

Lämmin raakamakkara-perunasalaatti, rosmariinia ja nippusipulia


Ainekset
Valmistus
Leikkaa perunat puoliksi. Leikkaa sipulin päät irti ja puolita. Laita uuninkestävään vuokaan hieman oliiviöljyä pohjalle. Lämmitä miedolla lämmöllä levyllä.
Lypsä raakamakkarat pieninä paloina kypsymään vuokaan.
Lisää perunat ja sipulit leikkuupinta alaspäin. Kypsennä kunnes perunat alkavat saada väriä ja lisää rosmariinin oksat ja kokonaiset puolitetut valkosipulin kynnet. Sekoita hieman ja kypsennä noin 15 minuuttia 150-asteisessa uunissa. Lisää vuokaan hienonnettu nippu-sipulin varsi ja lehtipersiljaa ennen tarjoilua.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoile lisänä vihreää salaattia ja sinappista vinegrette-kastiketta.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
374
1565
19,0 g
7,5 g
29,5 g
5,3 g
3,3 g
18,5 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl rosmariinin oksaa,
Lehtipersiljaa,
Oliiviöljyä,
Suolaa ja mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli