Kiinankaalia Pekingin tapaan | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kiinankaalia Pekingin tapaan

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kiinankaali on parhaimmillaan lämpimissä ruoissa. Erityisesti aasialainen hapanimelä makumaailma korostaa kiinankaalin mietoa makua.

Ainekset

1 kpl
´(noin 500 g) kiinankaali
1 - 2 kpl
Chiliä
4 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
cm:n pala inkivääriä
2 rkl
Öljyä
2 tl
Fariinisokeria
2 rkl
Soijaa
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
3 rkl
Silputtua ruohosipulia
1 rkl
Seesaminsiemeniä
Suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Irrota kiinankaalin lehdet toisistaan. Huuhdo lehdet ja kuivaa paperilla. Leikkaa lehdet isohkoiksi paloiksi. Silppua tai viipaloi chilit. Raasta inkivääri. Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna 1 rkl öljyä vokissa, paista puolet kiinankaalista nopeasti pehmeäksi ja nosta pois pannulta. Lisää öljyä ja paista loppu kaali. Siirrä pois pannulta. Kaada vielä tilkka öljyä vokkiin, lisää chili, valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna hetki. Lisää sokeri, soija ja sitruunamehu. Kiehauta seos. Pane kiinankaali takaisin pannulle ja kääntele hetki kastikkeessa. Lisää pinnalle ruohosipulisilppu ja seesaminsiemenet.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

423

101

8,3 g

0,8 g

4,5 g

4,0 g

1,0 g

1,5 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Chiliä,

Valkosipulinkynttä,

cm:n pala inkivääriä,

3 rkl Silputtua ruohosipulia,

Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli