Kesäkurpitsapasta feta-jogurttikastikkeella
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Spagettimaiseen muotoon suikaloitu kesäkurpitsa toimii pastan tavoin. Pyöräytä tälle sesongin herkusta tehdylle pastalle makean kirpeä feta-jogurttikastike.
| 500 g | (2 kpl) kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | sipuli |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | lime |
| 200 g | (1 pkt) fetaa |
| 1 1/2 dl | paksua jogurttia |
| 1/2 | ruukkua thaibasilikaa |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| thaibasilikaa | |
| (hunajaa) | |
- 1.
Huuhtele ja halkaise kesäkurpitsat. Koverra siemenosa lusikan avulla ja säästä kastikkeeseen. Vedä kurpitsoista pituussuunnassa juustohöylällä mahdollisimman paksuja viipaleita. Leikkaa viipaleet ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet talouspaperin päälle kuivumaan. Kuori ja hienonna sipuli.
- 2.
Valmista kastike. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Pese lime. Raasta limen kuori (1 tl) ja purista mehu (2 rkl). Paloittele feta ja säästä noin ¼ fetasta viimeistelyyn. Lisää kastikkeen ainekset ja kesäkurpitsan koverrettu siemenosa kulhoon. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
- 3.
Kuullota sipuli öljyssä paistokasarissa. Lisää kurpitsasuikaleet ja paista, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää kastike ja kuumenna. Viimeistele murustetulla fetalla ja basilikalla sekä halutessasi hunajalla.
Kesäkurpitsapasta feta-jogurttikastikkeella
arvosana4/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Spagettimaiseen muotoon suikaloitu kesäkurpitsa toimii pastan tavoin. Pyöräytä tälle sesongin herkusta tehdylle pastalle makean kirpeä feta-jogurttikastike.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (2 kpl) kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | sipuli |
Kastike | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | lime |
| 200 g | (1 pkt) fetaa |
| 1 1/2 dl | paksua jogurttia |
| 1/2 | ruukkua thaibasilikaa |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 1 tl | rypsiöljyä |
| thaibasilikaa | |
| (hunajaa) | |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja halkaise kesäkurpitsat. Koverra siemenosa lusikan avulla ja säästä kastikkeeseen. Vedä kurpitsoista pituussuunnassa juustohöylällä mahdollisimman paksuja viipaleita. Leikkaa viipaleet ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet talouspaperin päälle kuivumaan. Kuori ja hienonna sipuli.
Määrä Ainesosa 500 g (2 kpl) kesäkurpitsaa 1 kpl sipuli - 2
Valmista kastike. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Pese lime. Raasta limen kuori (1 tl) ja purista mehu (2 rkl). Paloittele feta ja säästä noin ¼ fetasta viimeistelyyn. Lisää kastikkeen ainekset ja kesäkurpitsan koverrettu siemenosa kulhoon. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl lime 200 g (1 pkt) fetaa 1 1/2 dl paksua jogurttia 1/2 ruukkua thaibasilikaa 2 rkl hunajaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Kuullota sipuli öljyssä paistokasarissa. Lisää kurpitsasuikaleet ja paista, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää kastike ja kuumenna. Viimeistele murustetulla fetalla ja basilikalla sekä halutessasi hunajalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 tl rypsiöljyä thaibasilikaa (hunajaa)
Vinkki: Saat pastasta ruokaisamman, kun tarjoat sen kanssa esimerkiksi paistettuja tofukuutioita tai kanaa.
Ravintosisältö
529
Energiaa kcal
2218
Energiaa kj
36,0 g
Rasvaa
20,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,0 g
Hiilihydraatteja
27,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
22,0 g
Proteiinia
3,7 g
Suolaa
529
Energiaa kcal
2218
Energiaa kj
36,0 g
Rasvaa
20,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,0 g
Hiilihydraatteja
27,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
22,0 g
Proteiinia
3,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua thaibasilikaa, thaibasilikaa, (hunajaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























