Kolmen kerroksen salaattikakku - Yhteishyvä

Kolmen kerroksen salaattikakku

Annokset
14
Voileipäkakun sukulainen, raikkaista kasviksista ja maukkaasta vuohenjuustosta koottu salaattikakku, on kevään juhlapöydän kuningatar.
Jaa Somessa

Ainekset

12 kpl
Ruispaahtoleipää
1/2 dl
Kasvislientä

VUOHENJUUSTOTÄYTE

3 kpl
(à 140 g) pehmeää vuohenjuustoa
1 kpl
(200 g) yrttituore-juustoa
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa

PARSATÄYTE

5 - 6 kpl
Vihreää tankoparsaa
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
2 kpl
Ruukkua erilaisia salaatteja
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
2 rkl
Oliiviöljyä
3 tl
Sitruunamehua

TOMAATTITÄYTE

200 g
Kirsikkatomaattia
1 dl
Aurinkokuivattua tomaattia
1 kpl
(200 g) aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
1/2 dl
Pinjansiemeniä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/4 tl
(¼ tl) suolaa

KORISTELUUN

Kasviksia
Yrttejä
Salaattia

Näin teet

1

Kuori parsat ja poista puumainen tyvi. Keitä noin 5 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.

5 - 6 kpl
Vihreää tankoparsaa
2

Kelmuta pyöreä kulho (2 l). Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Kostuta 8–9 viipaletta liemellä. Vuoraa kulhon reunat ja pohja leivillä.

12 kpl
Ruispaahtoleipää
1/2 dl
Kasvislientä
3

Pehmennä vuohenjuusto haarukalla ja sekoita yrttituorejuuston kanssa. Ota 2/3 tahnasta erikseen ja siirrä jääkaappiin. Hienonna basilika ja sekoita se 1/3 tahnaan.

3 kpl
(à 140 g) pehmeää vuohenjuustoa
1 kpl
(200 g) yrttituore-juustoa
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
4

Lusikoi tahna leiville kulhon pohjalle.

5

Leikkaa parsat ohuiksi viipaleiksi ja mausta suolalla. Huuhtele, kuivaa ja hienonna salaatit ja basilika, lisää öljy ja sitruunamehu. Painele parsat ja salaattiseos täytteen päälle.

5 - 6 kpl
Vihreää tankoparsaa
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
2 kpl
Ruukkua erilaisia salaatteja
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
2 rkl
Oliiviöljyä
3 tl
Sitruunamehua
6

Paloittele tomaatit. Valuta ja kuutioi aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita tomaattitäytteen ainekset keskenään. Levitä täyte salaattikerroksen päälle.

200 g
Kirsikkatomaattia
1 dl
Aurinkokuivattua tomaattia
1 kpl
(200 g) aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
1/2 dl
Pinjansiemeniä
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
7

Kostuta loput leivät ja aseta täytteen pinnalle. Peitä kelmulla ja laita päälle painoksi esim. muovinen leikkuulauta. Siirrä yöksi jääkaappiin.

8

Kumoa kakku ja poista kelmut. Levitä kakun pinnalle loput juustotahnasta. Koristele salaatilla ja kasviksilla. Tee kakulle halutessasi parsavarsi.

Salaattia
Kasviksia
Yrttejä
Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g177 g
Proteiinia4 g55 g
Rasvaa7 g93 g
Kuituja2 g24 g
Energiaa kj541 7571
Energiaa kcal129 1809

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Ruukkua basilikaa

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

  • Ruukkua erilaisia salaatteja

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

  • Kasviksia

  • Yrttejä

  • Salaattia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g177 g
Proteiinia4 g55 g
Rasvaa7 g93 g
Kuituja2 g24 g
Energiaa kj541 7571
Energiaa kcal129 1809

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Ruukkua basilikaa

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

  • Ruukkua erilaisia salaatteja

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

  • Kasviksia

  • Yrttejä

  • Salaattia

Resepti
Taina Tellman

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.