Kreikkalaiset uunitomaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kreikkalaiset uunitomaatit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

4 kpl
Isoa tomaattia

täyte

3 rkl
Pinjansiemeniä
3 kpl
Valkosipulinkynttä
3 kpl
Anjovisfileetä
1 dl
Murskattuja leivänmuruja
3 rkl
Hienonnettua persiljaa
3 rkl
Salaattijuustokuutioita
1 tl
Oreganoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise tomaatit ja koverra sisukset kulhoon. Voit käyttää ne esim. pastakastikkeessa. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna anjovisfileet. Siirrä kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Murskaa hieman juustokuutioita, jotka sitovat täytettä.

Nostele täytettä tomaateille. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla tai miedossa grillin lämmössä noin 20 minuuttia. Tarjoile alkuruokana tai pääruoan lisäkkeenä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

320

76

5,3 g

0,3 g

3,3 g

3,3 g

2,3 g

2,8 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 dl Murskattuja leivänmuruja,

3 rkl Salaattijuustokuutioita,

1 tl Oreganoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli