Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lämmin raakamakkara-perunasalaatti, rosmariinia ja nippusipulia

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lämmin raakamakkara-perunasalaatti on perinteisen pyttipannun kesäinen deluxe-versio. Rouhean lihaisat raakamakkarat eivät kaipaa juuri muuta parikseen kuin tuoreita yrttejä ja sipulia.

Ainekset

400 g
raakamakkaroita
600 g
keitettyjä perunoita edellispäivältä
350 g
(1 nippu) sipulia
2 kpl
valkosipulin kynttä
2 kpl
rosmariinin oksaa
Lehtipersiljaa
Oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Leikkaa perunat puoliksi. Leikkaa sipulin päät irti ja puolita. Laita uuninkestävään vuokaan hieman oliiviöljyä pohjalle. Lämmitä miedolla lämmöllä levyllä.

600 g
keitettyjä perunoita edellispäivältä
350 g
(1 nippu) sipulia
Oliiviöljyä
2

Lypsä raakamakkarat pieninä paloina kypsymään vuokaan.

400 g
raakamakkaroita
3

Lisää perunat ja sipulit leikkuupinta alaspäin. Kypsennä kunnes perunat alkavat saada väriä ja lisää rosmariinin oksat ja kokonaiset puolitetut valkosipulin kynnet. Sekoita hieman ja kypsennä noin 15 minuuttia 150-asteisessa uunissa. Lisää vuokaan hienonnettu nippu-sipulin varsi ja lehtipersiljaa ennen tarjoilua.

350 g
(1 nippu) sipulia
600 g
keitettyjä perunoita edellispäivältä
2 kpl
rosmariinin oksaa
2 kpl
valkosipulin kynttä
Lehtipersiljaa
4

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Suolaa ja mustapippuria

Tarjoile lisänä vihreää salaattia ja sinappista vinegrette-kastiketta.

Miltä maistui?
Resepti:
Eero Vottonen
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 10.6.2020
|
Muokattu: 24.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

371

1552

19,3 g

7,5 g

29,0 g

6,3 g

3,0 g

18,3 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl rosmariinin oksaa,

Lehtipersiljaa,

Oliiviöljyä,

Suolaa ja mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli