Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja raasta kurpitsa (noin 4 dl raastetta).
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita siirappi, suola, hiutaleet, öljy ja raaste nesteeseen. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Taikina saa olla melko napakkaa, sillä raaste löystyttää sitä kohotuksen aikana.
Kumoa taikina leivinpaperille uunipellille ja taputtele jauhotetuin käsin pellin kokoiseksi levyksi. Peitä liinalla ja anna kohota noin tunti.
Huuhtele pinnalle tuleva kesäkurpitsa ja vuole siitä esimerkiksi juustohöylällä pitkiä ohuita viipaleita. Asettele viipaleet leivän pinnalle. Ripottele hiutaleet leivälle. Leikkaa leipä halutessasi veitsellä ruudukoksi. Paina veitsi pohjaan saakka, jotta ruudukko säilyy paistamisen aikana.
Paista leipää 200-asteessa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen palojen irrottamista toisistaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
181
759
4,3 g
0,4 g
28,1 g
2,3 g
2,9 g
5,6 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli