Kukkakaali-vadelmasalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Rapsakasta kukkakaalista ja makeasta vadelmasta valmistuu kesän yllättäjä: kevyt ja ihana lisukesalaatti. Nauti sellaisenaan tai grilliruoan kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkukkakaali
3 rklpersiljasilppua
1/2 dlmanteleita
1 dlvadelmia

Kastike

1 kplsitruunan mehu
2 rklöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Huuhdo ja jaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Rouhi mantelit. Silppua persilja. Sekoita salaattiainekset vadelmia lukuun ottamatta kulhossa keskenään.

    MääräAinesosa
    1 kplkukkakaali
    1/2 dlmanteleita
    3 rklpersiljasilppua
  2. 2

    Valmista kastike ja lisää salaattiin. Anna maustua jonkin aikaa. Lisää vadelmat salaatin pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruunan mehu
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    2 rklöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1 dlvadelmia

Vinkki: Kukkakaalista tulee erityisen rapsakkaa, kun panet nuput joksikin aikaa jääveteen ennen salaatin tekoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä