Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keltajuuriborssikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Keltainen kasviskeitto on helppo, nopea ja kevyt ateria, johon suikaloidaan keltajuuria, porkkanoita ja kaalia. Viimeistele borssikeitto yrteillä ja smetanalla.

Ainekset

500 g
(1 ps) Keltajuuria
2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Sipulia
250 g
Keräkaalia
2 rkl
öljyä
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
2 rkl
Omenaviinietikkaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
Tuoretta timjamia
1 rkl
Tuoretta persiljaa

Lisäksi

120 g
(1 prk) smetanaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja suikaloi keltajuuret ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja suikaloi kaali. Kuullota kasviksia isossa kattilassa öljyssä pari minuuttia.

500 g
(1 ps) Keltajuuria
2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Sipulia
250 g
Keräkaalia
2 rkl
rypsiöljyä
2

Kaada vesi päälle. Lisää liemikuutiot ja keitä hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
3

Mausta etikalla, suolalla, pippurilla ja hienonnetuilla yrteillä. Tarjoa smetanan kanssa.

2 rkl
Omenaviinietikkaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
Tuoretta persiljaa
1 rkl
Tuoretta timjamia
120 g
(1 prk) smetanaa

Vinkki: Voit lisätä keittoon paahdettua pekonia, kinkkusuikaleita tai nakkeja.

Miltä maistui?
Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 28.10.2015
|
Muokattu: 22.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

210

879

16,0 g

10,0 g

11,6 g

11,0 g

4,2 g

2,8 g

3,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Tuoretta timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli