Valmista taikina. Nypi ainekset käsin tai monitoimikoneella tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Hienonna kerä- ja punakaali. Riivi lehtikaalien lehdet irti lehtiruodista ja pilko lehdet pienemmiksi.
Kiehauta vettä suurehkossa kattilassa. Lisää joukkoon ensin keräkaalit. Lisää parin minuutin päästä punakaalit ja lehtikaalit. Keitä minuutin ajan. Huuhtele kaalit kylmällä vedellä ja valuta. Puristele mahdollisimman kuivaksi.
Sekoita kaalien joukkoon valutetut juustokuutiot. Mausta seos. Kaada kaali-juustotäyte taikinan päälle. Sekoita kulhossa loppu raejuusto, munat ja kerma, kaada seos kaalitäytteen päälle.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1035
247
14,3 g
6,7 g
18,7 g
4,5 g
2,3 g
9,8 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Kylmää vettä,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli