Yhteistyössä: Food Market Herkku

15 min

Nappaa talteen!
Sekoita ruokaisa salaatti kuskusesta, vuohenjuustosta ja rapeista primavera-kasviksista. Keväisen vihreä salaatti sopii piknikevääksi tai kevään juhlien noutopöytään.
| 100 g | edamamepapuja (pakaste) |
| 500 g | (1 nippu) vihreää parsaa |
| 150 g | (1 rs) sokeriherneitä |
| 4 dl | kuskusia |
| 4 dl | kasvislientä |
| 4 kpl | kevätsipulia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/3 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/3 tl | murskattua chiliä |
| 1 1/2 dl | appelsiinimehua |
| 2 rkl | appelsiinin kuoriraastetta |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 dl | hienonnettua minttua |
| 350 g | vuohenjuustoa |
| 2 rkl | dukkahia (halutessasi) |
Kypsennä edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaisesti. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Leikkaa parsa suupaloiksi. Lisää parsat kattilaan ja jatka keittämistä noin 3 minuuttia. Lisää herneenpalot ja keitä noin 2 minuuttia, kunnes edamamet ovat kypsiä. Valuta kasvikset ja laita ne jääveteen odottamaan, niin niiden väri säilyy kauniina.
Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.
Hienonna kevätsipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita sipulit pippurin, chilin, appelsiinimehun, kuoriraasteen ja öljyn kanssa. Yhdistä seos kuskusiin.
Valuta kasvikset. Suikaloi sokeriherneet halutessasi. Murustele vuohenjuusto. Yhdistä kasvikset, minttu, kuskus ja juusto. Viimeistele halutessasi dukkahilla. Tarjoa salaatti haaleana tai kylmänä.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Sekoita ruokaisa salaatti kuskusesta, vuohenjuustosta ja rapeista primavera-kasviksista. Keväisen vihreä salaatti sopii piknikevääksi tai kevään juhlien noutopöytään.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | edamamepapuja (pakaste) |
| 500 g | (1 nippu) vihreää parsaa |
| 150 g | (1 rs) sokeriherneitä |
| 4 dl | kuskusia |
| 4 dl | kasvislientä |
| 4 kpl | kevätsipulia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/3 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/3 tl | murskattua chiliä |
| 1 1/2 dl | appelsiinimehua |
| 2 rkl | appelsiinin kuoriraastetta |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 dl | hienonnettua minttua |
| 350 g | vuohenjuustoa |
| 2 rkl | dukkahia (halutessasi) |
Kypsennä edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaisesti. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Leikkaa parsa suupaloiksi. Lisää parsat kattilaan ja jatka keittämistä noin 3 minuuttia. Lisää herneenpalot ja keitä noin 2 minuuttia, kunnes edamamet ovat kypsiä. Valuta kasvikset ja laita ne jääveteen odottamaan, niin niiden väri säilyy kauniina.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | edamamepapuja (pakaste) |
| 500 g | (1 nippu) vihreää parsaa |
| 150 g | (1 rs) sokeriherneitä |
Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | kuskusia |
Hienonna kevätsipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita sipulit pippurin, chilin, appelsiinimehun, kuoriraasteen ja öljyn kanssa. Yhdistä seos kuskusiin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kevätsipulia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/3 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/3 tl | murskattua chiliä |
| 1 1/2 dl | appelsiinimehua |
| 2 rkl | appelsiinin kuoriraastetta |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
Valuta kasvikset. Suikaloi sokeriherneet halutessasi. Murustele vuohenjuusto. Yhdistä kasvikset, minttu, kuskus ja juusto. Viimeistele halutessasi dukkahilla. Tarjoa salaatti haaleana tai kylmänä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 350 g | vuohenjuustoa |
| 1 dl | hienonnettua minttua |
| 2 rkl | dukkahia (halutessasi) |
730
Energiaa kcal
3054
Energiaa kj
30,5 g
Rasvaa
18,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
72,3 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
9,8 g
Kuituja
35,8 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
730
Energiaa kcal
3054
Energiaa kj
30,5 g
Rasvaa
18,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
72,3 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
9,8 g
Kuituja
35,8 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli