Kolmen kerroksen salaattikakku
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Voileipäkakun sukulainen, raikkaista kasviksista ja maukkaasta vuohenjuustosta koottu salaattikakku, on kevään juhlapöydän kuningatar.
| 12 kpl | ruispaahtoleipäviipaletta |
| 1/2 dl | kasvislientä |
| Vuohenjuustotäyte | |
|---|---|
| 450 g | (3 pkt, à 150 g) pehmeää vuohenjuustoa |
| 200 g | (1 rs) yrttituorejuustoa |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| Parsatäyte | |
| 250 g | vihreää parsaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 kpl | ruukku romainesalaattia |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 3 tl | sitruunanmehua |
| Tomaattitäyte | |
| 200 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti) |
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| Koristeluun | |
| kurkkua | |
| salaattia | |
| basilikaa | |
| kirsikkatomaatteja | |
- 1.
Kuori parsat ja poista puumainen tyvi. Keitä noin 5 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.
- 2.
Kelmuta pyöreä kulho (2 l). Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Kostuta 8–9 viipaletta liemellä. Vuoraa kulhon reunat ja pohja leivillä.
- 3.
Pehmennä vuohenjuusto haarukalla ja sekoita yrttituorejuuston kanssa. Ota 2/3 tahnasta erikseen ja siirrä jääkaappiin. Hienonna basilika ja sekoita se 1/3 tahnaan.
- 4.
Lusikoi tahna leiville kulhon pohjalle.
- 5.
Leikkaa parsat ohuiksi viipaleiksi ja mausta suolalla. Huuhtele, kuivaa ja hienonna salaatit ja basilika, lisää öljy ja sitruunamehu. Painele parsat ja salaattiseos täytteen päälle.
- 6.
Paloittele tomaatit. Valuta ja kuutioi aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita tomaattitäytteen ainekset keskenään. Levitä täyte salaattikerroksen päälle.
- 7.
Kostuta loput leivät ja aseta täytteen pinnalle. Peitä kelmulla ja laita päälle painoksi esim. muovinen leikkuulauta. Siirrä yöksi jääkaappiin.
- 8.
Kumoa kakku ja poista kelmut. Levitä kakun pinnalle loput juustotahnasta. Koristele esimerkiksi kurkkurullilla, salaatilla, yrteillä ja halkaistuilla kirsikkatomaateilla.
Kolmen kerroksen salaattikakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Voileipäkakun sukulainen, raikkaista kasviksista ja maukkaasta vuohenjuustosta koottu salaattikakku, on kevään juhlapöydän kuningatar.
Ainekset (14 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 12 kpl | ruispaahtoleipäviipaletta |
| 1/2 dl | kasvislientä |
Vuohenjuustotäyte | |
| 450 g | (3 pkt, à 150 g) pehmeää vuohenjuustoa |
| 200 g | (1 rs) yrttituorejuustoa |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
Parsatäyte | |
| 250 g | vihreää parsaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 kpl | ruukku romainesalaattia |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 3 tl | sitruunanmehua |
Tomaattitäyte | |
| 200 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti) |
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
Koristeluun | |
| kurkkua | |
| salaattia | |
| basilikaa | |
| kirsikkatomaatteja | |
Valmistus
- 1
Kuori parsat ja poista puumainen tyvi. Keitä noin 5 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.
Määrä Ainesosa 250 g vihreää parsaa - 2
Kelmuta pyöreä kulho (2 l). Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Kostuta 8–9 viipaletta liemellä. Vuoraa kulhon reunat ja pohja leivillä.
Määrä Ainesosa 12 kpl ruispaahtoleipäviipaletta 1/2 dl kasvislientä - 3
Pehmennä vuohenjuusto haarukalla ja sekoita yrttituorejuuston kanssa. Ota 2/3 tahnasta erikseen ja siirrä jääkaappiin. Hienonna basilika ja sekoita se 1/3 tahnaan.
Määrä Ainesosa 450 g (3 pkt, à 150 g) pehmeää vuohenjuustoa 200 g (1 rs) yrttituorejuustoa 1/2 kpl ruukkua basilikaa - 4
Lusikoi tahna leiville kulhon pohjalle.
- 5
Leikkaa parsat ohuiksi viipaleiksi ja mausta suolalla. Huuhtele, kuivaa ja hienonna salaatit ja basilika, lisää öljy ja sitruunamehu. Painele parsat ja salaattiseos täytteen päälle.
Määrä Ainesosa 250 g vihreää parsaa 1/4 tl suolaa 1 kpl ruukku romainesalaattia 1/2 kpl ruukkua basilikaa 2 rkl oliiviöljyä 3 tl sitruunanmehua - 6
Paloittele tomaatit. Valuta ja kuutioi aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita tomaattitäytteen ainekset keskenään. Levitä täyte salaattikerroksen päälle.
Määrä Ainesosa 200 g kirsikkatomaatteja 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja 200 g (1 rs) tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti) 1/2 dl pinjansiemeniä 1/4 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 7
Kostuta loput leivät ja aseta täytteen pinnalle. Peitä kelmulla ja laita päälle painoksi esim. muovinen leikkuulauta. Siirrä yöksi jääkaappiin.
- 8
Kumoa kakku ja poista kelmut. Levitä kakun pinnalle loput juustotahnasta. Koristele esimerkiksi kurkkurullilla, salaatilla, yrteillä ja halkaistuilla kirsikkatomaateilla.
Määrä Ainesosa kurkkua salaattia basilikaa kirsikkatomaatteja
Ravintosisältö
293
Energiaa kcal
1225
Energiaa kj
20,9 g
Rasvaa
10,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,9 g
Hiilihydraatteja
3,1 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
10,3 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
293
Energiaa kcal
1225
Energiaa kj
20,9 g
Rasvaa
10,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,9 g
Hiilihydraatteja
3,1 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
10,3 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kurkkua, salaattia, basilikaa, kirsikkatomaatteja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























