Kipparin kalakeitto
30 min

Nappaa talteen!
Kipparin kalakeitto valmistuu helposti vain seitsemästä aineksesta. Sulatejuusto viimeistelee herkullisen lohisopan ihanan täyteläiseksi.
| 600 g | kirjolohifileetä |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kalaliemikuutiota (gluteenitonta) |
| 500 g | (2 ps, à 250 g) kasvissuikaleita (pakaste) |
| 200 g | sulatejuustoa |
| 1 tl | kokonaisia valkopippureita |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
- 1.
Poista kalasta nahka. Laita kalafilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Pidä haarukalla lujasti kiinni fileen kapeasta päästä. Ota toiseen käteen iso veitsi ja laita se kapeassa päässä liha ja nahan väliin. Työnnä veistä leveään päähän nahan reunaa pitkin niin, että nahka leikkautuu pois. Leikkaa kala noin 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
- 2.
Mittaa vesi kattilaan. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Murenna kalaliemikuutiot veteen. Lisää kasvissuikaleet, sulatejuusto ja valkopippurit. Kun keitto alkaa uudelleen kiehua, säädä liesi keskilämmölle. Keitä keittoa 10 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa tilli pieneksi silpuksi.
- 3.
Lisää kalat ja tilli keittoon. Kypsennä 5 minuuttia.
- 4.
Nosta kattila pois liedeltä ja sammuta liesi.
Kipparin kalakeitto valmistuu helposti vain seitsemästä aineksesta. Sulatejuusto viimeistelee herkullisen lohisopan ihanan täyteläiseksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kirjolohifileetä |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kalaliemikuutiota (gluteenitonta) |
| 500 g | (2 ps, à 250 g) kasvissuikaleita (pakaste) |
| 200 g | sulatejuustoa |
| 1 tl | kokonaisia valkopippureita |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
Valmistus
- 1
Poista kalasta nahka. Laita kalafilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Pidä haarukalla lujasti kiinni fileen kapeasta päästä. Ota toiseen käteen iso veitsi ja laita se kapeassa päässä liha ja nahan väliin. Työnnä veistä leveään päähän nahan reunaa pitkin niin, että nahka leikkautuu pois. Leikkaa kala noin 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
Määrä Ainesosa 600 g kirjolohifileetä - 2
Mittaa vesi kattilaan. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Murenna kalaliemikuutiot veteen. Lisää kasvissuikaleet, sulatejuusto ja valkopippurit. Kun keitto alkaa uudelleen kiehua, säädä liesi keskilämmölle. Keitä keittoa 10 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa tilli pieneksi silpuksi.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 2 kpl kalaliemikuutiota (gluteenitonta) 500 g (2 ps, à 250 g) kasvissuikaleita (pakaste) 200 g sulatejuustoa 1 tl kokonaisia valkopippureita 1 kpl ruukku tilliä - 3
Lisää kalat ja tilli keittoon. Kypsennä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 600 g kirjolohifileetä 1 kpl ruukku tilliä - 4
Nosta kattila pois liedeltä ja sammuta liesi.
Ravintosisältö
439
Energiaa kcal
1836
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
36,5 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
439
Energiaa kcal
1836
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
36,5 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























