Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsaspagetti

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kokkaa kasvispasta kesäkurpitsasta! Tee kesäkurpitsasta nauhaa juustohöylällä tai spagettia spiraalileikkurilla ja pikapaista pannulla herkulliseksi pasta-annokseksi. Valitse kesäkurpitsapastaan kiinteitä, keskikokoisia kurpitsoita.

Ainekset

700 g
Kesäkurpitsaa
2 kpl
paprikaa

Lehtipersiljapesto

1 kpl
(ruukku) lehtipersiljaa
100 g
voimakasta juustoa (esim. parmesaania)
100 g
(1 ps) manteleita (kuorittuja)
1 1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa

Paistamiseen

1 rkl
rypsiöljyä

Lisäksi

125 g
(1 kpl) mozzarella

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja halkaise paprikat. Poista karat ja siemenet. Laita puolikkaat leikkuupinta alaspäin leivinpaperille pellille. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinnat ovat saaneet kunnolla väriä. Siirrä kuumat paprikat tukevaan muovipussiin, sulje pussi ja anna paprikoiden jäähtyä.

2 kpl
paprikaa
2

Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsa. Suikaloi kesäkurpitsa spiraalileikkurilla tai viipaloi pitkittäin juustohöylällä. Leikkaa höylätyt viipaleet veitsellä ohuiksi suikaleiksi.

700 g
Kesäkurpitsaa
3

Laita persilja tehosekoittimeen. Raasta juusto ja lisää se persiljan joukkoon. Mittaa myös loput lehtipersiljapeston ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes rakenne on tasaista.

1 kpl
(ruukku) lehtipersiljaa
100 g
voimakasta juustoa (esim. parmesaania)
100 g
(1 ps) manteleita (kuorittuja)
1 1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
4

Kuori jäähtyneet paprikat ja leikkaa suikaleiksi.

5

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Lisää kesäkurpitsa pannulle ja paista 2 minuuttia sekoitellen. Sekoita pesto ja paprikasuikaleet joukkoon. Jaa annokset lautasille ja viimeistele mozzarellalla.

1 rkl
rypsiöljyä
125 g
(1 kpl) mozzarella
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 28.7.2017
|
Muokattu: 25.7.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

680

2846

62,5 g

10,5 g

8,8 g

8,8 g

5,8 g

19,0 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli