Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kiinankaalia Pekingin tapaan

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kiinankaali on parhaimmillaan lämpimissä ruoissa. Erityisesti aasialainen hapanimelä makumaailma korostaa kiinankaalin mietoa makua.

Ainekset

500 g
(1 kpl) kiinankaalia
1 kpl
Chili
4 kpl
Valkosipulinkynttä
2 cm
pala inkivääriä
2 rkl
Öljyä
2 tl
Fariinisokeria
2 rkl
Soijaa
2 rkl
Sitruunamehua
3 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl
Seesaminsiemeniä
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Irrota kiinankaalin lehdet toisistaan. Huuhdo lehdet ja kuivaa paperilla. Leikkaa lehdet isohkoiksi paloiksi.

500 g
(1 kpl) kiinankaalia
2

Huuhtele ja hienonna tai viipaloi chili. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet.

1 kpl
Chili
2 cm
pala inkivääriä
4 kpl
Valkosipulinkynttä
3

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla, paista puolet kiinankaalista nopeasti pehmeäksi ja nosta pois pannulta. Lisää öljyä ja paista loppu kaali. Siirrä pois pannulta.

2 rkl
Öljyä
4

Kaada vielä tilkka öljyä pannulle, lisää chili, valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna hetki. Lisää sokeri, soija ja sitruunamehu. Kiehauta seos. Pane kiinankaali takaisin pannulle ja kääntele hetki kastikkeessa. Lisää pinnalle ruohosipulisilppu ja seesaminsiemenet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

2 tl
Fariinisokeria
2 rkl
Soijaa
2 rkl
Sitruunamehua
3 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl
Seesaminsiemeniä
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 13.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

119

497

8,5 g

0,8 g

6,5 g

5,3 g

1,5 g

2,8 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 cm pala inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli