Huuhtele ja halkaise paprikat. Poista kannat ja siemenet. Laita puolikkaat leikkuupinta alaspäin leivinpaperille pellille. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinnat ovat saaneet kunnolla väriä. Siirrä kuumat paprikat tukevaan muovipussiin, sulje pussi ja anna paprikoiden jäähtyä.
Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsa. Suikaloi kesäkurpitsa spiraalileikkurilla tai viipaloi pitkittäin juustohöylällä. Leikkaa höylätyt viipaleet veitsellä ohuiksi suikaleiksi.
Laita persilja tehosekoittimeen. Raasta juusto ja lisää se persiljan joukkoon. Mittaa myös loput lehtipersiljapeston ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes rakenne on tasaista.
Kuori jäähtyneet paprikat ja leikkaa suikaleiksi.
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Lisää kesäkurpitsa pannulle ja paista 2 minuuttia sekoitellen. Sekoita pesto ja paprikasuikaleet joukkoon. Jaa annokset lautasille ja viimeistele mozzarellalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
680
2846
62,5 g
10,5 g
8,8 g
8,8 g
5,8 g
19,0 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli