Kukkakaalicurry

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

20 min (josta 10 min aktiivista)

Pyöräytä mausteinen kasviscurry kukkakaalista, valmiista currytahnasta ja kookosmaidosta. Nopea arkiruoka maistuu sellaisenaan tai lisukkeena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkukkakaalia
1 kplsipuli
1 kplpunainen paprika
1 kplpunainen chili
1 rklrypsiöljyä
2 rklcurrytahnaa (vegaanista)
400 ml(1 tlk) kookosmaitoa
1/2 tlsuolaa
1 kplruukku korianteria

Valmistus

  1. 1

    Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuutioi kanta ja lehdet. Kuori ja suikaloi sipuli. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja kuutioi malto. Hienonna chili.

    MääräAinesosa
    500 gkukkakaalia
    1 kplsipuli
    1 kplpunainen paprika
    1 kplpunainen chili
  2. 2

    Kuullota sipulia, chiliä ja paprikaa öljyssä korkeareunaisella pannulla muutama minuutti. Lisää currytahna ja kukkakaali. Kuumenna. Lisää kookosmaito ja kypsennä 10 minuuttia kannen alla. Mausta suolalla ja korianterilla.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    2 rklcurrytahnaa (vegaanista)
    400 ml(1 tlk) kookosmaitoa
    1/2 tlsuolaa
    1 kplruukku korianteria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä