Uunimunakas kinkulla

arvosana4/5

(31)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Uunimunakas on helppo arkiruoka, jossa voi hyödyntää kätevästi tähteitäkin. Tee uunimunakkaalle ruokaisa täyte esimerkiksi kinkusta, kirsikkatomaateista ja juustoraasteesta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kplkananmunaa
1 dlruokakermaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
50 g(1 dl) kinkkukuutioita
50 g(1 dl) juustoraastetta
200 g(1 rs) kirsikkatomaattia
1/2 dllehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sekoita munien rakenne rikki kulhossa, lisää kerma, mausteet ja kinkkukuutiot. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Lisää juustoraaste pinnalle.

    MääräAinesosa
    8 kplkananmunaa
    1 dlruokakermaa
    1/2 tlmustapippuria
    1/2 tlsuolaa
    50 g(1 dl) kinkkukuutioita
    50 g(1 dl) juustoraastetta
  2. 2

    Kypsennä munakasta 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Kun munakas on puoliksi hyytynyt, lisää puolitetut tomaatit munakkaan pinnalle.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) kirsikkatomaattia
  3. 3

    Viimeistele kypsä munakas persiljalla.

    MääräAinesosa
    1/2 dllehtipersiljaa hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl lehtipersiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara, Anu Brask
Kuvat:
Päivi Ristell
13.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä