Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keltajuuriborssikeitto

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Keltainen kasviskeitto on helppo, nopea ja kevyt ateria. Jos kaipaat soppaan lihaisuutta, lisää siihen paahdettua pekonia, kinkkusuikaleita tai nakkeja.

Ainekset

500 g
(1 ps) Keltajuuria
2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Sipulia
250 g
Keräkaalia
2 rkl
öljyä
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
2 rkl
Omenaviinietikkaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Tuoretta timjamia
1 rkl
Tuoretta persiljaa

Lisäksi

1 kpl
(n. 100 g) smetanaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja suikaloi keltajuuret ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja suikaloi kaali.

Kuullota isossa kattilassa kasviksia öljyssä pari minuuttia. Kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia kunnes juurekset ovat kypsiä. Mausta etikalla, suolalla, pippurilla ja hienonnetuilla yrteillä. Tarjoa smetanan kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 28.10.2015
|
Muokattu: 7.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

194

811

14,4 g

9,0 g

11,4 g

10,8 g

4,2 g

2,6 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

1 rkl Tuoretta timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli