Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kukkakaalipohjainen pizza

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee pizzapohja kukkakaalista! Helpon kukkakaalipizzan päällysteessä on muun muassa valmista pastakastiketta ja mozzarellaa. Ripottele pizzan päälle tuoretta basilikaa.

Ainekset

Pohja

1 kpl
(750 g) kukkakaali
1 1/2 rkl
Oliiviöljyä
100 g
(2 dl) Emmentaljuustoraastetta
1 kpl
Kananmuna

Pinnalle

1 dl
Pastakastiketta
1 kpl
(125 g) mozzarellajuustopallo
12 kpl
Kirsikkatomaattia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Lisäksi

Tuoretta basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Raasta kukkakaali muruiksi. Paista muruja pannulla öljyssä, kunnes ne saavat väriä. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon juustoraaste ja muna. Painele kukkakaali tiiviiksi, pyöreäksi pohjaksi leivinpaperoidulle uunipellille. Esipaista pohjaa 225-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia. Levitä pohjan päälle pastakastike, viipaloitu mozzarella ja kirsikkatomaatit. Mausta. Jatka paistamista noin 15 minuuttia. Ripottele päälle tuoretta basilikaa.

Rouhittua mustapippuria
1 dl
Pastakastiketta
Suolaa
1 kpl
(125 g) mozzarellajuustopallo
12 kpl
Kirsikkatomaattia
Tuoretta basilikaa
1 1/2 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
(750 g) kukkakaali
100 g
(2 dl) Emmentaljuustoraastetta
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

259

1084

15,8 g

6,5 g

11,8 g

11,3 g

5,8 g

13,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Tuoretta basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli