Kukkakaali-kvinoarisotto

arvosana3/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min (josta 45 min aktiivista)

Hauduta mehevä risotto kukkakaalista ja kvinoasta. Pinaatilla ryyditetyn kasvisruoan kruunaavat rapeaksi paistetut kukkakaalin lehdet ja parmesaani.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkukkakaali
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
150 gtuoretta pinaattia
1 dlkvinoaa
4 rklöljyä
1 dlvalkoviiniä
5 - 6 dlkasvislientä (gluteenitonta)
35 g(1 dl) raastettua parmesaania
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Paloittele kukkakaali suupaloiksi. Hienonna 1/3 kukkakaalipaloista pieneksi muruksi. Säästä lehdet koristeeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna pinaatti. Huuhtele kvinoa.

    MääräAinesosa
    1 kplkukkakaali
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    150 gtuoretta pinaattia
    1 dlkvinoaa
  2. 2

    Lämmitä 3 rkl öljyä kattilassa. Kuullota siinä sipuleita ja hienonnettua kukkakaalia 2–3 minuuttia. Lisää kvinoa ja viini. Kiehauta kasaan ja lisää 2 dl kasvislientä. Keitä kasaan ja lisää 2 dl lientä aina, kun edellinen on imeytynyt. Kypsennä miedolla lämmöllä yhteensä 20–25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 rklöljyä
    1 dlvalkoviiniä
    5 - 6 dlkasvislientä (gluteenitonta)
  3. 3

    Lisää pinaatit ja juustoraaste. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    35 g(1 dl) raastettua parmesaania
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  4. 4

    Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista kukkakaalinlehtiä ja -paloja 2 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.7.2018
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä