Kiinankaalia Pekingin tapaan

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Kiinankaali on parhaimmillaan lämpimissä ruoissa. Erityisesti aasialainen hapanimelä makumaailma korostaa kiinankaalin mietoa makua.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 kpl) kiinankaalia
1 kplchili
4 kplvalkosipulinkynttä
2 cmpala inkivääriä
2 rklöljyä
2 tlfariinisokeria
2 rklsoijaa
2 rklsitruunamehua
3 rklruohosipulia hienonnettuna
1 rklseesaminsiemeniä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Irrota kiinankaalin lehdet toisistaan. Huuhdo lehdet ja kuivaa paperilla. Leikkaa lehdet isohkoiksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    500 g(1 kpl) kiinankaalia
  2. 2

    Huuhtele ja hienonna tai viipaloi chili. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet.

    MääräAinesosa
    1 kplchili
    2 cmpala inkivääriä
    4 kplvalkosipulinkynttä
  3. 3

    Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla, paista puolet kiinankaalista nopeasti pehmeäksi ja nosta pois pannulta. Lisää öljyä ja paista loppu kaali. Siirrä pois pannulta.

    MääräAinesosa
    2 rklöljyä
  4. 4

    Kaada vielä tilkka öljyä pannulle, lisää chili, valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna hetki. Lisää sokeri, soija ja sitruunamehu. Kiehauta seos. Pane kiinankaali takaisin pannulle ja kääntele hetki kastikkeessa. Lisää pinnalle ruohosipulisilppu ja seesaminsiemenet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    2 tlfariinisokeria
    2 rklsoijaa
    2 rklsitruunamehua
    3 rklruohosipulia hienonnettuna
    1 rklseesaminsiemeniä
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä