Pese, kuori ja suikaloi keltajuuret ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja suikaloi kaali.
Kuullota isossa kattilassa kasviksia öljyssä pari minuuttia. Kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia kunnes juurekset ovat kypsiä. Mausta etikalla, suolalla, pippurilla ja hienonnetuilla yrteillä. Tarjoa smetanan kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
194
811
14,4 g
9,0 g
11,4 g
10,8 g
4,2 g
2,6 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
1 rkl Tuoretta timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli