Keltajuuri-pekonicarbonara - Yhteishyvä

Keltajuuri-pekonicarbonara

???
Annokset
4
Herkkupastan sesonkijuuresversiossa loistaa keltajuuri. Paras kastike syntyy huoneenlämpöisistä kananmunista ja reilusta kourallisesta parmesaania.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Spagettia
3 l
Vettä
2 tl
Suolaa

KASTIKE

1 kpl
(170 g) pekonia
2 kpl
Keltajuurta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
4 kpl
Kananmunaa
4 dl
Parmesaania raastettuna
1/2 - 1 dl
Pastan keitinvettä
1 kpl
Ruukku lehtipersiljaa

Näin teet

1

Suikaloi pekoni, kuori ja raasta keltajuuret. Kuori ja silppua valkosipulit.

1 kpl
(170 g) pekonia
2 kpl
Keltajuurta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2

Kuumenna vesi kattilassa, mausta suolalla ja kypsennä pastaa 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan.

3 l
Vettä
2 tl
Suolaa
400 g
Spagettia
3

Pastan kiehuessa ruskista pekonit pannulla ja nosta sivuun. Lisää pannulle 2 rkl öljyä ja paista keltajuuriraastetta 3 minuuttia, lisää valkosipulit ja paista vielä 2 minuuttia sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun.

1 kpl
(170 g) pekonia
2 rkl
Öljyä
2 kpl
Keltajuurta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
4

Riko huoneenlämpöiset kananmunat kulhoon ja raasta juusto joukkoon. Sekoita.

4 kpl
Kananmunaa
4 dl
Parmesaania raastettuna
5

Ota 1 dl keitinlientä talteen ja siivilöi pasta. Yhdistä kattilassa pasta ja kananmuna-juustoseos. Sekoita heti voimakkaasti puulastalla vatkaten. Lisää keitinlientä muutamassa erässä sekoittamisen aikana niin, että juusto sulaa ja muodostaa kananmunan kanssa vaalean kastikemaisen pinnan pastalle. Lisää pekonit ja paistetut keltajuuret. Hienonna joukkoon lehtipersilja.

1/2 - 1 dl
Pastan keitinvettä
1 kpl
Ruukku lehtipersiljaa
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.10.2017
Muokattu: 5.8.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja70 g278 g
Proteiinia19 g74 g
Rasvaa14 g57 g
Kuituja4 g17 g
Energiaa kj2052 8208
Energiaa kcal490 1959

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 l Vettä

  • 2 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynttä

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

  • 4 dl Parmesaania raastettuna

  • 0,5 - 1 dl Pastan keitinvettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja70 g278 g
Proteiinia19 g74 g
Rasvaa14 g57 g
Kuituja4 g17 g
Energiaa kj2052 8208
Energiaa kcal490 1959

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 l Vettä

  • 2 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynttä

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

  • 4 dl Parmesaania raastettuna

  • 0,5 - 1 dl Pastan keitinvettä

Resepti
Anu Brask

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.