Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuhaa Mannerheimin tapaan

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Marskin kuha on klassikkoannos, joka on herkullinen ja helppo valmistaa. Piparjuuri antaa paistetulle kalalle pirteän maun. Nauti täyteläisen herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

600 g
kuhafileetä (4 kpl)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 rkl
voita

PIPARJUURIVOI

50 g
voita
1 tl
piparjuuritahnaa

SIENIKASTIKE

200 g
herkkusieniä (1 rs)
1 kpl
sipuli
1 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
ruokakermaa (1 prk)
2 dl
lihalientä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita huoneenlämpöiseen voihin piparjuuritahna. Anna seoksen maustua.

50 g
voita
1 tl
piparjuuritahnaa
2

Kuori ja hienonna sipulit. Puhdista ja pilko herkkusienet. Ruskista molemmat pannulla voissa. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja paista hetki käännellen. Sekoita joukkoon ruokakerma ja lihaliemi. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes se on sopivan paksua. Valmista kuha sillä aikaa.

1 kpl
sipuli
200 g
herkkusieniä (1 rs)
2 dl
lihalientä
1 rkl
voita
1/4 tl
suolaa
2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
ruokakermaa (1 prk)
1/4 tl
mustapippuria
3

Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Kypsennä fileet voissa pannulla kauniin ruskeiksi. Lusikoi paistetun kuhan päälle piparjuurivoita. Tarjoa herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
suolaa
600 g
kuhafileetä (4 kpl)
1 rkl
voita

Vinkki: Voit halutessasi pursottaa piparjuurivoin ruusukkeiksi leivinpaperin päälle ja antaa jähmettyä jääkaapissa. Asettele ruusukkeet kuuman kalan päälle juuri ennen tarjoilua. Valmista annos kaksinkertaisena, jotta pursottaminen olisi sujuvampaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 30.8.2019
|
Muokattu: 8.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

428

1789

29,8 g

14,5 g

8,0 g

2,0 g

1,3 g

30,5 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli