Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinkku-uunimunakas

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunimunakas on helppo arkiruoka, jossa voi hyödyntää kätevästi tähteitäkin. Katso juustolla ja tomaateilla rikastetun kinkkumunakkaan ohje! Tarjoa munakkaan kanssa raikasta salaattia.

Ainekset

8 kpl
kananmunaa
1 dl
Ruokakermaa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
50 g
(1 dl) Kinkkukuutioita
50 g
(1 dl) Juustoraastetta
200 g
(1 rs) kirsikkatomaattia
1/2 dl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita munien rakenne rikki kulhossa, lisää kerma, mausteet ja kinkkukuutiot. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Lisää juustoraaste pinnalle.

8 kpl
kananmunaa
1 dl
Ruokakermaa
1/2 tl
Mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
50 g
(1 dl) Kinkkukuutioita
50 g
(1 dl) Juustoraastetta
2

Kypsennä munakasta 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Kun munakas on puoliksi hyytynyt, lisää puolitetut tomaatit munakkaan pinnalle.

200 g
(1 rs) kirsikkatomaattia
3

Viimeistele kypsä munakas persiljalla.

1/2 dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Miltä maistui?(17 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara, Anu Brask
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 20.2.2015
|
Muokattu: 19.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

256

1069

18,0 g

7,5 g

2,8 g

2,8 g

0,8 g

20,3 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl lehtipersiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli