Kukkakaali-kvinoarisotto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kukkakaali-kvinoarisotto

???
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Hauduta mehevä risotto kukkakaalista ja kvinoasta. Paista kukkakaalin rapeat lehdet annoksen koristeeksi.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Kukkakaali
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
(250 g) tuoretta pinaattua
1 dl
Kvinoaa
4 rkl
Öljyä
1 dl
Valkoviiniä
1 dl
Raastettua parmesaania
1/2 - 1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Paloittele kukkakaali suupaloiksi. Hienonna 1/3 kukkakaalipaloista pieneksi muruksi. Säästä lehdet koristeeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna pinaatti. Huuhtele kvinoa.

2

Lämmitä 3 rkl öljyä kattilassa. Kuullota siinä sipuleita ja hienonnettua kukkakaalia 2–3 minuuttia. Lisää kvinoa ja viini. Kiehauta kasaan ja lisää 2 dl kasvislientä. Keitä kasaan ja lisää 2 dl lientä aina, kun edellinen on imeytynyt. Kypsennä miedolla lämmöllä yhteensä 20–25 minuuttia.

3

Lisää pinaatit ja juustoraaste. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.

4

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista kukkakaalinlehtiä ja -paloja 2 minuuttia.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.6.2017
Muokattu: 17.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g46 g
Proteiinia4 g14 g
Rasvaa15 g59 g
Kuituja4 g15 g
Energiaa kj906 3623
Energiaa kcal217 866

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 pussi (250 g) tuoretta pinaattua

  • 1 dl Raastettua parmesaania

  • 0,5 - 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g46 g
Proteiinia4 g14 g
Rasvaa15 g59 g
Kuituja4 g15 g
Energiaa kj906 3623
Energiaa kcal217 866

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 pussi (250 g) tuoretta pinaattua

  • 1 dl Raastettua parmesaania

  • 0,5 - 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.