Kesäkurpitsaspagetti
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokkaa kasvispasta kesäkurpitsasta! Tee kesäkurpitsasta nauhaa juustohöylällä tai spagettia spiraalileikkurilla ja pikapaista pannulla herkulliseksi pasta-annokseksi. Valitse kesäkurpitsapastaan kiinteitä, keskikokoisia kurpitsoita.
| 700 g | kesäkurpitsaa |
| 2 kpl | paprikaa |
| Lehtipersiljapesto | |
|---|---|
| 1 kpl | (ruukku) lehtipersiljaa |
| 100 g | voimakasta juustoa (esim. parmesaania) |
| 100 g | (1 ps) manteleita (kuorittuja) |
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| Paistamiseen | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Lisäksi | |
| 125 g | (1 kpl) mozzarella |
- 1.
Huuhtele ja halkaise paprikat. Poista kannat ja siemenet. Laita puolikkaat leikkuupinta alaspäin leivinpaperille pellille. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinnat ovat saaneet kunnolla väriä. Siirrä kuumat paprikat tukevaan muovipussiin, sulje pussi ja anna paprikoiden jäähtyä.
- 2.
Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsa. Suikaloi kesäkurpitsa spiraalileikkurilla tai viipaloi pitkittäin juustohöylällä. Leikkaa höylätyt viipaleet veitsellä ohuiksi suikaleiksi.
- 3.
Laita persilja tehosekoittimeen. Raasta juusto ja lisää se persiljan joukkoon. Mittaa myös loput lehtipersiljapeston ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes rakenne on tasaista.
- 4.
Kuori jäähtyneet paprikat ja leikkaa suikaleiksi.
- 5.
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Lisää kesäkurpitsa pannulle ja paista 2 minuuttia sekoitellen. Sekoita pesto ja paprikasuikaleet joukkoon. Jaa annokset lautasille ja viimeistele mozzarellalla.
Kokkaa kasvispasta kesäkurpitsasta! Tee kesäkurpitsasta nauhaa juustohöylällä tai spagettia spiraalileikkurilla ja pikapaista pannulla herkulliseksi pasta-annokseksi. Valitse kesäkurpitsapastaan kiinteitä, keskikokoisia kurpitsoita.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | kesäkurpitsaa |
| 2 kpl | paprikaa |
Lehtipersiljapesto | |
| 1 kpl | (ruukku) lehtipersiljaa |
| 100 g | voimakasta juustoa (esim. parmesaania) |
| 100 g | (1 ps) manteleita (kuorittuja) |
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
Paistamiseen | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Lisäksi | |
| 125 g | (1 kpl) mozzarella |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja halkaise paprikat. Poista kannat ja siemenet. Laita puolikkaat leikkuupinta alaspäin leivinpaperille pellille. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinnat ovat saaneet kunnolla väriä. Siirrä kuumat paprikat tukevaan muovipussiin, sulje pussi ja anna paprikoiden jäähtyä.
Määrä Ainesosa 2 kpl paprikaa - 2
Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsa. Suikaloi kesäkurpitsa spiraalileikkurilla tai viipaloi pitkittäin juustohöylällä. Leikkaa höylätyt viipaleet veitsellä ohuiksi suikaleiksi.
Määrä Ainesosa 700 g kesäkurpitsaa - 3
Laita persilja tehosekoittimeen. Raasta juusto ja lisää se persiljan joukkoon. Mittaa myös loput lehtipersiljapeston ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes rakenne on tasaista.
Määrä Ainesosa 1 kpl (ruukku) lehtipersiljaa 100 g voimakasta juustoa (esim. parmesaania) 100 g (1 ps) manteleita (kuorittuja) 1 1/2 dl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa - 4
Kuori jäähtyneet paprikat ja leikkaa suikaleiksi.
- 5
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Lisää kesäkurpitsa pannulle ja paista 2 minuuttia sekoitellen. Sekoita pesto ja paprikasuikaleet joukkoon. Jaa annokset lautasille ja viimeistele mozzarellalla.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 125 g (1 kpl) mozzarella
Ravintosisältö
680
Energiaa kcal
2845
Energiaa kj
62,5 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,8 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
19,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
680
Energiaa kcal
2845
Energiaa kj
62,5 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,8 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
19,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























