Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kirkas lohikeitto

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kiireinen kotikokki oikaisee arkena valmistamalla lohikeiton valmiiksi kuutioidusta lohesta. Raikasta kirkas kalakeitto sitruunalla ja piristä sitruunapippurilla.

Ainekset

300 g
(1 pkt) lohikuutioita (pakaste)
6 kpl
Perunaa
2 kpl
porkkanaa
1/2 kpl
Purjoa
2 kpl
Varsisellerin vartta
1 l
Vettä
2 kpl
Kalaliemikuutiota (gluteenitonta)
2 kpl
Laakerinlehteä
6 kpl
Maustepippuria
1/2 dl
Sitruunanmehua
1/2 tl
Sitruunapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata kala pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat suupaloiksi. Viipaloi porkkanat. Pese ja viipaloi purjo ja sellerinvarret.

300 g
(1 pkt) lohikuutioita (pakaste)
6 kpl
Perunaa
2 kpl
porkkanaa
1/2 kpl
Purjoa
2 kpl
Varsisellerin vartta
2

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutiot, laakerinlehdet, maustepippurit ja paloitellut kasvikset. Anna kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia. Lisää lohikuutiot sekä sitruunamehu ja -pippuri. Kiehauta, peitä kattila kannella ja siirrä sivuun liedeltä. Anna hautua 5 minuuttia.

1 l
Vettä
2 kpl
Kalaliemikuutiota (gluteenitonta)
2 kpl
Laakerinlehteä
6 kpl
Maustepippuria
1/2 dl
Sitruunanmehua
1/2 tl
Sitruunapippuria

Vinkki: Tarjoa lohikeitto ruisleivän kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 1.3.2007
|
Muokattu: 15.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

270

1130

11,5 g

2,5 g

19,8 g

4,0 g

4,0 g

18,8 g

2,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

2 kpl Laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli