Irrota kiinankaalin lehdet toisistaan. Huuhdo lehdet ja kuivaa paperilla. Leikkaa lehdet isohkoiksi paloiksi. Silppua tai viipaloi chilit. Raasta inkivääri. Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna 1 rkl öljyä vokissa, paista puolet kiinankaalista nopeasti pehmeäksi ja nosta pois pannulta. Lisää öljyä ja paista loppu kaali. Siirrä pois pannulta. Kaada vielä tilkka öljyä vokkiin, lisää chili, valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna hetki. Lisää sokeri, soija ja sitruunamehu. Kiehauta seos. Pane kiinankaali takaisin pannulle ja kääntele hetki kastikkeessa. Lisää pinnalle ruohosipulisilppu ja seesaminsiemenet.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
423
101
8,3 g
0,8 g
4,5 g
4,0 g
1,0 g
1,5 g
1,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Chiliä,
Valkosipulinkynttä,
cm:n pala inkivääriä,
3 rkl Silputtua ruohosipulia,
Suolaa,
Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli