Kevyemmän päivän lihaburrito

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
6 kplisoa vehnätortillaa
400 gsuikaloitua naudan lihaa
2 kplpunasipulia

Marinadi:

2 rklpunaviinietikkaa
2 rklöljyä
3 rklsoijakastiketta
1/4 tlrouhittua mustapippuria
2 kplvalkosipulin kynttä

Hedelmäinen salsa:

1 kplsipuli
3 kplpuolikypsää sharonia
1/2 kpllehtisellerin varsi
1 kplpunainen paprika
1 rkltuoretta persiljaa silputtuna
1 kplvalkosipulin kynsi
2 rklsitruuna-tai limettimehua
1 rklviinietikkaa

Guacamole herneistä:

450 gvihreitä pakasteherneitä
2 rklsilputtua tuoretta persiljaa
1 rklsilputtua tuoretta basilikaa
2 kplvalkosipulin kynttä
3 rklsitruunanmehua
suolaa

Lisäksi:

2 dlkevytjuustoa raasteena
2 - 3 dlmaustamatonta jogurttia

Valmistus

  1. 1

    Pane kaikki marinadin ainekset muovipussiin ja lisää sekaan lihasuikaleet. Anna maustua huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia. Kuori ja suikaloi sipulit. Valuta lihasuikaleet ja paista ne kuumalla pannulla kypsiksi. Valmista salsa. Kuori sipuli, sharonit ja paloittele ne sekä sellerinvarsi ja paprika pieniksi kuutioiksi. Yhdistä aineet kulhoon ja lisää persiljasilppu, kuorittu ja murskattu valkosipulin kynsi, sitrusmehu ja etikka. Valmista guacamole.Pane tehosekoittimen kulhoon sulatetut pakasteherneet, sitruunanmehun, yrttien ja kuorittujen valkosipulin kynsien kanssa. Hienonna seos ja tarkista suola. Rullaa tortillojen väliin liha- ja sipulisuikaleita ja pane rullat uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 225 asteeseen noin 5-10 minuuttia, kunnes juusto sulanut ja se on saanut kauniin värin.Tarjoa burritot lämpiminä salsan, guacamolen, limettimehulla maustetun valutetun jogurtin ja raikkaan vihreän salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025