Kypsennä edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaisesti. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Leikkaa parsa suupaloiksi. Lisää parsat kattilaan ja jatka keittämistä noin 3 minuuttia. Lisää herneenpalot ja keitä noin 2 minuuttia, kunnes edamamet ovat kypsiä. Valuta kasvikset ja laita ne jääveteen odottamaan, niin niiden väri säilyy kauniina.
Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.
Hienonna kevätsipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita sipulit pippurin, chilin, appelsiinimehun, kuoriraasteen ja öljyn kanssa. Yhdistä seos kuskusiin.
Valuta kasvikset. Suikaloi sokeriherneet halutessasi. Murustele vuohenjuusto. Yhdistä kasvikset, minttu, kuskus ja juusto. Viimeistele halutessasi dukkahilla. Tarjoa salaatti haaleana tai kylmänä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
730
3054
30,5 g
18,5 g
72,3 g
9,5 g
9,8 g
35,8 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli