Kolmen kaalin piirakka
Noin 1,5 tuntia (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kaalin ystävän piirakassa on kerä-, puna- ja lehtikaalia. Mehevä kaalipiirakka saa makua rae- ja fetajuustosta.
| Taikina | |
|---|---|
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | margariinia |
| 100 g | raejuustoa |
| 1 rkl | kylmää vettä |
| Täyte | |
| 400 g | keräkaalia |
| 200 g | punakaalia |
| 200 g | lehtikaalia |
| 150 g | fetaa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 100 g | raejuustoa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | kermaa |
- 1.
Valmista taikina. Nypi ainekset käsin tai monitoimikoneella tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- 2.
Hienonna kerä- ja punakaali. Riivi lehtikaalien lehdet irti lehtiruodista ja pilko lehdet pienemmiksi.
- 3.
Kiehauta vettä suurehkossa kattilassa. Lisää joukkoon ensin keräkaalit. Lisää parin minuutin päästä punakaalit ja lehtikaalit. Keitä minuutin ajan. Huuhtele kaalit kylmällä vedellä ja valuta. Puristele mahdollisimman kuivaksi.
- 4.
Sekoita kaalien joukkoon murusteltu feta. Mausta seos. Kaada kaali-juustotäyte taikinan päälle. Sekoita kulhossa loppu raejuusto, munat ja kerma, kaada seos kaalitäytteen päälle.
- 5.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.
Kolmen kaalin piirakka
Kaalin ystävän piirakassa on kerä-, puna- ja lehtikaalia. Mehevä kaalipiirakka saa makua rae- ja fetajuustosta.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | margariinia |
| 100 g | raejuustoa |
| 1 rkl | kylmää vettä |
Täyte | |
| 400 g | keräkaalia |
| 200 g | punakaalia |
| 200 g | lehtikaalia |
| 150 g | fetaa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 100 g | raejuustoa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | kermaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Valmista taikina. Nypi ainekset käsin tai monitoimikoneella tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Määrä Ainesosa 3 dl vehnäjauhoja 75 g margariinia 100 g raejuustoa 1 rkl kylmää vettä - 2
Hienonna kerä- ja punakaali. Riivi lehtikaalien lehdet irti lehtiruodista ja pilko lehdet pienemmiksi.
Määrä Ainesosa 400 g keräkaalia 200 g punakaalia 200 g lehtikaalia - 3
Kiehauta vettä suurehkossa kattilassa. Lisää joukkoon ensin keräkaalit. Lisää parin minuutin päästä punakaalit ja lehtikaalit. Keitä minuutin ajan. Huuhtele kaalit kylmällä vedellä ja valuta. Puristele mahdollisimman kuivaksi.
- 4
Sekoita kaalien joukkoon murusteltu feta. Mausta seos. Kaada kaali-juustotäyte taikinan päälle. Sekoita kulhossa loppu raejuusto, munat ja kerma, kaada seos kaalitäytteen päälle.
Määrä Ainesosa 150 g fetaa suolaa rouhittua mustapippuria 100 g raejuustoa 3 kpl kananmunaa 2 dl kermaa - 5
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.
Ravintosisältö
277
Energiaa kcal
1160
Energiaa kj
16,6 g
Rasvaa
8,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,0 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
11,6 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
277
Energiaa kcal
1160
Energiaa kj
16,6 g
Rasvaa
8,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,0 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
11,6 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Kylmää vettä, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























