Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kukkakaali-vadelmasalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rapsakasta kukkakaalista ja makeasta vadelmasta valmistuu kesän yllättäjä: kevyt ja ihana lisukesalaatti. Nauti sellaisenaan tai grilliruoan kanssa.

Ainekset

1 kpl
Kukkakaali
3 rkl
Persiljasilppua
1/2 dl
Manteleita
1 dl
Vadelmia

Kastike

1 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhdo ja jaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Rouhi mantelit. Silppua persilja. Sekoita salaattiainekset vadelmia lukuun ottamatta kulhossa keskenään.

1 kpl
Kukkakaali
1/2 dl
Manteleita
3 rkl
Persiljasilppua
2

Valmista kastike ja lisää salaattiin. Anna maustua jonkin aikaa. Lisää vadelmat salaatin pinnalle.

1 kpl
Sitruunan mehu
1/4 tl
Mustapippuria rouhittuna
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Vadelmia

Vinkki: Kukkakaalista tulee erityisen rapsakkaa, kun panet nuput joksikin aikaa jääveteen ennen salaatin tekoa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
|
Muokattu: 1.7.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

143

600

11,5 g

0,8 g

3,5 g

3,3 g

3,8 g

4,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli