Kolmen kaalin piirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kolmen kaalin piirakka

???
Annokset
10
Kaalin ystävän piirakassa on kerä-, puna- ja lehtikaalia. Mehevä kaalipiirakka saa makua rae- ja fetajuustosta.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

3 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Margariinia
100 g
Raejuustoa
1 rkl
Kylmää vettä

TÄYTE

400 g
Keräkaalia
200 g
Punakaalia
200 g
Lehtikaalia
1 kpl
(270/180 g) salaattijuustokuutioita (feta)
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
100 g
Raejuustoa
3 kpl
Kananmunaa
2 dl
Kermaa

Näin teet

1

Valmista taikina. Nypi ainekset käsin tai monitoimikoneella tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Hienonna kerä- ja punakaali. Riivi lehtikaalien lehdet irti lehtiruodista ja pilko lehdet pienemmiksi.

Kiehauta vettä suurehkossa kattilassa. Lisää joukkoon ensin keräkaalit. Lisää parin minuutin päästä punakaalit ja lehtikaalit. Keitä minuutin ajan. Huuhtele kaalit kylmällä vedellä ja valuta. Puristele mahdollisimman kuivaksi.

Sekoita kaalien joukkoon valutetut juustokuutiot. Mausta seos. Kaada kaali-juustotäyte taikinan päälle. Sekoita kulhossa loppu raejuusto, munat ja kerma, kaada seos kaalitäytteen päälle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2015
Muokattu: 24.7.2018

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g187 g
Proteiinia10 g98 g
Rasvaa14 g143 g
Kuituja2 g23 g
Energiaa kj1035 10345
Energiaa kcal247 2472

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Kylmää vettä

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g187 g
Proteiinia10 g98 g
Rasvaa14 g143 g
Kuituja2 g23 g
Energiaa kj1035 10345
Energiaa kcal247 2472

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Kylmää vettä

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.