Keltajuuri-pekonicarbonara
Ainekset
Valmistus
Suikaloi pekoni, kuori ja raasta keltajuuret. Kuori ja silppua valkosipulit.
Kuumenna vesi kattilassa, mausta suolalla ja kypsennä pastaa 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan.
Pastan kiehuessa ruskista pekonit pannulla ja nosta sivuun. Lisää pannulle 2 rkl öljyä ja paista keltajuuriraastetta 3 minuuttia, lisää valkosipulit ja paista vielä 2 minuuttia sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun.
Riko huoneenlämpöiset kananmunat kulhoon ja raasta juusto joukkoon. Sekoita.
Ota 1 dl keitinlientä talteen ja siivilöi pasta. Yhdistä kattilassa pasta ja kananmuna-juustoseos. Sekoita heti voimakkaasti puulastalla vatkaten. Lisää keitinlientä muutamassa erässä sekoittamisen aikana niin, että juusto sulaa ja muodostaa kananmunan kanssa vaalean kastikemaisen pinnan pastalle. Lisää pekonit ja paistetut keltajuuret. Hienonna joukkoon lehtipersilja.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
490
2052
14,3 g
2,3 g
69,5 g
3,5 g
4,3 g
18,5 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 l Vettä,
2 tl Suolaa,
Valkosipulinkynttä,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,
4 dl Parmesaania raastettuna,
0,5 - 1 dl Pastan keitinvettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli