Kipparin kalakeitto

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Kipparin kalakeitto valmistuu helposti vain seitsemästä aineksesta. Sulatejuusto viimeistelee herkullisen lohisopan ihanan täyteläiseksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkirjolohifileetä
1 lvettä
2 kplkalaliemikuutiota (gluteenitonta)
500 g(2 ps, à 250 g) kasvissuikaleita (pakaste)
200 gsulatejuustoa
1 tlkokonaisia valkopippureita
1 kplruukku tilliä

Valmistus

  1. 1

    Poista kalasta nahka. Laita kalafilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Pidä haarukalla lujasti kiinni fileen kapeasta päästä. Ota toiseen käteen iso veitsi ja laita se kapeassa päässä liha ja nahan väliin. Työnnä veistä leveään päähän nahan reunaa pitkin niin, että nahka leikkautuu pois. Leikkaa kala noin 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    600 gkirjolohifileetä
  2. 2

    Mittaa vesi kattilaan. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Murenna kalaliemikuutiot veteen. Lisää kasvissuikaleet, sulatejuusto ja valkopippurit. Kun keitto alkaa uudelleen kiehua, säädä liesi keskilämmölle. Keitä keittoa 10 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa tilli pieneksi silpuksi.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 kplkalaliemikuutiota (gluteenitonta)
    500 g(2 ps, à 250 g) kasvissuikaleita (pakaste)
    200 gsulatejuustoa
    1 tlkokonaisia valkopippureita
    1 kplruukku tilliä
  3. 3

    Lisää kalat ja tilli keittoon. Kypsennä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    600 gkirjolohifileetä
    1 kplruukku tilliä
  4. 4

    Nosta kattila pois liedeltä ja sammuta liesi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
10.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä