Suikaloi kesäkurpitsa juustohöylällä tai spiraalileikkurilla. Puolita tomaatit halutessasi. Huuhdo ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Silppua basilika. Paahda siemenet kuivalla pannulla ja siirrä ne odottamaan.
Kuumenna 1 rkl öljyä isolla pannulla. Paista kesäkurpitsaa ja valkosipulia 2 minuuttia sekoitellen, mausta sitruunalla ja suolalla. Annostele lautasille tai kulhoon. Lisää pannuun 1 rkl öljyä, tomaatit ja kikherneet. Kuumenna 1–2 minuuttia. Kaada seos kesäkurpitsan päälle. Lisää basilikasilppu ja siemenet. Ripota mustapippuria pinnalle. Tarjoa heti.
Vinkki: Voit tarjota kesäkurpitsaspagetin myös raakana salaatin tapaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
168
704
12,5 g
1,5 g
8,8 g
6,8 g
3,3 g
4,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Ruukkua basilikaa,
1 - 2 rkl Sitruunamehua,
1 tl Sormisuolaa,
0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli