Kolmen kaalin piirakka

Arvostele resepti
10 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 40 min aktiivista)

Kaalin ystävän piirakassa on kerä-, puna- ja lehtikaalia. Mehevä kaalipiirakka saa makua rae- ja fetajuustosta.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

3 dlvehnäjauhoja
75 gmargariinia
100 graejuustoa
1 rklkylmää vettä

Täyte

400 gkeräkaalia
200 gpunakaalia
200 glehtikaalia
150 gfetaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
100 graejuustoa
3 kplkananmunaa
2 dlkermaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista taikina. Nypi ainekset käsin tai monitoimikoneella tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

    MääräAinesosa
    3 dlvehnäjauhoja
    75 gmargariinia
    100 graejuustoa
    1 rklkylmää vettä
  2. 2

    Hienonna kerä- ja punakaali. Riivi lehtikaalien lehdet irti lehtiruodista ja pilko lehdet pienemmiksi.

    MääräAinesosa
    400 gkeräkaalia
    200 gpunakaalia
    200 glehtikaalia
  3. 3

    Kiehauta vettä suurehkossa kattilassa. Lisää joukkoon ensin keräkaalit. Lisää parin minuutin päästä punakaalit ja lehtikaalit. Keitä minuutin ajan. Huuhtele kaalit kylmällä vedellä ja valuta. Puristele mahdollisimman kuivaksi.

  4. 4

    Sekoita kaalien joukkoon murusteltu feta. Mausta seos. Kaada kaali-juustotäyte taikinan päälle. Sekoita kulhossa loppu raejuusto, munat ja kerma, kaada seos kaalitäytteen päälle.

    MääräAinesosa
    150 gfetaa
    suolaa
    rouhittua mustapippuria
    100 graejuustoa
    3 kplkananmunaa
    2 dlkermaa
  5. 5

    Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Kylmää vettä, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä