Kukkakaalipohjainen pizza
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee pizzapohja kukkakaalista! Helpon kukkakaalipizza täytetään kirsikkatomaateilla ja mozzarellalla. Ripottele pizzan päälle myös tuoretta basilikaa.
| Pohja | |
|---|---|
| 750 g | kukkakaalia |
| 1 1/2 rkl | oliiviöljyä |
| 100 g | (2 dl) emmentaljuustoraastetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| Pinnalle | |
| 1 dl | pastakastiketta |
| 125 g | (1 pkt) mozzarellajuustoa |
| 125 g | (1/2 rs) kirsikkatomaatteja |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| Lisäksi | |
| 1/4 kpl | ruukkua basilikaa |
- 1.
Raasta kukkakaali muruksi. Paista murua pannulla öljyssä, kunnes ne saavat väriä. Anna jäähtyä hetken aikaa.
- 2.
Sekoita joukkoon juustoraaste ja muna. Painele kukkakaali tiiviiksi, pyöreäksi pohjaksi leivinpaperoidulle uunipellille. Esipaista pohjaa 225-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
- 3.
Levitä pohjan päälle pastakastike, viipaloitu mozzarella ja halkaistut kirsikkatomaatit. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Jatka paistamista noin 15 minuuttia. Viimeistele pizza tuoreella basilikalla.
Tee pizzapohja kukkakaalista! Helpon kukkakaalipizza täytetään kirsikkatomaateilla ja mozzarellalla. Ripottele pizzan päälle myös tuoretta basilikaa.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 750 g | kukkakaalia |
| 1 1/2 rkl | oliiviöljyä |
| 100 g | (2 dl) emmentaljuustoraastetta |
| 1 kpl | kananmuna |
Pinnalle | |
| 1 dl | pastakastiketta |
| 125 g | (1 pkt) mozzarellajuustoa |
| 125 g | (1/2 rs) kirsikkatomaatteja |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Lisäksi | |
| 1/4 kpl | ruukkua basilikaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Raasta kukkakaali muruksi. Paista murua pannulla öljyssä, kunnes ne saavat väriä. Anna jäähtyä hetken aikaa.
Määrä Ainesosa 750 g kukkakaalia 1 1/2 rkl oliiviöljyä - 2
Sekoita joukkoon juustoraaste ja muna. Painele kukkakaali tiiviiksi, pyöreäksi pohjaksi leivinpaperoidulle uunipellille. Esipaista pohjaa 225-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 100 g (2 dl) emmentaljuustoraastetta 1 kpl kananmuna - 3
Levitä pohjan päälle pastakastike, viipaloitu mozzarella ja halkaistut kirsikkatomaatit. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Jatka paistamista noin 15 minuuttia. Viimeistele pizza tuoreella basilikalla.
Määrä Ainesosa 1 dl pastakastiketta 125 g (1 pkt) mozzarellajuustoa 125 g (1/2 rs) kirsikkatomaatteja ripaus suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna 1/4 kpl ruukkua basilikaa
Ravintosisältö
611
Energiaa kcal
2559
Energiaa kj
41,5 g
Rasvaa
19,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,0 g
Hiilihydraatteja
13,5 g
Sokereita
10,0 g
Kuituja
38,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
611
Energiaa kcal
2559
Energiaa kj
41,5 g
Rasvaa
19,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,0 g
Hiilihydraatteja
13,5 g
Sokereita
10,0 g
Kuituja
38,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























