Kreikkalaiset uunitomaatit

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplisoa tomaattia

Täyte

3 rklpinjansiemeniä
3 kplvalkosipulinkynttä
3 kplanjovisfileetä
1 dlmurskattuja leivänmuruja
3 rklhienonnettua persiljaa
3 rklsalaattijuustokuutioita
1 tloreganoa

Valmistus

  1. 1

    Halkaise tomaatit ja koverra sisukset kulhoon. Voit käyttää ne esim. pastakastikkeessa. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi.

    Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna anjovisfileet. Siirrä kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Murskaa hieman juustokuutioita, jotka sitovat täytettä.

    Nostele täytettä tomaateille. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla tai miedossa grillin lämmössä noin 20 minuuttia. Tarjoile alkuruokana tai pääruoan lisäkkeenä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 1 dl Murskattuja leivänmuruja, 3 rkl Salaattijuustokuutioita, 1 tl Oreganoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä