Kukkakaali-pekonisalaatti

Yksinkertainen, mutta herkullinen kukkakaali-pekonisalaatti valmistuu vain neljästä aineksesta. Viimeistele salaatti sitruunavinegretillä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkukkakaali
1 kpl(140 g) fileepekonia
1 kplruukku jääsalaattia
1/2 dlpaahdettuja auringonkukansiemeniä

Sitruunavinegretti

2 rklsitruunamehua
1/2 dloliiviöljyä
1 tljuoksevaa hunajaa
rouhittua mustapippuria
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kukkakaali ja leikkaa se pieniksi kukinnoiksi. Höyrytä kukkakaali lähes kypsäksi ja pidä lämpimänä kannen alla. Silppua pekoni ja ruskista se pannussa omassa rasvassaan. Huuhtele salaatti tarvittaessa. Annostele vadille salaattia ja höyrytettyä kukkakaalia. Ripottele päälle rapea pekoni ja paahdetut auringonkukansiemenet. Yhdistä vinegretin ainekset ja valuta se salaatin päälle.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä