Kukkakaali-pekonisalaatti - Yhteishyvä

Kukkakaali-pekonisalaatti

???
Annokset
4
Yksinkertainen, mutta herkullinen kukkakaali-pekonisalaatti valmistuu vain neljästä aineksesta. Viimeistele salaatti sitruunavinegretillä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Kukkakaali
1 kpl
(140 g) fileepekonia
1 kpl
Ruukku jääsalaattia
1/2 dl
Paahdettuja auringonkukansiemeniä

SITRUUNAVINEGRETTI

2 rkl
Sitruunamehua
1/2 dl
Oliiviöljyä
1 tl
Juoksevaa hunajaa
Rouhittua mustapippuria
Suolaa

Näin teet

1

Huuhtele kukkakaali ja leikkaa se pieniksi kukinnoiksi. Höyrytä kukkakaali lähes kypsäksi ja pidä lämpimänä kannen alla. Silppua pekoni ja ruskista se pannussa omassa rasvassaan. Huuhtele salaatti tarvittaessa. Annostele vadille salaattia ja höyrytettyä kukkakaalia. Ripottele päälle rapea pekoni ja paahdetut auringonkukansiemenet. Yhdistä vinegretin ainekset ja valuta se salaatin päälle.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.6.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa