Kiinankaalia Pekingin tapaan
Ainekset
Valmistus
Irrota kiinankaalin lehdet toisistaan. Huuhdo lehdet ja kuivaa paperilla. Leikkaa lehdet isohkoiksi paloiksi.
Huuhtele ja hienonna tai viipaloi chili. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla, paista puolet kiinankaalista nopeasti pehmeäksi ja nosta pois pannulta. Lisää öljyä ja paista loppu kaali. Siirrä pois pannulta.
Kaada vielä tilkka öljyä pannulle, lisää chili, valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna hetki. Lisää sokeri, soija ja sitruunamehu. Kiehauta seos. Pane kiinankaali takaisin pannulle ja kääntele hetki kastikkeessa. Lisää pinnalle ruohosipulisilppu ja seesaminsiemenet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
119
497
8,5 g
0,8 g
6,5 g
5,3 g
1,5 g
2,8 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 cm pala inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli