Kolmen kaalin piirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kolmen kaalin piirakka

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Kaalin ystävän piirakassa on kerä-, puna- ja lehtikaalia. Mehevä kaalipiirakka saa makua rae- ja fetajuustosta.

Ainekset

taikina

3 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Margariinia
100 g
Raejuustoa
1 rkl
Kylmää vettä

täyte

400 g
Keräkaalia
200 g
Punakaalia
200 g
Lehtikaalia
1 kpl
(270/180 g) salaattijuustokuutioita (feta)
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
100 g
Raejuustoa
3 kpl
Kananmunaa
2 dl
Kermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista taikina. Nypi ainekset käsin tai monitoimikoneella tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Hienonna kerä- ja punakaali. Riivi lehtikaalien lehdet irti lehtiruodista ja pilko lehdet pienemmiksi.

Kiehauta vettä suurehkossa kattilassa. Lisää joukkoon ensin keräkaalit. Lisää parin minuutin päästä punakaalit ja lehtikaalit. Keitä minuutin ajan. Huuhtele kaalit kylmällä vedellä ja valuta. Puristele mahdollisimman kuivaksi.

Sekoita kaalien joukkoon valutetut juustokuutiot. Mausta seos. Kaada kaali-juustotäyte taikinan päälle. Sekoita kulhossa loppu raejuusto, munat ja kerma, kaada seos kaalitäytteen päälle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1035

247

14,3 g

6,7 g

18,7 g

4,5 g

2,3 g

9,8 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Kylmää vettä,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli