Kolmen kerroksen salaattikakku

arvosana4/5

(1)arvio
14 Annosta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Voileipäkakun sukulainen, raikkaista kasviksista ja maukkaasta vuohenjuustosta koottu salaattikakku, on kevään juhlapöydän kuningatar.

Ainekset (14 annosta)

MääräAinesosa
12 kplruispaahtoleipäviipaletta
1/2 dlkasvislientä

Vuohenjuustotäyte

450 g(3 pkt, à 150 g) pehmeää vuohenjuustoa
200 g(1 rs) yrttituorejuustoa
1/2 kplruukkua basilikaa

Parsatäyte

250 gvihreää parsaa
1/4 tlsuolaa
1 kplruukku romainesalaattia
1 kplruukku rucolaa
1/2 kplruukkua basilikaa
2 rkloliiviöljyä
3 tlsitruunanmehua

Tomaattitäyte

200 gkirsikkatomaatteja
1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
200 g(1 rs) tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
1/2 dlpinjansiemeniä
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlsuolaa

Koristeluun

kurkkua
salaattia
basilikaa
kirsikkatomaatteja

Valmistus

  1. 1

    Kuori parsat ja poista puumainen tyvi. Keitä noin 5 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.

    MääräAinesosa
    250 gvihreää parsaa
  2. 2

    Kelmuta pyöreä kulho (2 l). Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Kostuta 8–9 viipaletta liemellä. Vuoraa kulhon reunat ja pohja leivillä.

    MääräAinesosa
    12 kplruispaahtoleipäviipaletta
    1/2 dlkasvislientä
  3. 3

    Pehmennä vuohenjuusto haarukalla ja sekoita yrttituorejuuston kanssa. Ota 2/3 tahnasta erikseen ja siirrä jääkaappiin. Hienonna basilika ja sekoita se 1/3 tahnaan.

    MääräAinesosa
    450 g(3 pkt, à 150 g) pehmeää vuohenjuustoa
    200 g(1 rs) yrttituorejuustoa
    1/2 kplruukkua basilikaa
  4. 4

    Lusikoi tahna leiville kulhon pohjalle.

  5. 5

    Leikkaa parsat ohuiksi viipaleiksi ja mausta suolalla. Huuhtele, kuivaa ja hienonna salaatit ja basilika, lisää öljy ja sitruunamehu. Painele parsat ja salaattiseos täytteen päälle.

    MääräAinesosa
    250 gvihreää parsaa
    1/4 tlsuolaa
    1 kplruukku romainesalaattia
    1/2 kplruukkua basilikaa
    2 rkloliiviöljyä
    3 tlsitruunanmehua
  6. 6

    Paloittele tomaatit. Valuta ja kuutioi aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita tomaattitäytteen ainekset keskenään. Levitä täyte salaattikerroksen päälle.

    MääräAinesosa
    200 gkirsikkatomaatteja
    1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
    200 g(1 rs) tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
    1/2 dlpinjansiemeniä
    1/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  7. 7

    Kostuta loput leivät ja aseta täytteen pinnalle. Peitä kelmulla ja laita päälle painoksi esim. muovinen leikkuulauta. Siirrä yöksi jääkaappiin.

  8. 8

    Kumoa kakku ja poista kelmut. Levitä kakun pinnalle loput juustotahnasta. Koristele esimerkiksi kurkkurullilla, salaatilla, yrteillä ja halkaistuilla kirsikkatomaateilla.

    MääräAinesosa
    kurkkua
    salaattia
    basilikaa
    kirsikkatomaatteja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kurkkua, salaattia, basilikaa, kirsikkatomaatteja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.7.2018
|
Päivitetty: 9.10.2025

Samankaltaisia reseptejä