Paloittele kukkakaali suupaloiksi. Hienonna 1/3 kukkakaalipaloista pieneksi muruksi. Säästä lehdet koristeeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna pinaatti. Huuhtele kvinoa.
Lämmitä 3 rkl öljyä kattilassa. Kuullota siinä sipuleita ja hienonnettua kukkakaalia 2–3 minuuttia. Lisää kvinoa ja viini. Kiehauta kasaan ja lisää 2 dl kasvislientä. Keitä kasaan ja lisää 2 dl lientä aina, kun edellinen on imeytynyt. Kypsennä miedolla lämmöllä yhteensä 20–25 minuuttia.
Lisää pinaatit ja juustoraaste. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista kukkakaalinlehtiä ja -paloja 2 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
906
217
14,8 g
1,3 g
11,5 g
2,5 g
3,8 g
3,5 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
1 pussi (250 g) tuoretta pinaattua,
1 dl Raastettua parmesaania,
0,5 - 1 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli