Lämmin raakamakkara-perunasalaatti, rosmariinia ja nippusipulia | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lämmin raakamakkara-perunasalaatti on perinteisen pyttipannun kesäinen deluxe-versio.

Lämmin raakamakkara-perunasalaatti, rosmariinia ja nippusipulia

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lämmin raakamakkara-perunasalaatti on perinteisen pyttipannun kesäinen deluxe-versio. Rouhean lihaisat raakamakkarat eivät kaipaa juuri muuta parikseen kuin tuoreita yrttejä ja sipulia.

Ainekset

400 g
raakamakkaroita
600 g
keitettyjä perunoita edellispäivältä
1
nippu sipulia
2 kpl
valkosipulin kynttä
2
oksaa rosmariinia
Lehtipersiljaa
Oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Leikkaa perunat puoliksi. Leikkaa sipulin päät irti ja puolita. Laita uuninkestävään vuokaan hieman oliiviöljyä pohjalle. Lämmitä miedolla lämmöllä levyllä.

600 g
keitettyjä perunoita edellispäivältä
1
nippu sipulia
Oliiviöljyä
2

Lypsä raakamakkarat pieninä paloina kypsymään vuokaan.

400 g
raakamakkaroita
3

Lisää perunat ja sipulit leikkuupinta alaspäin. Kypsennä kunnes perunat alkavat saada väriä ja lisää rosmariinin oksat ja kokonaiset puolitetut valkosipulin kynnet. Sekoita hieman ja kypsennä noin 15 minuuttia 150-asteisessa uunissa. Lisää vuokaan hienonnettu nippu-sipulin varsi ja lehtipersiljaa ennen tarjoilua.

1
nippu sipulia
600 g
keitettyjä perunoita edellispäivältä
2
oksaa rosmariinia
2 kpl
valkosipulin kynttä
Lehtipersiljaa
4

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Suolaa ja mustapippuria

Tarjoile lisänä vihreää salaattia ja sinappista vinegrette-kastiketta.

Resepti:
Eero Vottonen
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 10.6.2020
Muokattu: 10.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1430

342

19,0 g

7,5 g

24,3 g

2,0 g

1,5 g

17,0 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

nippu sipulia,

2 kpl valkosipulin kynttä,

oksaa rosmariinia,

Lehtipersiljaa,

Oliiviöljyä,

Suolaa ja mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli