Kukkakaali-kvinoarisotto | Risotot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kukkakaali-kvinoarisotto

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hauduta mehevä risotto kukkakaalista ja kvinoasta. Paista kukkakaalin rapeat lehdet annoksen koristeeksi.

Ainekset

1 kpl
Kukkakaali
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
(250 g) tuoretta pinaattua
1 dl
Kvinoaa
4 rkl
Öljyä
1 dl
Valkoviiniä
1 dl
Raastettua parmesaania
1/2 - 1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Paloittele kukkakaali suupaloiksi. Hienonna 1/3 kukkakaalipaloista pieneksi muruksi. Säästä lehdet koristeeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna pinaatti. Huuhtele kvinoa.

2

Lämmitä 3 rkl öljyä kattilassa. Kuullota siinä sipuleita ja hienonnettua kukkakaalia 2–3 minuuttia. Lisää kvinoa ja viini. Kiehauta kasaan ja lisää 2 dl kasvislientä. Keitä kasaan ja lisää 2 dl lientä aina, kun edellinen on imeytynyt. Kypsennä miedolla lämmöllä yhteensä 20–25 minuuttia.

3

Lisää pinaatit ja juustoraaste. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.

4

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista kukkakaalinlehtiä ja -paloja 2 minuuttia.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.6.2017
Muokattu: 17.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

906

217

14,8 g

1,3 g

11,5 g

2,5 g

3,8 g

3,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1 pussi (250 g) tuoretta pinaattua,

1 dl Raastettua parmesaania,

0,5 - 1 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli