Kirkas lohikeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Kiireinen kotikokki oikaisee arkena valmistamalla lohikeiton valmiiksi kuutioidusta lohesta. Raikasta kirkas kalakeitto sitruunalla ja piristä sitruunapippurilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 pkt) lohikuutioita (pakaste)
6 kplperunaa
2 kplporkkanaa
1/2 kplpurjoa
2 kplvarsisellerin vartta
1 lvettä
2 kplkalaliemikuutiota (gluteenitonta)
2 kpllaakerinlehteä
6 kplmaustepippuria
1/2 dlsitruunanmehua
1/2 tlsitruunapippuria

Valmistus

  1. 1

    Sulata kala pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat suupaloiksi. Viipaloi porkkanat. Pese ja viipaloi purjo ja sellerinvarret.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) lohikuutioita (pakaste)
    6 kplperunaa
    2 kplporkkanaa
    1/2 kplpurjoa
    2 kplvarsisellerin vartta
  2. 2

    Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutiot, laakerinlehdet, maustepippurit ja paloitellut kasvikset. Anna kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia. Lisää lohikuutiot sekä sitruunamehu ja -pippuri. Kiehauta, peitä kattila kannella ja siirrä sivuun liedeltä. Anna hautua 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 kplkalaliemikuutiota (gluteenitonta)
    2 kpllaakerinlehteä
    6 kplmaustepippuria
    1/2 dlsitruunanmehua
    1/2 tlsitruunapippuria

Vinkki: Tarjoa lohikeitto ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 2 kpl Laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä