Kesäkurpitsaspagetti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsaspagetti

Kesäkurpitsaspagetti
Kesäkurpitsasta voi tehdä nauhaa juustohöylällä tai spagettia spiraalileikkurilla. Valitse tähän ruokaan kiinteitä, keskikokoisia kurpitsoita.
Jaa Somessa

Ainekset

700 g
Kesäkurpitsaa
250 g
Kirsikkatomaatteja
1 kpl
(240 g) käyttövalmiita kikherneitä
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
1/2 dl
Auringonkukansiemeniä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Sormisuolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Suikaloi kesäkurpitsa juustohöylällä tai spiraalileikkurilla. Puolita tomaatit halutessasi. Huuhdo ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Silppua basilika. Paahda siemenet kuivalla pannulla ja siirrä ne odottamaan.

250 g
Kirsikkatomaatteja
700 g
Kesäkurpitsaa
1 kpl
(240 g) käyttövalmiita kikherneitä
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
1/2 dl
Auringonkukansiemeniä
2

Kuumenna 1 rkl öljyä isolla pannulla. Paista kesäkurpitsaa ja valkosipulia 2 minuuttia sekoitellen, mausta sitruunalla ja suolalla. Annostele lautasille tai kulhoon. Lisää pannuun 1 rkl öljyä, tomaatit ja kikherneet. Kuumenna 1–2 minuuttia. Kaada seos kesäkurpitsan päälle. Lisää basilikasilppu ja siemenet. Ripota mustapippuria pinnalle. Tarjoa heti.

Vinkki: Voit tarjota kesäkurpitsaspagetin myös raakana salaatin tapaan.

2 rkl
Oliiviöljyä
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Sormisuolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Elvi Rista
Julkaistu: 28.7.2017
Muokattu: 7.8.2018

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g35 g
Proteiinia4 g16 g
Rasvaa13 g50 g
Kuituja3 g13 g
Energiaa kj704 2816
Energiaa kcal168 673

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • Ruukkua basilikaa

  • 1 - 2 rkl Sitruunamehua

  • 1 tl Sormisuolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g35 g
Proteiinia4 g16 g
Rasvaa13 g50 g
Kuituja3 g13 g
Energiaa kj704 2816
Energiaa kcal168 673

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • Ruukkua basilikaa

  • 1 - 2 rkl Sitruunamehua

  • 1 tl Sormisuolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Elvi Rista

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.