Kevyemmän päivän lihaburrito - Yhteishyvä

Kevyemmän päivän lihaburrito

???
Annokset
6
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

6 kpl
Isoa vehnätortillaa
400 g
Suikaloitua naudan lihaa
2 kpl
Punasipulia

MARINADI:

2 rkl
Punaviinietikkaa
2 rkl
Öljyä
3 rkl
Soijakastiketta
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
2 kpl
Valkosipulin kynttä

HEDELMÄINEN SALSA:

1 kpl
Sipuli
3 kpl
Puolikypsää sharonia
1/2 kpl
Lehtisellerin varsi
1 kpl
Punainen paprika
1 rkl
Tuoretta persiljaa silputtuna
1 kpl
Valkosipulin kynsi
2 rkl
Sitruuna-tai limettimehua
1 rkl
Viinietikkaa

GUACAMOLE HERNEISTÄ:

450 g
Vihreitä pakasteherneitä
2 rkl
Silputtua tuoretta persiljaa
1 rkl
Silputtua tuoretta basilikaa
2 kpl
Valkosipulin kynttä
3 rkl
Sitruunanmehua
Suolaa

LISÄKSI:

2 dl
Kevytjuustoa raasteena
2 - 3 dl
Maustamatonta jogurttia

Näin teet

1

Pane kaikki marinadin ainekset muovipussiin ja lisää sekaan lihasuikaleet. Anna maustua huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia. Kuori ja suikaloi sipulit. Valuta lihasuikaleet ja paista ne kuumalla pannulla kypsiksi. Valmista salsa. Kuori sipuli, sharonit ja paloittele ne sekä sellerinvarsi ja paprika pieniksi kuutioiksi. Yhdistä aineet kulhoon ja lisää persiljasilppu, kuorittu ja murskattu valkosipulin kynsi, sitrusmehu ja etikka. Valmista guacamole.Pane tehosekoittimen kulhoon sulatetut pakasteherneet, sitruunanmehun, yrttien ja kuorittujen valkosipulin kynsien kanssa. Hienonna seos ja tarkista suola. Rullaa tortillojen väliin liha- ja sipulisuikaleita ja pane rullat uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 225 asteeseen noin 5-10 minuuttia, kunnes juusto sulanut ja se on saanut kauniin värin.Tarjoa burritot lämpiminä salsan, guacamolen, limettimehulla maustetun valutetun jogurtin ja raikkaan vihreän salaatin kanssa.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 22.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa