Kuskus-vuohenjuustosalaatti
Kuskus-vuohenjuustosalaatti
Yhteistyössä

Kuskus-vuohenjuustosalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Sekoita ruokaisa salaatti kuskusesta, vuohenjuustosta ja rapeista primavera-kasviksista. Keväisen vihreä salaatti sopii piknikevääksi tai kevään juhlien noutopöytään.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
100 gedamamepapuja (pakaste)
500 g(1 nippu) vihreää parsaa
150 g(1 rs) sokeriherneitä
4 dlkuskusia
4 dlkasvislientä
4 kplkevätsipulia
1 kplvalkosipulinkynsi
1/3 tlrouhittua mustapippuria
1/3 tlmurskattua chiliä
1 1/2 dlappelsiinimehua
2 rklappelsiinin kuoriraastetta
3 rkloliiviöljyä
1 dlhienonnettua minttua
350 gvuohenjuustoa
2 rkldukkahia (halutessasi)

Valmistus

  1. 1

    Kypsennä edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaisesti. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Leikkaa parsa suupaloiksi. Lisää parsat kattilaan ja jatka keittämistä noin 3 minuuttia. Lisää herneenpalot ja keitä noin 2 minuuttia, kunnes edamamet ovat kypsiä. Valuta kasvikset ja laita ne jääveteen odottamaan, niin niiden väri säilyy kauniina.

    MääräAinesosa
    100 gedamamepapuja (pakaste)
    500 g(1 nippu) vihreää parsaa
    150 g(1 rs) sokeriherneitä
  2. 2

    Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    4 dlkuskusia
  3. 3

    Hienonna kevätsipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita sipulit pippurin, chilin, appelsiinimehun, kuoriraasteen ja öljyn kanssa. Yhdistä seos kuskusiin.

    MääräAinesosa
    4 kplkevätsipulia
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/3 tlrouhittua mustapippuria
    1/3 tlmurskattua chiliä
    1 1/2 dlappelsiinimehua
    2 rklappelsiinin kuoriraastetta
    3 rkloliiviöljyä
  4. 4

    Valuta kasvikset. Suikaloi sokeriherneet halutessasi. Murustele vuohenjuusto. Yhdistä kasvikset, minttu, kuskus ja juusto. Viimeistele halutessasi dukkahilla. Tarjoa salaatti haaleana tai kylmänä.

    MääräAinesosa
    350 gvuohenjuustoa
    1 dlhienonnettua minttua
    2 rkldukkahia (halutessasi)

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.5.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä