Kuhaa Mannerheimin tapaan

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min

Marskin kuha on klassikkoannos, joka on herkullinen ja helppo valmistaa. Piparjuuri antaa paistetulle kalalle pirteän maun. Nauti täyteläisen herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkuhafileetä (4 kpl)
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1 rklvoita

PIPARJUURIVOI

50 gvoita
1 tlpiparjuuritahnaa

SIENIKASTIKE

200 gherkkusieniä (1 rs)
1 kplsipuli
1 rklvoita
2 rklvehnäjauhoja
2 dlruokakermaa (1 prk)
2 dllihalientä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita huoneenlämpöiseen voihin piparjuuritahna. Anna seoksen maustua.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
    1 tlpiparjuuritahnaa
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja pilko herkkusienet. Ruskista sipulit ja sienet pannulla voissa. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja paista hetki käännellen. Sekoita joukkoon ruokakerma ja lihaliemi. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes se on sopivan paksua. Valmista kuha sillä aikaa.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    200 gherkkusieniä (1 rs)
    2 dllihalientä
    1 rklvoita
    1/4 tlsuolaa
    2 rklvehnäjauhoja
    2 dlruokakermaa (1 prk)
    1/4 tlmustapippuria
  3. 3

    Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Kypsennä fileet voissa pannulla kauniin ruskeiksi. Lusikoi paistetun kuhan päälle piparjuurivoita. Tarjoa herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 tlmustapippuria
    1/2 tlsuolaa
    600 gkuhafileetä (4 kpl)
    1 rklvoita

Vinkki: Voit halutessasi pursottaa piparjuurivoin ruusukkeiksi leivinpaperin päälle ja antaa jähmettyä jääkaapissa. Asettele ruusukkeet kuuman kalan päälle juuri ennen tarjoilua. Valmista annos kaksinkertaisena, jotta pursottaminen olisi sujuvampaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
30.8.2019
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä