Kesäkurpitsaspagetti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kesäkurpitsaspagetti

Kesäkurpitsaspagetti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kesäkurpitsasta voi tehdä nauhaa juustohöylällä tai spagettia spiraalileikkurilla. Valitse tähän ruokaan kiinteitä, keskikokoisia kurpitsoita.

Ainekset

700 g
Kesäkurpitsaa
250 g
Kirsikkatomaatteja
1 kpl
(240 g) käyttövalmiita kikherneitä
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
1/2 dl
Auringonkukansiemeniä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Sormisuolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Suikaloi kesäkurpitsa juustohöylällä tai spiraalileikkurilla. Puolita tomaatit halutessasi. Huuhdo ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Silppua basilika. Paahda siemenet kuivalla pannulla ja siirrä ne odottamaan.

250 g
Kirsikkatomaatteja
700 g
Kesäkurpitsaa
1 kpl
(240 g) käyttövalmiita kikherneitä
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
1/2 dl
Auringonkukansiemeniä
2

Kuumenna 1 rkl öljyä isolla pannulla. Paista kesäkurpitsaa ja valkosipulia 2 minuuttia sekoitellen, mausta sitruunalla ja suolalla. Annostele lautasille tai kulhoon. Lisää pannuun 1 rkl öljyä, tomaatit ja kikherneet. Kuumenna 1–2 minuuttia. Kaada seos kesäkurpitsan päälle. Lisää basilikasilppu ja siemenet. Ripota mustapippuria pinnalle. Tarjoa heti.

2 rkl
Oliiviöljyä
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Sormisuolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Vinkki: Voit tarjota kesäkurpitsaspagetin myös raakana salaatin tapaan.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 28.7.2017
Muokattu: 23.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

704

168

12,5 g

1,5 g

8,8 g

6,8 g

3,3 g

4,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Ruukkua basilikaa,

1 - 2 rkl Sitruunamehua,

1 tl Sormisuolaa,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli