Keltajuuriborssikeitto

Arvostele resepti
5 Annosta

30 min

Keltainen kasviskeitto on helppo, nopea ja kevyt ateria, johon suikaloidaan keltajuuria, porkkanoita ja kaalia. Viimeistele borssikeitto yrteillä ja smetanalla.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 ps) keltajuuria
2 kplporkkanaa
2 kplsipulia
250 gkeräkaalia
2 rklöljyä
1 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
2 rklomenaviinietikkaa
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 rkltuoretta timjamia
1 rkltuoretta persiljaa

Lisäksi

120 g(1 prk) smetanaa

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja suikaloi keltajuuret ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja suikaloi kaali. Kuullota kasviksia isossa kattilassa öljyssä pari minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 g(1 ps) keltajuuria
    2 kplporkkanaa
    2 kplsipulia
    250 gkeräkaalia
    2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota
  3. 3

    Mausta etikalla, suolalla, pippurilla ja hienonnetuilla yrteillä. Tarjoa smetanan kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rklomenaviinietikkaa
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 rkltuoretta persiljaa
    1 rkltuoretta timjamia
    120 g(1 prk) smetanaa

Vinkki: Voit lisätä keittoon paahdettua pekonia, kinkkusuikaleita tai nakkeja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Tuoretta timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä