Keltajuuriborssikeitto
30 min

Nappaa talteen!
Keltainen kasviskeitto on helppo, nopea ja kevyt ateria, johon suikaloidaan keltajuuria, porkkanoita ja kaalia. Viimeistele borssikeitto yrteillä ja smetanalla.
| 500 g | (1 ps) keltajuuria |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | sipulia |
| 250 g | keräkaalia |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 2 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | tuoretta timjamia |
| 1 rkl | tuoretta persiljaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
- 1.
Pese, kuori ja suikaloi keltajuuret ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja suikaloi kaali. Kuullota kasviksia isossa kattilassa öljyssä pari minuuttia.
- 2.
Kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
- 3.
Mausta etikalla, suolalla, pippurilla ja hienonnetuilla yrteillä. Tarjoa smetanan kanssa.
Keltajuuriborssikeitto
Keltainen kasviskeitto on helppo, nopea ja kevyt ateria, johon suikaloidaan keltajuuria, porkkanoita ja kaalia. Viimeistele borssikeitto yrteillä ja smetanalla.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 ps) keltajuuria |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | sipulia |
| 250 g | keräkaalia |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 2 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | tuoretta timjamia |
| 1 rkl | tuoretta persiljaa |
Lisäksi | |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja suikaloi keltajuuret ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja suikaloi kaali. Kuullota kasviksia isossa kattilassa öljyssä pari minuuttia.
Määrä Ainesosa 500 g (1 ps) keltajuuria 2 kpl porkkanaa 2 kpl sipulia 250 g keräkaalia 2 rkl rypsiöljyä - 2
Kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 2 kpl kasvisliemikuutiota - 3
Mausta etikalla, suolalla, pippurilla ja hienonnetuilla yrteillä. Tarjoa smetanan kanssa.
Määrä Ainesosa 2 rkl omenaviinietikkaa 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 rkl tuoretta persiljaa 1 rkl tuoretta timjamia 120 g (1 prk) smetanaa
Vinkki: Voit lisätä keittoon paahdettua pekonia, kinkkusuikaleita tai nakkeja.
Ravintosisältö
214
Energiaa kcal
898
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,4 g
Hiilihydraatteja
11,2 g
Sokereita
4,4 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
214
Energiaa kcal
898
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,4 g
Hiilihydraatteja
11,2 g
Sokereita
4,4 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Tuoretta timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























