Pese, kuori ja suikaloi keltajuuret ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja suikaloi kaali. Kuullota kasviksia isossa kattilassa öljyssä pari minuuttia.
Kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Mausta etikalla, suolalla, pippurilla ja hienonnetuilla yrteillä. Tarjoa smetanan kanssa.
Vinkki: Voit lisätä keittoon paahdettua pekonia, kinkkusuikaleita tai nakkeja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
210
879
16,0 g
10,0 g
11,6 g
11,0 g
4,2 g
2,8 g
3,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Tuoretta timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli