Kukkakaalipohjainen pizza | Pizzat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kukkakaalipohjainen pizza

Kukkakaalipohjainen pizza

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee pizzapohja kukkakaalista! Helpon kukkakaalipizzan päällysteessä on muun muassa valmista pastakastiketta ja mozzarellaa. Ripottele pizzan päälle tuoretta basilikaa.

Ainekset

pohja

1 kpl
(750 g) kukkakaali
1 1/2 rkl
Oliiviöljyä
100 g
(2 dl) Emmentaljuustoraastetta
1 kpl
Kananmuna

pinnalle

1 dl
Pastakastiketta
1 kpl
(125 g) mozzarellajuustopallo
12 kpl
Kirsikkatomaattia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

lisäksi

Tuoretta basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Raasta kukkakaali muruiksi. Paista muruja pannulla öljyssä, kunnes ne saavat väriä. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon juustoraaste ja muna. Painele kukkakaali tiiviiksi, pyöreäksi pohjaksi leivinpaperoidulle uunipellille. Esipaista pohjaa 225-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia. Levitä pohjan päälle pastakastike, viipaloitu mozzarella ja kirsikkatomaatit. Mausta. Jatka paistamista noin 15 minuuttia. Ripottele päälle tuoretta basilikaa.

Rouhittua mustapippuria
1 dl
Pastakastiketta
Suolaa
1 kpl
(125 g) mozzarellajuustopallo
12 kpl
Kirsikkatomaattia
Tuoretta basilikaa
1 1/2 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
(750 g) kukkakaali
100 g
(2 dl) Emmentaljuustoraastetta
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1084

259

15,8 g

6,5 g

11,8 g

11,3 g

5,8 g

13,8 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Tuoretta basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli