Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kolmen kaalin piirakka

timer-icon60 min  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Kaalin ystävän piirakassa on kerä-, puna- ja lehtikaalia. Mehevä kaalipiirakka saa makua rae- ja fetajuustosta.

Ainekset

Taikina

3 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Margariinia
100 g
Raejuustoa
1 rkl
Kylmää vettä

Täyte

400 g
Keräkaalia
200 g
Punakaalia
200 g
Lehtikaalia
1 kpl
(270/180 g) salaattijuustokuutioita (feta)
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
100 g
Raejuustoa
3 kpl
Kananmunaa
2 dl
Kermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista taikina. Nypi ainekset käsin tai monitoimikoneella tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

3 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Margariinia
100 g
Raejuustoa
1 rkl
Kylmää vettä
2

Hienonna kerä- ja punakaali. Riivi lehtikaalien lehdet irti lehtiruodista ja pilko lehdet pienemmiksi.

400 g
Keräkaalia
200 g
Punakaalia
200 g
Lehtikaalia
3

Kiehauta vettä suurehkossa kattilassa. Lisää joukkoon ensin keräkaalit. Lisää parin minuutin päästä punakaalit ja lehtikaalit. Keitä minuutin ajan. Huuhtele kaalit kylmällä vedellä ja valuta. Puristele mahdollisimman kuivaksi.

4

Sekoita kaalien joukkoon valutetut juustokuutiot. Mausta seos. Kaada kaali-juustotäyte taikinan päälle. Sekoita kulhossa loppu raejuusto, munat ja kerma, kaada seos kaalitäytteen päälle.

1 kpl
(270/180 g) salaattijuustokuutioita (feta)
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
100 g
Raejuustoa
3 kpl
Kananmunaa
2 dl
Kermaa
5

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

247

1035

14,3 g

6,7 g

18,7 g

4,5 g

2,3 g

9,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Kylmää vettä,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli