Laita kalafilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Pidä haarukalla lujasti kiinni fileen kapeasta päästä. Ota toiseen käteen iso veitsi ja laita se kapeassa päässä liha ja nahan väliin. Työnnä veistä leveään päähän nahan reunaa pitkin niin, että nahka leikkautuu pois. Leikkaa kala noin 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
Mittaa vesi kattilaan. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Murenna kalaliemikuutiot veteen. Lisää kasvissuikaleet, sulatejuusto ja valkopippurit. Kun keitto alkaa uudelleen kiehua, säädä liesi keskilämmölle. Keitä keittoa 10 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa tilli pieneksi silpuksi.
Lisää kalat ja tilli keittoon. Kypsennä 5 minuuttia.
Nosta kattila pois liedeltä ja sammuta liesi.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
129
31
1,3 g
0,8 g
3,3 g
1,3 g
0,8 g
1,0 g
2,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
600 g Kirjolohifileetä,
1 l Vettä,
1 tl Valkopippureita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli