Kinuskirahkalla kuorrutetut herukkamuffinit

arvosana4/5

(1)arvio
10 Kappaletta

Noin 2 tuntia

Muhkeiden, mehevien ja kuohkeiden muffinien sattumina on raikkaita herukoita. Kinuskinen tuorejuusto-rahkakuorrutus on juuri sopivan samettinen herukan makupariksi.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

2 1/2 - 3 dltäysjyvävehnäjauhoja
2 dlsokeria
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
3 kplkananmunaa
1 dlrypsiöljyä
3 dlpuna- tai mustaherukoita

Kuorrutus

1 kpl(250 g) maitorahkaa
1 kpl(200 g) kinuskituorejuustoa
1 dlpuna- tai mustaherukoita

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita puuhaarukalla. Lisää kananmunat ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Sekoita marjat taikinaan.

    MääräAinesosa
    2 1/2 - 3 dltäysjyvävehnäjauhoja
    2 dlsokeria
    2 tlleivinjauhetta
    2 tlvaniljasokeria
    3 kplkananmunaa
    1 dlrypsiöljyä
    3 dlpuna- tai mustaherukoita
  2. 2

    Täytä 2/3 isoista muffinivuoista taikinalla. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna muffinien jäähtyä.

  3. 3

    Sekoita rahka ja tuorejuusto tasaiseksi kuorrutteeksi. Pursota kuorrutus muffineille ja koristele herukoilla.

    Vinkki: Muffinit säilyvät ilman kuorrutusta huoneenlämmössä 2–3 päivää. Säilytä kuorrutetut muffinit jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    1 kpl(200 g) kinuskituorejuustoa
    1 dlpuna- tai mustaherukoita
    1 kpl(250 g) maitorahkaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Satu Kemppainen
9.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä