Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kreikkalaiset uunitomaatit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Isoa tomaattia

Täyte

3 rkl
Pinjansiemeniä
3 kpl
Valkosipulinkynttä
3 kpl
Anjovisfileetä
1 dl
Murskattuja leivänmuruja
3 rkl
Hienonnettua persiljaa
3 rkl
Salaattijuustokuutioita
1 tl
Oreganoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise tomaatit ja koverra sisukset kulhoon. Voit käyttää ne esim. pastakastikkeessa. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna anjovisfileet. Siirrä kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Murskaa hieman juustokuutioita, jotka sitovat täytettä.

Nostele täytettä tomaateille. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla tai miedossa grillin lämmössä noin 20 minuuttia. Tarjoile alkuruokana tai pääruoan lisäkkeenä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

76

320

5,3 g

0,3 g

3,3 g

3,3 g

2,3 g

2,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 dl Murskattuja leivänmuruja,

3 rkl Salaattijuustokuutioita,

1 tl Oreganoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli