Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
kesäkurpitsa-halloumpihvit

Kesäkurpitsa-halloumipihvit ja lime-jogurttikastike

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Helpot kasvispihvit valmistuvat nopeasti kesäkurpitsasta ja halloumijuustosta. Näiden pihvien paistamiseen tarvitset vain muutaman aineksen. Nauti yhdessä lime-jogurttikastikkeen kanssa.

Ainekset

400 g
kesäkurpitsaa
200 g
Halloumijuustoa
1 kpl
Kananmuna
Oliiviöljyä paistamiseen

Lime-jogurttikastike

2 dl
Turkkilaista jogurttia
1 kpl
lime
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

50 g
rucolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita kastikkeesta. Pese ja raasta limen kuori. Purista limestä mehu. Sekoita jogurtti, limen kuoriraaste ja mehu sekä mausteet keskenään ja anna maustua pihvien teon ajan.

1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
Turkkilaista jogurttia
1 kpl
lime
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
sokeria
2

Raasta kesäkurpitsa ja purista raasteesta ylimääräinen neste. Raasta myös halloumi. Sekoita raasteet kulhossa kanamunan kanssa. Paista pannulla öljyssä miedolla lämmöllä pieniä pihvejä. Anna pihvien ruskistua molemmin puolin. Tarjoile jogurttikastikkeen ja rucolan kanssa.

400 g
kesäkurpitsaa
200 g
Halloumijuustoa
1 kpl
Kananmuna
Oliiviöljyä paistamiseen
Miltä maistui?(46 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.9.2018
|
Muokattu: 16.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

125

525

8,9 g

4,9 g

3,4 g

3,1 g

0,8 g

7,1 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Oliiviöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli