2 - 1 dl
Pastan keitinvettä
1 kpl
Ruukku lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Suikaloi pekoni, kuori ja raasta keltajuuret. Kuori ja silppua valkosipulit.

1 kpl
(170 g) pekonia
2 kpl
Keltajuurta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2

Kuumenna vesi kattilassa, mausta suolalla ja kypsennä pastaa 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan.

3 l
Vettä
2 tl
Suolaa
400 g
Spagettia
3

Pastan kiehuessa ruskista pekonit pannulla ja nosta sivuun. Lisää pannulle 2 rkl öljyä ja paista keltajuuriraastetta 3 minuuttia, lisää valkosipulit ja paista vielä 2 minuuttia sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun.

1 kpl
(170 g) pekonia
2 rkl
Öljyä
2 kpl
Keltajuurta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
4

Riko huoneenlämpöiset kananmunat kulhoon ja raasta juusto joukkoon. Sekoita.

4 kpl
Kananmunaa
4 dl
Parmesaania raastettuna
5

Ota 1 dl keitinlientä talteen ja siivilöi pasta. Yhdistä kattilassa pasta ja kananmuna-juustoseos. Sekoita heti voimakkaasti puulastalla vatkaten. Lisää keitinlientä muutamassa erässä sekoittamisen aikana niin, että juusto sulaa ja muodostaa kananmunan kanssa vaalean kastikemaisen pinnan pastalle. Lisää pekonit ja paistetut keltajuuret. Hienonna joukkoon lehtipersilja.

1/2 - 1 dl
Pastan keitinvettä
1 kpl
Ruukku lehtipersiljaa
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.10.2017
Muokattu: 5.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2052

490

14,3 g

2,3 g

69,5 g

3,5 g

4,3 g

18,5 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 l Vettä,

2 tl Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,

4 dl Parmesaania raastettuna,

0,5 - 1 dl Pastan keitinvettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli