Kuhaa Mannerheimin tapaan
60 min

Nappaa talteen!
Marskin kuha on klassikkoannos, joka on herkullinen ja helppo valmistaa. Piparjuuri antaa paistetulle kalalle pirteän maun. Nauti täyteläisen herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.
| 600 g | kuhafileetä (4 kpl) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 rkl | voita |
| PIPARJUURIVOI | |
|---|---|
| 50 g | voita |
| 1 tl | piparjuuritahnaa |
| SIENIKASTIKE | |
| 200 g | herkkusieniä (1 rs) |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | voita |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | ruokakermaa (1 prk) |
| 2 dl | lihalientä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
- 1.
Sekoita huoneenlämpöiseen voihin piparjuuritahna. Anna seoksen maustua.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja pilko herkkusienet. Ruskista sipulit ja sienet pannulla voissa. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja paista hetki käännellen. Sekoita joukkoon ruokakerma ja lihaliemi. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes se on sopivan paksua. Valmista kuha sillä aikaa.
- 3.
Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Kypsennä fileet voissa pannulla kauniin ruskeiksi. Lusikoi paistetun kuhan päälle piparjuurivoita. Tarjoa herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Kuhaa Mannerheimin tapaan
arvosana5/5
60 min
Marskin kuha on klassikkoannos, joka on herkullinen ja helppo valmistaa. Piparjuuri antaa paistetulle kalalle pirteän maun. Nauti täyteläisen herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kuhafileetä (4 kpl) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 rkl | voita |
PIPARJUURIVOI | |
| 50 g | voita |
| 1 tl | piparjuuritahnaa |
SIENIKASTIKE | |
| 200 g | herkkusieniä (1 rs) |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | voita |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | ruokakermaa (1 prk) |
| 2 dl | lihalientä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Valmistus
- 1
Sekoita huoneenlämpöiseen voihin piparjuuritahna. Anna seoksen maustua.
Määrä Ainesosa 50 g voita 1 tl piparjuuritahnaa - 2
Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja pilko herkkusienet. Ruskista sipulit ja sienet pannulla voissa. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja paista hetki käännellen. Sekoita joukkoon ruokakerma ja lihaliemi. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes se on sopivan paksua. Valmista kuha sillä aikaa.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 200 g herkkusieniä (1 rs) 2 dl lihalientä 1 rkl voita 1/4 tl suolaa 2 rkl vehnäjauhoja 2 dl ruokakermaa (1 prk) 1/4 tl mustapippuria - 3
Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Kypsennä fileet voissa pannulla kauniin ruskeiksi. Lusikoi paistetun kuhan päälle piparjuurivoita. Tarjoa herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 tl mustapippuria 1/2 tl suolaa 600 g kuhafileetä (4 kpl) 1 rkl voita
Vinkki: Voit halutessasi pursottaa piparjuurivoin ruusukkeiksi leivinpaperin päälle ja antaa jähmettyä jääkaapissa. Asettele ruusukkeet kuuman kalan päälle juuri ennen tarjoilua. Valmista annos kaksinkertaisena, jotta pursottaminen olisi sujuvampaa.
Ravintosisältö
431
Energiaa kcal
1801
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
14,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
30,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
431
Energiaa kcal
1801
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
14,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
30,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl piparjuuritahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























