Kirkas lohikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kirkas lohikeitto

Kirkas lohikeitto

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kiireinen kotikokki oikaisee arkena valmistamalla lohikeiton valmiiksi kuutioidusta lohesta. Raikasta kirkas kalakeitto sitruunalla ja piristä sitruunapippurilla.

Ainekset

300 g
(1 pkt) lohikuutioita (pakaste)
6 kpl
Perunaa
2 kpl
porkkanaa
1/2 kpl
Purjoa
2 kpl
Varsisellerin vartta
1 l
Vettä
2 kpl
Kalaliemikuutiota (gluteenitonta)
2 kpl
Laakerinlehteä
6 kpl
Maustepippuria
1/2 dl
Sitruunanmehua
1/2 tl
Sitruunapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sulata kala pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat suupaloiksi. Viipaloi porkkanat. Pese ja viipaloi purjo ja sellerinvarret.

2

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutiot, laakerinlehdet, maustepippurit ja paloitellut kasvikset. Anna kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia. Lisää lohikuutiot sekä sitruunamehu ja -pippuri. Kiehauta, peitä kattila kannella ja siirrä sivuun liedeltä. Anna hautua 5 minuuttia.

Vinkki: Tarjoa lohikeitto ruisleivän kanssa.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 1.3.2007
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1130

270

11,5 g

2,5 g

19,8 g

4,0 g

4,0 g

18,8 g

2,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

2 kpl Laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli