Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsa-kauraleipä

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Pehmoinen ja kaurainen kesäkurpitsapeltileipä on pullollaan kaikkea hyvää. Kaurahiutaleet tuovat leipään kuituja ja öljy pehmeää rasvaa.

Ainekset

250 g
kesäkurpitsaa
25 g
(½ pkt) hiivaa
3 dl
vettä
1 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
3 dl
kaurahiutaleita
1/2 dl
rypsiöljyä
8 - 9 dl
hiivaleipäjauhoja

Pinnalle

250 g
kesäkurpitsaa
1/2 dl
kaurahiutaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja raasta kurpitsa (noin 4 dl raastetta).

250 g
kesäkurpitsaa
2

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita siirappi, suola, hiutaleet, öljy ja raaste nesteeseen. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Taikina saa olla melko napakkaa, sillä raaste löystyttää sitä kohotuksen aikana.

25 g
(½ pkt) hiivaa
3 dl
vettä
1 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
3 dl
kaurahiutaleita
1/2 dl
rypsiöljyä
8 - 9 dl
hiivaleipäjauhoja
3

Kumoa taikina leivinpaperille uunipellille ja taputtele jauhotetuin käsin pellin kokoiseksi levyksi. Peitä liinalla ja anna kohota noin tunti.

4

Huuhtele pinnalle tuleva kesäkurpitsa ja vuole siitä esimerkiksi juustohöylällä pitkiä ohuita viipaleita. Asettele viipaleet leivän pinnalle. Ripottele hiutaleet leivälle. Leikkaa leipä halutessasi veitsellä ruudukoksi. Paina veitsi pohjaan saakka, jotta ruudukko säilyy paistamisen aikana.

250 g
kesäkurpitsaa
1/2 dl
kaurahiutaleita
5

Paista leipää 200-asteessa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen palojen irrottamista toisistaan.

Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.7.2021
|
Muokattu: 12.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

181

759

4,3 g

0,4 g

28,1 g

2,3 g

2,9 g

5,6 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli